Vacature TOA Scheikunde/Natuurkunde/Biologie in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
TOA Scheikunde/Natuurkunde/Biologie 
Datum online
2021-09-14 14-09-2021
Sluitingsdatum
14-10-2021
Met ingang van
14-9-2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,5/0,6
Omschrijving
Ben jij een echte team-player en heb je affiniteit met de vakken scheikunde, natuurkunde en biologie? Dan zijn wij bij Melanchthon Mavo Schiebroek op zoek naar jou! 

Bij Melanchthon gaat onderwijs over meer dan cijfers en prestaties, het gaat ook over vaardigheden en vertrouwen in jezelf. Bij Melanchthon Mavo Schiebroek leer je voor het leven. Het onderwijs is kleinschalig en strak georganiseerd. Er is aandacht voor structuur, regels en ruimte. Speerpunten zijn gedegenheid, uitdading en empathie. Leren, laten zien wat je kunt, opgroeien naar zelfstandigheid. Dat gaat het beste in een omgeving waar duidelijke afspraken zijn en eisen aan je worden gesteld. Waar elkaar kennen voorop staat en waar je zeker weet dat je op elkaar kunt rekenen.

Melanchthon Mavo Schiebroek (mavo en pre-havo) is gevestigd in een modern, overzichtelijk schoolgebouw. Hier bieden we met 32 medewerkers onderwijs aan ca. 330 leerlingen. ‘Gedegen, uitdagend, empathisch’ is de slogan van de vestiging. Terwijl de wereld om je heen voortdurend in beweging is, ontwikkel je je hier vanuit een stabiele basis grip op jouw toekomst. Je mag hier zijn wie je bent.

Als conciërge met administratief medewerker taken zal geen dag voor jou hetzelfde zijn. Naast de klassieke conciërgetaken zal je ook aan de slag gaan als receptionist en hou je onder andere de absentenadministratie bij. Daarbij is het belangrijk dat je goed met leerlingen om kunt gaan.

Eisen

Opleiding
Leraar in opleiding of Overige
Functie-eisen
Onze nieuwe collega herkent zich in het volgende:
 • Je hebt een afgeronde MBO opleiding niveau 4 met een technische achtergrond en affiniteit met de vakken Scheikunde/Natuurkunde/Biologie;
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent bereid om je kennis uit te breiden door middel van een cursus of opleiding.
Daarbij maken deze kwaliteiten jou een geschikte kandidaat:
 • Doorzettingsvermogen;
 • ICT en basis administratieve vaardigheden;
 • Technisch inzicht;
 • Kan op een veilige manier overweg met materialen en gereedschap in een science en techniek lokaal;
 • Goede gespreksvaardigheden en kan hierin ook leerlingen coachen en begeleiden;
 • Kan zelfstandig instructie geven aan (kleine) groepen leerlingen;
 • Kan een praktijk lokaal beheren en onderhouden;
 • Proactieve werkhouding;
 • Leerlinggericht met een flinke dosis humor;
 • Stressbestendig.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat heeft Melanchthon Mavo Schiebroek te bieden
Goede begeleiding in een nieuwe werkomgeving is van essentieel belang voor een goede start. Onze collega’s staan klaar om al je vragen te beantwoorden zodat je snel je plek binnen ons team vindt. Dat is slechts het begin, want daarnaast mag je rekenen op een prachtige open werklocatie en passende arbeidsvoorwaarden conform de cao-vo, zoals:
 • een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • salaris dat afhankelijk is van je werkervaring;
 • een financiële tegemoetkoming in reiskosten;
 • de mogelijkheid om opleidingen te volgen via onze interne academie;
 • korting op een collectieve zorgverzekering;
 • deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Melanchthon is onderdeel van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO) vanuit dit collectief zijn diverse initiatieven op het gebied van ontwikkeling en doorstroming mogelijk.

Over Melanchthon Mavo Schiebroek

Adres
Molenvijver 19 , 3052HA Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Martine van Beek
Niveau
mavo, havo
Omschrijving
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.