Vacature Onderwijskundige / Medewerker Onderwijs en Kwaliteit in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Onderwijskundige / Medewerker Onderwijs en Kwaliteit 
Datum online
2021-09-10 10-09-2021
Sluitingsdatum
26-9-2021
Met ingang van
1 november 2021
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0 FTE
Omschrijving
Wij zoeken
Ben jij dé onderwijsprofessional die veel energie haalt uit het ontwikkelen van (nieuw) lesmateriaal? Houd jij je hiernaast graag bezig met het begeleiden van docenten? Lees dan snel verder!
 
Dit ga je doen
Als medewerker van team Onderwijs en Kwaliteit zorg jij voor het ontwikkelen en verbeteren van nieuwe en bestaande trainingen. Zo begeleid je verbetertrajecten voor het lesmateriaal van onze eindexamens, maar ontwikkel en implementeer je ook nieuwe diensten en projecten. Te denken valt bijvoorbeeld aan het mentorprogramma voor (kansarme) middelbare scholieren of een nieuwe rekentraining. In deze functie werk je ook intensief samen met HR en begeleid je docenten. Al met al, heb je voldoende afwisseling, uitdaging en maak je impact in deze rol.
Ben jij een echte aanpakker, kan je goed overzicht bewaken en heb je hart voor onderwijs? Dan is dit deze functie echt iets voor jou!

Nieuwsgierig geworden? Hieronder hebben we de concrete werkzaamheden even voor je op een rijtje gezet.   
 • Feedback inventariseren van docenten op het lesmateriaal
 • Verbeteren van het bestaande lesmateriaal
 • Ontwikkelen van nieuwe trainingen en projecten
 • Docenten begeleiden bij het aanpassen en ontwikkelen van lesmateriaal
 • Contact met docenten n.a.v. evaluaties van deelnemers met als doel het borgen van kwaliteit
 • Opzetten van ontwikkeltrajecten voor docenten
 • Geven van didactische trainingen aan docenten
 • Fungeren als sparringpartner richting het management met betrekking tot vraagstukken rondom onderwijs en kwaliteit
 • Coördineren van de werkzaamheden en bewaken van de OK-agenda

Hoe ziet een werkdag eruit?
Rond 08.20 loop je in een van de gezelligste straten van Rotterdam, de Nieuwe Binnenweg, om uiteindelijk om 08.30 te starten aan jouw werkdag!
Eenmaal aangekomen neem je lekker een kop koffie of thee. Je begint met het beantwoorden van je mail. Hierna is er een overleg met het Projectteam, waarin we de lopende projecten bespreken en een taakverdeling maken. Met de input van het overleg kan je direct aan de slag! Je gaat na welk lesmateriaal benodigd is en geeft tips aan docenten over hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden.
In de middag maak je tijd om samen met je directe collega een actiepuntenoverzicht te maken. Samen bewaken jullie de voortgang van deze lijst. Op deze lijst staat bijvoorbeeld de organisatie van een evaluatie of het onderzoeken van de mogelijkheden voor een nieuwe training. In de middag neem je contact op met een docent die werkt aan het lesmateriaal van natuurkunde om de voortgang te controleren. Je doet een zelf een aantal aanpassingen in het lesmateriaal van biologie. Je dag sluit je gezellig af met een bakje koffie en samen met je collega bespreek je wat wel en wat niet is gelukt vandaag. En jouw dag zit er op!
 
Wij bieden
 • Een aanstelling met een looptijd van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid kan de aanstelling worden verlengd;
 • Een uitdagende functie voor minimaal 4 en maximaal 5 dagen;
 • Een salaris tussen € 2500 en € 3200 o.b.v. 40 uur (afhankelijk van de (werk)ervaring);
 • Een leuke werkplek in hartje Rotterdam aan de Nieuwe Binnenweg;
 • Een gezellig en hecht team dat graag spelletjes speelt in de pauze;
 • De mogelijkheid om jezelf maximaal te ontwikkelen.

Dit breng je mee
Wij zoeken iemand met HBO of WO werk- en denkniveau.
Iemand met een onderwijs gerelateerde opleiding heeft de voorkeur. Bijvoorbeeld een lerarenopleiding, een opleiding pedagogiek of onderwijskunde. Indien je geen onderwijs gerelateerde studieachtergrond hebt, maar wel ervaring hebt in het zelfstandig ontwikkelen van lesmateriaal of opleidingsprogramma’s, nodigen we je ook uit om te solliciteren.
Jij hebt 1-5 jaar ervaring met het ontwikkelen van lesmateriaal en kan goed coördineren. Verder zijn wij op zoek naar een professional die:
 • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft;
 • Goed kan plannen, organiseren en het overzicht kan bewaken;
 • Onderzoekend en initiatiefrijk is: je ziet kansen en onderneemt actie;
 • Analytisch sterk is;
 • Goede communicatieve vaardigheden heeft;
 • Goed is in samenwerken;
 • Gedreven is en op zoek naar continue verbetering;
 • Sterk is in woord en geschrift;
 • Accuraat kan werken.

Over ons
Erasmus Education biedt onderwijsondersteuning aan middelbare scholieren en pabostudenten. We zijn gespecialiseerd in examentrainingen voor middelbare scholieren en rekentrainingen voor pabo-studenten. We werken samen met meer dan twintig scholen in de regio’s Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.  Wij vinden het belangrijk dat elke leerling op een passend niveau diens schoolcarrière doorloopt, daarbij stevig in de schoenen staat en plezier heeft in leren. De docenten die bij ons werken zijn deskundig in hun vakgebied en weten de leerling te motiveren om zelfstandig te kunnen slagen. Ons docententeam bestaat uit circa 400 (student)docenten die zich met passie inzetten en een veilige leeromgeving creëren. Ons intern kantoorteam bestaat uit circa tien medewerkers. Je komt terecht in een informeel, dynamisch en makkelijk aanspreekbaar team. We vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en we leren graag van elkaar.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of 2e graads of Buitenlandse opleiding of Leraar in opleiding of Overige of Pabo

Over Erasmus Education

Naam school
Adres
Nieuwe Binnenweg 77C , 3014GE Rotterdam Zuid-Holland
Type onderwijs
Particulier
Sector
Huiswerkinstituut
Contactpersoon
Dhr. Maris
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo
Omschrijving
Door passende onderwijsbegeleiding halen we bij Erasmus Education het beste naar boven bij elke leerling voor een leven lang plezier in leren.

Erasmus Education biedt onderwijsondersteuning aan leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast bieden we bijscholing op het gebied van rekenen. We vinden het belangrijk dat elke leerling op het passende niveau zijn schoolcarrière doorloopt, daarbij stevig in zijn schoenen staat en plezier heeft in leren. Leerlingen moeten inhoudelijke handvatten krijgen en succesmomenten beleven om vol zelfvertrouwen zelfstandig de leerstof eigen te maken. De mensen die bij ons werken zijn deskundig op hun vakgebied en weten de leerling te motiveren om zelfstandig te kunnen slagen.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wil jij onze organisatie komen versterken? Stuur dan je CV met motivatiebrief of een filmpje naar: info@erasmuseducation.nl. De sollicitatie kan je richten aan Aslihan Gulsen (HR-Adviseur). Wie weet gaan wij binnenkort met jou in gesprek! Solliciteren kan tot en met 26 september. Bij voldoende reacties zullen we de vacature offline halen. De gesprekken zullen plaatsvinden in week 39 en 40. Startdatum is 1 oktober of 1 november (in overleg).  
Heb je vragen? Dan kun je ons bereiken via 010 30 70 188, vraag naar Aslihan Gulsen (beschikbaar op maandag t/m donderdag). 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.