Vacature 070NPO03 Trajectbegeleider NPO in Noord-Brabant

Onderwijs

Vacature

Functietitel
070NPO03 Trajectbegeleider NPO 
Datum online
2021-07-22 22-07-2021
Sluitingsdatum
7-9-2021
Met ingang van
22-07-2021
FTE
0,5
Omschrijving
OMO scholengroep Tongerlo
Scholengroep Tongerlo bestaat uit drie deelscholen;
• het Da Vinci College
• de Norbertus Gertrudis mavo
• het Norbertus Gertrudis lyceum

Wij verzorgen onderwijs aan leerlingen van praktijkonderwijs tot VWO. Zie onze website voor meer informatie: www.tongerlo.nl.

Bij scholengroep Tongerlo zijn we met op zoek naar een collega die de volgende tijdelijke taak op zich zou willen nemen:

Trajectbegeleider

Het ondersteuningsteam is op zoek naar één of meer collega’s (totaal 0,5 FTE) die het ondersteuningsteam willen versterken. Betreft ondersteuning voor leerlingen met extra- en/of langdurige ondersteuningsvragen. Ondersteuningsvragen die de mentortaak overstijgen. Het betreft een vacature in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs. De trajectbegeleider volgt, vanuit de handelingsadviezen van de ondersteuningcoördinator en/of begeleider passend onderwijs, de leerling en biedt waar nodig ondersteuning.

Voorbeelden van de ondersteuningsvragen zijn: ondersteuning in de voorbereiding van toetsweken, overzicht bewaken, aansturing bieden op deze taken, bij stagnatie (maatwerk)plan maken, contacten met netwerk(partners) onderhouden. Dit gebeurt middels individuele gesprekken met de leerling, plan maken (ontwikkelperspectiefplan), volgen en evalueren en er cyclisch mee werken. Ook contacten met ouders, interne collega’s en andere betrokkenen onderhouden en samen optrekken in de ondersteuning. Daarmee de ontwikkeling van de zelfstandigheid en oplossingsvaardigheden bevorderen (loslaten waar mogelijk en volgen waar nodig) Ondersteuning zal vaak gericht zijn op het vergroten van de executieve functies middels het opvolgen van de interne training ‘plannen en organiseren/ ’executieve functies’/ ‘leer en profiteer’. Het gaat zowel om het sociaal emotioneel welzijn van de leerling als het ontwikkelen van de executieve vaardigheden. Je werkt binnen het ondersteuningsteam van school. Samen met het ondersteuningsteam werk je samen met externe partners (o.a. begeleider passend onderwijs, leerplichtambtenaar, jeugdprofessionals, jeugdarts GGD)

Het is een tijdelijke functie. Je maakt onderdeel uit van het ondersteuningsteam en bouwt mee aan de ontwikkelingen die het ondersteuningsteam doorloopt.

Wij zoeken iemand die affiniteit heeft met leerlingen die vanuit passend onderwijs deelnemen aan regulier onderwijs maar door verschillende omstandigheden extra ondersteuning nodig hebben om de weg naar een diploma mogelijk te maken. Je hebt kennis en affiniteit met leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben door hoogbegaafdheid, autisme, sociaal-emotionele problematiek of andere oorzaken. Leerlingen die niet vanzelfsprekend mee gaan in de reguliere stroming maar wel vanuit passend onderwijs kansen moeten krijgen op een VO-diploma. Aanvullende opleiding of scholing op het gebied van leerlingenbegeleiding is een pre.

Wanneer je enthousiast wordt van bovenstaand profiel, kunt je via https://vacatures.omo.nl/ solliciteren door middel van het uploaden van jouw motivatiebrief en curriculum vitae. Solliciteren kan tot uiterlijk 7 september aanstaande. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sacha Loonen, ondersteuningcoördinator Norbertus Gertrudis Lyceum, te bereiken via 0165 - 792300. Sollicitaties via mail worden niet in behandeling genomen. Wil je meer weten over deze vacature dan kun je contact opnemen met de contactpersoon.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Ons Middelbaar Onderwijs

Adres
Spoorlaan 171 , 5038CB Noord-Brabant
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Werken aan uw eigen toekomst en aan de toekomst van onze leerlingen. Dat doen we samen! Ons Middelbaar Onderwijs en haar scholen zien het samen zorgen voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs als belangrijkste taak. Dit als voorbereiding van onze leerlingen op een vervolgopleiding én op een plaats in de maatschappij. Onderwijs dus in het belang van onze leerlingen, ouders en de samenleving van morgen. Ongeacht talenten en sociale achtergronden. OMO is een schoolbestuur van meerdere scholen voor voortgezet onderwijs in Noord-Brabant. Scholen met bijna allemaal een katholieke signatuur, die ieder op hun eigen manier voortgezet onderwijs aanbieden. Ondersteund door een krachtig personeelsbeleid en volop faciliteiten voor innovatieve ontwikkelingen.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.