Vacature Leerkracht gr. 7 (vervanging per december) in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerkracht gr. 7 (vervanging per december) 
Datum online
2021-08-23 23-08-2021
Sluitingsdatum
23-10-2021
Met ingang van
1-12-2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0.5750
Omschrijving
Wat houdt de functie in?
Je gaat aan de slag als leerkracht in groep 7 voor 3 dagen (woensdag, donderdag en vrijdag). Het gaat om een langdurige vervanging van een zwangerschapsverlof. Wij zijn per december op zoek naar een nieuwe collega, mogelijk tot het einde van het schooljaar.

Fatimaschool
Onze Fatimaschool is gelegen in Tuinstad Schiebroek, een mooie groene wijk aan de rand van de stad Rotterdam. De school werd op 1 oktober 2019 door 686  leerlingen bezocht. Onze leerlingen hebben overwegend een autochtone achtergrond. Er is sprake van een lage schoolweging. Het merendeel van onze kinderen komt uit een gezin waarvan de ouders een theoretische opleiding hebben genoten. Het belang dat ouders hechten aan goede leerresultaten is groot.

Met ingang van schooljaar 2020-2021 nemen we een prachtig nieuw schoolgebouw in gebruik. Twee bestaande panden van de Fatimaschool blijven in gebruik. Samen met de ‘Buurvrouw’ (een multifunctioneel centrum waaronder een BSO/theater/grand café) vormen de panden van de Fatimaschool dan een prachtige onderwijsplek in het hart van Schiebroek.

Ons team bestaat uit een mooie mix van personen, zowel in leeftijd, achtergrond, interesses en werkwijzen.
Op de Fatimaschool geloven wij in onze lerende organisatie, waarin veel ruimte is voor autonomie. Je kunt niet zomaar op de Fatimaschool komen werken; wij zoeken ambitieuze vakmensen die het állerbeste willen voor onze leerlingen, die willen samenwerken in een team waarbij ontwikkeling van onderwijs, kwaliteit en humor voorop staat.

Ben jij een persoon die straalt? Dan maken we graag kennis met jou in een persoonlijk gesprek.
Videopitch

Eisen

Functie-eisen
Hoe ziet jouw profiel eruit?
 • Je bent in het bezit van een pabo diploma;
 • je bent een betrokken en gemotiveerde collega;
 • de missie en visie van de RVKO passen bij jou;
 • je geeft op eigentijdse wijze invulling aan de identiteit en visie van de school;
 • samen met je collega’s en directie zorg je voor een optimale onderwijskwaliteit.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij jou?

Natuurlijk volgen wij de CAO primair onderwijs, maar nog belangrijker:
 • Een aantrekkelijk promotiebeleid met goede doorgroeimogelijkheden;
 • een uitdagende en afwisselende baan: geen dag is hetzelfde!;
 • ruimte voor eigen inbreng en creativiteit;
 • leuke gezamenlijke activiteiten met collega’s van je school en de andere scholen van de RVKO;
 • bedrijfsfitness met fikse korting;
 • fietsplan;
 • aanvullende reiskostenvergoeding (bij >22,5 km woon-werk enkele reis).

Over Fatima

Naam school
Adres
Larikslaan 190 , 3053LG Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier, Montessori, Dalton, Jenaplan, Speciaal
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Mevr. M.G.M. Sponselee
Omschrijving
De Rotterdamse Stichting voor Katholiek Onderwijs is een vereniging die al 145 jaar scholen voor Katholiek Onderwijs in Rotterdam en de buitengemeenten bestuurt en beheert. Onder het bestuur van de stichting ressorteren 66 scholen voor primair onderwijs, waar bijna 20.000 kinderen en 1900 personeelsleden een groot deel van hun dagen doorbrengen. De RVKO is een stichting die gekenmerkt wordt door openheid. De drempels zijn laag. Het geheel van 66 scholen biedt voldoende mogelijkheid om desgewenst van school te veranderen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ons streven is: de juiste leerkracht op de juiste plaats. Personeelsleden met ambities krijgen alle kansen en mogelijkheden. Er is een groot budget voor bij- en nascholing. De RVKO voert een specifiek beoordelingsbeleid voor nieuwe leerkrachten, dat optimale kansen biedt op een vaste aanstelling.
Bijzonderheden
De RVKO is een professionele organisatie die 66  scholen voor primair onderwijs bestuurt in Rotterdam en omliggende gemeenten.
 
Vanuit onze katholieke inspiratie bieden we elke leerling de kans om uit te groeien tot ‘levenskunstenaar’, een mens die in staat is ten volle te leven, met en voor anderen en die om kan gaan met voorspoed en tegenslag.
 
Onze scholen hebben in het primaire proces veel ruimte voor eigen beleid. Tegelijkertijd kenmerkt de RVKO zich steeds meer door een intensieve kwaliteitszorg in de scholen en in de ondersteunende diensten.
 
We zijn een organisatie waarin mensen binnen een helder kader hun verantwoordelijkheid nemen, waar er ruimte is voor individuele en gezamenlijke ontwikkeling, waar op respectvolle wijze wordt samengewerkt en waarin onze waarden worden uitgedragen en nageleefd.
 
We leveren een betekenisvolle bijdrage aan een betere wereld, waarin mensen hun kwaliteiten en talenten ontwikkelen met zorg voor en in verbinding met de medemens.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Nicole van Dijk, directeur, telefoonnummer 010-4188005.

Solliciteren kan via www.werkenbijdervko.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.