Vacature junior bestuurssecretaris in Zuid-Holland

Onderwijs

Vacature

Functietitel
junior bestuurssecretaris 
Datum online
2021-07-20 20-07-2021
Sluitingsdatum
25-10-2021
Met ingang van
in overleg
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,60 - 0,80
Omschrijving
junior bestuurssecretaris
School:Stichting OZHW
Contactpersoon:Mevr. A. Saltzmann, directiesecretaresse
Telefoonnummer:0180-642710
Sector:PO & VO ( Primair Onderwijs & Voortgezet Onderwijs)
Bijlage:Download bestand
fte:0,60 - 0,80
Uren:in overleg
Roosterdagen:
Onderwijsvorm:niet van toepassing
Afdeling:niet van toepassing
Dienstverband:tijdelijk met uitzicht op vast
Aanvangsdatum:in overleg
Extra informatie:
OZHW zoekt m.i.v. 1 november 2021 of zoveel eerder een junior bestuurssecretaris.
Ben jij een (net) afgestudeerd op het gebied van bestuurskunde en/of organisatiewetenschappen en op zoek naar een leuke baan? Vind jij het leuk om je met bestuurlijke processen bezig te houden? Ben je geïnteresseerd in besluitvorming, beleidsvorming en veranderprocessen en heb je altijd al willen zien hoe een organisatie met zo’n 1200 medewerkers werkt? Dan is dit je kans! Reageer voor 31 augustus 2021.

Bij het team Bestuursondersteuning zoeken we een junior bestuurssecretaris voor de ondersteuning van het CvB en de bestuurssecretaris. Een mooie startersfunctie met veel ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen, en tegelijkertijd concreet aan de slag te gaan met interessante en belangrijke dossiers.
Als junior bestuurssecretaris treed je op als procesbegeleider van bestuurlijke dossiers en ondersteun je de bestuurssecretaris bij de begeleiding van besluitvorming en beleidsontwikkeling en de voorbereiding van formele bestuurlijke overleggen. Daarnaast word je uitgenodigd om mee te denken over strategisch beleid.

De functie
Als junior bestuurssecretaris ondersteun je het College van Bestuur bij haar dagelijkse werkzaamheden. Je ondersteunt de bestuurlijke besluitvorming via voorbereiding van bestuursvergaderingen en het opstellen van en bijdragen aan strategische documenten. Als lid van het team Bestuursondersteuning werk je samen met de beleidsadviseurs, de controller en de bestuurssecretaris aan notities en (de coördinatie van) projecten, bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs, medezeggenschap, jaarverslagen en begrotingen.
In de praktijk komt dat neer op het mede voorbereiden van besluiten van het CvB en het informeren van de organisatie en extern belanghebbenden over de genomen besluiten. Daarnaast ondersteunt de junior bestuurssecretaris de raad van toezicht bij hun toezichthoudende taak en vervult, indien nodig, ook een adviserende rol en bevordert/bewaakt de informatievoorziening in de organisatie en bij de RvT.

Voor wie kom je te werken?
Je gaat onderdeel uitmaken van het team Bestuursondersteuning bij het onderwijsservicebureau van Stichting Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden voor Primair en Voortgezet Onderwijs (OZHW). Je werkt nauw samen met de bestuurssecretaris en legt aan haar verantwoording af. OZHW verzorgt openbaar onderwijs voor 16 PO-scholen en voor 8 VO-scholen. We bieden met 1200 medewerkers onderwijs aan ongeveer 10.000 leerlingen op 28 locaties in de regio Barendrecht, Krimpenerwaard, Ridderkerk, Alblasserdam en Zwijndrecht.

Waarom kun jij verschil maken?
We zoeken iemand met goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, die een ondersteunende en dienstverlenende instelling heeft. Je bent resultaatgericht en daadkrachtig, hebt verantwoordelijkheidsgevoel en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
Je hebt een hbo of wo werk- en denkniveau en bent bestand tegen werken onder tijdsdruk. Je bent flexibel en creatief in het vinden van oplossingen. Verder ben je gericht op ontwikkeling en geloof je in de meerwaarde van samenwerking. Je hebt affiniteit met onderwijs.

Taken en verantwoordelijkheden van een junior bestuurssecretaris
•bestuurlijk/organisatorische ondersteuning van het bestuur, waaronder inhoudelijk agendabeheer;
•beoordelen en concepten opstellen voor interne uitvoeringsvoorschriften, richtlijnen, procedures, notities en overzichten;
•voorbereiding (ook inhoudelijk) van de vergaderingen waaraan het CvB deelneemt: verzamelen vergaderstukken en (achtergrond)informatie, discussienota’s en adviezen, aandragen van relevante agendapunten, in samenwerking met de andere medewerkers van het onderwijsservicebureau de voortgang en realisatie bewaken van de actiepunten en besluiten van het CvB;
•redigeren van en leveren bijdrage aan het schrijven van meerjarenplannen, jaarplannen, jaarverslagen, begrotingen etc.;
•in- en externe informatie en voorlichting geven over genomen besluiten;
•ondersteunen van het MT OSB;
•zelfstandig vertrouwelijke correspondentie afhandelen namens het CvB;
•vastleggen van de bestuursbesluiten en toezien op de adequate informatievoorziening hierover in de organisatie en naar de RvT;
•bewaken van de uitvoering van genomen besluiten, verrichten, uitzetten en/of monitoren van de actiepunten van het CvB en het directieoverleg;
•organiseren, faciliteren en notuleren van overlegvergaderingen van het CvB, de RvT, het directieoverleg en themabijeenkomsten;
•organiseren en plannen van werkbezoeken, evenementen, recepties, vergaderingen etc.;
•bijhouden wijzigingen BRIN-register en KvK;
•archivering;
•algemeen aanspreekpunt.
Wat krijg je bij ons?
•uitdagende functie bij een van de grotere schoolbesturen in de omgeving van Rotterdam. De functie van 0,8 fte wordt gehonoreerd in schaal 10 van de CAO-VO (bij een volledig dienstverband is het salaris minimaal €2.592,- en maximaal €4.301,-. Inschaling is afhankelijk van je ervaring).
•tijdelijk contract voor een jaar, met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
•uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en eindejaarsuitkering en uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Blijven leren vinden we binnen OZHW niet alleen belangrijk voor onze leerlingen, maar ook voor onze medewerkers.
Wil je meer weten?
Dan kun je contact opnemen met mevrouw Lisette van de Weijer, bestuurssecretaris. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 088-3290714.
Hoe kun je reageren?
Heb jij passie voor bestuurlijke processen? We nodigen je van harte uit om te reageren op deze functie door je sollicitatiebrief en je curriculum vitae uiterlijk 31 augustus 2021 te versturen via onze vacaturesite https://vacatures.ozhw.nl. De gesprekken vinden plaats in de tweede week van september.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja

Over Stichting OZHW voor PO en VO Barendrecht

Adres
Hakwei 2 , 2992ZB Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Montessori, Dalton, Jenaplan, Speciaal, Particulier, Vrijeschool, Praktijkonderwijs, Rebound, OGO, Internationale school, Pleion
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
ROOZZ Mobiliteitsbureau
Niveau
pro, lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
Stichting OZHW voor PO en vo heeft scholen in het Primair Onderwijs en scholen in het Voortgezet Onderwijs
Onze vacatures en meer informatie is te vinden op www.ozhw.nl en https//vacatures.ozhw.nl 
Bijzonderheden
Stichting OZHW voor PO en vo heeft scholen in het Primair Onderwijs en scholen in het Voortgezet Onderwijs
Het Mobiliteitsbureau ROOZZ plaatst vacatures voor deze scholen. 
Voor meer informatie ga naar www.roozz.nl / www.ozhw.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.