Vacature Hoofd ICT in Barneveld

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Hoofd ICT 
Datum online
2021-10-13 13-10-2021
Sluitingsdatum
29-10-2021
Met ingang van
1-11-2021
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
32-40 uur
Omschrijving
Voor de verdere ontwikkeling, implementatie en borging van ICT op De Meerwaarde zijn we op zoek naar een enthousiaste ICT Coördinator die verbindend leiding geeft aan de ICT-organisatie en de samenwerking met de onderwijsteams uitbouwt. De afdeling ICT is verantwoordelijk voor het beheer en optimaal functioneren van ICT-infrastructuur, pc’s, randapparatuur, telefonie, applicaties, cameratoezicht, audio- en videomiddelen en voor gebruiker- en applicatiebeheer. Het Hoofd ICT kan de regierol van de afdeling ICT doorontwikkelen zodat adequaat kunnen inspelen op de gevraagde veranderingen. Vanuit onze onderwijsvisie zien wij veel kansen in de verdere inzet van ICT waarin we de komende jaren willen investeren. Het nieuwe Hoofd ICT wordt gevraagd om leiding te geven aan de daarmee samenhangende veranderingen.

De volgende werkzaamheden behoren tot het takenpakket van de Hoofd ICT:
 • Inventariseren van de behoefte van de organisatie in nauwe samenwerking met de Informatiemanager;
 • Adviseren over en opstellen van het ICT-beleid, aansluitend op de strategische plannen en de behoefte van organisatie;
 • Vertalen van het ICT-beleid naar benodigde capaciteit, performance, en beveiliging en opstellen van de ICT-begroting;
 • Uitvoeren van het ICT-beleid en coördineren van de ICT-dienstverlening;
 • Leiding geven aan de afdeling ICT (medewerkers ICT, systeem- en netwerkbeheer, applicatiebeheerders);
 • Leidmg geven aan ICT projecten;
 • Voeren van contract- en licentiebeheer met leveranciers en coördineren van de aanbestedingen.
 • Eerste aanspreekpunt zijn van het bestuur, directie en medewerkers ten aanzien van IBP-AVG en voorzitten van de regiegroep IBP-AVG

Eisen

Functie-eisen
Je weet de verbinding te leggen met het onderwijs en daarbij de doorvertaling te maken naar passende ICT oplossingen. Tevens ben je inspirerend voor het onderwijs, omdat je inzicht hebt in de nieuwste ICT ontwikkelingen. Daarbij ben je in staat om op een verbindende wijze de collega’s van het onderwijs, bedrijfsvoering en de medewerkers van ICT daarin mee te ontwikkelen. Voor het ICT team ben je een enthousiaste teambuilder.

De functie vereist HBO-geschoold werk- en denkniveau waarbij ervaring en capaciteiten essentieel zijn op de gebieden van leiderschap, beleidsontwikkeling, de vertaling van gebruikerswensen in de planvorming en de omgang met vertrouwelijke gegevens.

Werken op De Meerwaarde betekent werken vanuit Christelijke waarden, zoals verwoord in de samenvatting van het identiteitsbeleid van De Meerwaarde. Van medewerkers wordt gevraagd dat zij instemmen met de grondslag van de school en ook meelevend lid zijn van een protestants-christelijke kerk, geloofsgemeenschap of gemeente. Bij de wervings- en selectiegesprekken wordt, naast geschiktheid voor de functie, geselecteerd op medewerkers die passen bij de identiteit van de school. Graag lezen we in jouw motivatiebrief waarom je kiest voor het christelijk onderwijs.

Over De Meerwaarde

Naam school
Adres
Rietberglaan 6 , 3771RD Barneveld
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. W. Hooijer
Niveau
pro, lwoo, vmbo, mavo
Omschrijving
De Meerwaarde is een protestants-christelijke school, gevestigd in een modern gebouw met geweldige faciliteiten. Leerlingen en docenten werken op leerpleinen en in moderne praktijkruimtes. Wij werken veel samen met het bedrijfsleven.
Wij bieden docenten en onderwijs-ondersteunend personeel een moderne en plezierige werkomgeving. Daarnaast heeft De Meerwaarde als werkgever heel wat te bieden:
 • De Meerwaarde kent een uniek taakbeleid. Wij zetten ieder in zijn of haar kracht.
 • De Meerwaarde biedt haar medewerkers diverse mogelijkheden om zich te ontwikkelen door studie of begeleiding.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden voor docenten zijn er langs drie lijnen: de pedagogisch didactische lijn, de begeleidende lijn of de management lijn.
 • Personeelsleden hebben een persoonlijk actieplan en alle teams een teamplan.
 • Wij bieden (nieuwe) medewerkers passende begeleiding. De introductieperiode van docenten bestaat o.a. uit: begeleiding door een coach, beeldcoaching, intervisie en de training "De vijf rollen van de leraar".
Medewerkers herkennen zich in onze kernwaarden:
 • Duidelijk, afspraak is afspraak – helder – direct
 • Dichtbij, kleinschalig – toegankelijk – betrokken
  Gedreven, proactief – motiverend – energie
  Positief, toekomstgericht – respect – optimistisch
  Samen,  zorgzaam – attent - inlevend
Bijzonderheden
Is werken bij De Meerwaarde iets voor jou?

De Meerwaarde is een Protestants-Christelijke school met de Bijbel als uitgangspunt. Medewerkers van De Meerwaarde laten dit zien in hun werk en hoe ze met elkaar en de leerlingen omgaan. Wij verwachten van onze medewerkers dat zij meelevend lid zijn van een protestants-christelijke kerk, christelijke geloofsgemeenschap of gemeente.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Herken jij je in het geschetste profiel en lijkt het jou een mooie uitdaging om samen met onze ICT-experts in de verschillende domeinen te werken aan een moderne en stabiele leer- en werkomgeving passend bij het huidig onderwijs en de onderwijsontwikkelingen? Dan gaan  we graag met je in gesprek!

We kijken uit naar je reactie.

In verband met de zomervakantie start de selectieprocedure op 1 september 2021. De sollicitatie gesprekken staan gepland op donderdag 26 oktober 2021.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.