Vacature WD191 docent project vervanging in Valkenswaard

Onderwijs

Vacature

Functietitel
WD191 docent project vervanging 
Datum online
2021-09-20 20-09-2021
Sluitingsdatum
8-11-2021
Met ingang van
2021-09-20
FTE
0,3
Omschrijving
Scholengemeenschap Were Di is een scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium te Valkenswaard. De school heeft ongeveer 2500 leerlingen en beschikt over vier gebouwen: havo/vwo, Brugklas/WD3, vmbo 2-3-4 en sport. Were Di streeft ernaar, door het aanbieden van goed onderwijs en goede leerlingenbegeleiding in een plezierige en betekenisvolle omgeving, om haar leerlingen op maat voor te bereiden op examen, vervolgonderwijs en beroep.
Om een indruk te krijgen van onze school kunt u op de volgende link klikken of deze kopiëren in uw browserbalk: https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=rmsxCNU2XaE&feature=emb_logo

Scholengemeenschap Were Di maakt onderdeel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO). Ons Middelbaar Onderwijs is een vereniging van ongeveer 35 scholen voor voortgezet onderwijs in voornamelijk Noord-Brabant.


Per direct zijn wij op zoek naar een kandidaat voor de functie van: docent project (0,2 – 0,3 fte, LB)

Je gaat lesgeven binnen de kleine klassen van de sector VMBO basis en kader van SG Were Di. Het betreft een vacature t/m uiterlijk 31-07-2022 wegens vervanging ziekte- en zwangerschaps- en ouderschapsverlof.

Team brugklas VMBO kleine klassen:
Het team geeft les aan brugklasleerlingen met basis- en kaderniveau met LWOO en heeft gekozen voor een andere onderwijsopzet dan het reguliere systeem. Het is een duidelijk afgebakende plek binnen SG Were Di; leerlingen hebben een eigen klaslokaal; er wordt gebruik gemaakt van een vast jaarrooster; op de lessentabel zijn de domeinen M&N en M&M samengevoegd tot project.

Leerlingen groeien binnen de kleine klassen in zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Zij voelen zich aanvaard en veilig op school en ervaren de kleine klassen als een plek waarbinnen zij meer dan voldoende kunnen werken aan hun ontwikkeling.
Elke docent van de kleine klassen is bewust van het feit dat ontwikkeling van het onderwijs en zo dus ook ontwikkeling van de docent noodzakelijk is om de leerling te bedienen in zijn leerontwikkeling.

Project: Binnen de kleine klassen wordt gewerkt met projectmatig onderwijs. Een klas heeft 6 of 7 lesuren project per week. Hieronder vallen de domeinen Mens & Maatschappij (m&m) en Mens & Natuur (m&n). De kleine klassen hebben deze projecten zelf ontwikkeld en worden jaarlijks aangepast om het onderwijs zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de belevingswereld van de leerling.

Wij zoeken:
Een docent die met gedrevenheid zijn/haar vak overbrengt aan onze leerlingen. Een persoonlijkheid die leerlingen goed aanvoelt, een band kan opbouwen en dit effectief gebruikt in zijn/haar onderwijs. Je bent iemand die het fijn vindt om ook buiten de kaders van je eigen vak te kijken en te werken. Je bent een teamspeler en wilt graag leren van je collega’s.
Bij onderwijs aan de leerling van deze kleine klassen, ben je bezig met je vak, maar ook met sociaal-emotionele zaken die spelen rondom leerlingen. Er is veel structuur nodig in de les zodat leerlingen weten waar ze aan toe zijn. Daarnaast differentieer je zodat leerlingen op hun eigen niveau kunnen werken en elke leerling tijdens de les wat kan leren. Er wordt gewerkt vanuit de positieve benadering (SWPBS).

We zoeken een docent met een 2e graads lesbevoegdheid voor één van de domeinen, bij voorkeur Mens en Natuur of Mens en Maatschappij.

Inlichtingen:
Uw sollicitatiebrief en cv kunt u tot uiterlijk 08-11-2021* richten aan SG Were Di, t.a.v. de heer De Gier, rector. Deze sollicitatiebrief met cv stuurt u naar solliciteren@sgweredi.nl of u kunt solliciteren via uw account.

*De vacature wordt mogelijk eerder gesloten dan genoemde datum zodra een geschikte kandidaat benoemd is.

Voor meer informatie over de functie of de functieomschrijving kunt u terecht bij de heer N. van Limpt, hoofd stafdienst personeelszaken, tel.: 040-2074700. Mail: n.v.limpt@sgweredi.nl

Over Scholengemeenschap Were Di

Adres
Merendreef 1 , 5553CC Valkenswaard
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
SG Were Di is een school voor voortgezet onderwijs in Valkenswaard. De school herbergt, zoals u elders op de site uitgebreid kunt bekijken, alle schoolsoorten van VMBO tot en met Gymnasium. SG Were Di heeft meer dan 2300 leerlingen, verdeeld over een groot aantal klassen en lesgroepen, waaronder 21 brugklassen. Er zijn ca. 250 leerkrachten werkzaam op SG Were Di.
Bijzonderheden
SG Were Di maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.