Vacature docent wiskunde en/of natuurkunde bovenbouw inclusief examenklassen op M/...

Onderwijs

Vacature

Functietitel
docent wiskunde en/of natuurkunde bovenbouw inclusief examenklassen op M/H/V niveau 
Datum online
2021-07-12 12-07-2021
Sluitingsdatum
31-12-2021
Met ingang van
z.s.m.
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1 fte
Omschrijving
 
Pleysier College Westerbeek biedt onderwijs en begeleiding aan ongeveer 300 leerlingen van 12 tot 21 jaar. We verzorgen onderwijs op het niveau van mavo, havo en vwo. Ons uitgangspunt is dat het onderwijs aansluit op de onderwijsbehoeftes van de leerling: iedere jongere moet kunnen bouwen aan zijn eigen toekomst.

Wij geven daarom zoveel mogelijk onderwijs vanuit de mogelijkheden van onze leerlingen. Voor iedere leerling wordt een ontwikkelingsperspectiefplan (OPP) opgesteld waarin we onder andere het te bereiken eindniveau en de uitstroombestemming opnemen. Al onze leerlingen hebben een toelaatbaarheidsverklaring. Veel leerlingen hebben een autisme spectrum stoornis.
 
Als onze leerlingen eenmaal zover zijn, helpen wij ze om een vervolgtraject te kiezen. Pleysier College Westerbeek kent in hoofdzaak  uitstroom naar vervolgonderwijs. Door gericht uitstroombeleid streven wij naar een warme aansluiting met het ROC, het HBO en de Universiteit.
 
Speciale school zoekt speciale docent
 
Binnen onze school ontstaat  per 1 augustus 2021 een vacature:
 
Docent wiskunde en/of natuurkunde bovenbouw inclusief examenklassen op M/H/V niveau
 
Voor de bovenstaande functie  geldt:
Je hebt hart voor leerlingen die een speciale aanpak nodig hebben en je maakt een bewuste keuze om met deze leerlingen te werken. Uiteraard is het een pré als je ervaring hebt met onze specifieke doelgroep. Naast een heldere motivatie voor de vacature en het werken met deze doelgroep beschik je over doorzettingsvermogen, kun je tegen een stootje en ben je in staat een professionele relatie aan te gaan met de leerlingen.  Je bent enthousiast en betrokken en je kunt prima zelfstandig en in teamverband werken. Je weet wat er in een resultaatverantwoordelijke setting van je verwacht wordt.
 
Aard van het dienstverband
Het betreft een tijdelijke eerste jaarsaanstelling met - bij goed functioneren - uitzicht op een vast dienstverband.
 
Inwerken en begeleiden
Wij vinden het belangrijk te investeren in de begeleiding van nieuwe medewerkers. Daarom koppelen we je aan een collega die jou persoonlijk begeleidt zodat je snel vertrouwd bent met de collega’s, onze leerlingen, het pedagogisch handelen, de zorgstructuur en de dagelijkse routines. 
 

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Salaris
Docent          : Schaal LB
Voor meer informatie over de functies kun je contact opnemen met de directeur de heer M. Groeneweg, of mevrouw A.K. Mollema  (adjunct) 070-315 0050, m.groeneweg@pleysier.nl.
 
 

Over Pleysier College Westerbeek

Adres
Asmansweg , 2571BK Den Haag Zuid-Holland
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet speciaal onderwijs
Contactpersoon
Dhr. Groeneweg
Omschrijving
Pleysier College Westerbeek biedt onderwijs en begeleiding aan leerlingen van 12 t/m 20 jaar. Alle leerlingen hebben een mavo, havo of vwo-niveau.  Veel leerlingen hebben een vorm van autisme of hebben om andere redenen extra ondersteuning nodig.
Het onderwijsprogramma wordt afgestemd op de ontwikkelingsmogelijkheden van het individu.
 
Op onze veilige en gestructureerde school kunnen leerlingen hun sterke kanten ontdekken en hun didactische en sociale capaciteiten ontwikkelen. We streven ernaar dat de scholieren het dagelijks leven beter gaan begrijpen en gelukkige deelnemers van onze maatschappij worden.
Als onze leerlingen eenmaal zover zijn, helpen wij ze om een adequaat vervolgtraject te kiezen. Pleysier College Westerbeek kent in hoofdzaak de uitstroommogelijkheid richting vervolgonderwijs. Door doelgericht uitstroombeleid streven wij naar een warme aansluiting met het ROC, het HBO of met een Universiteit.
Brugklassen op een andere locatie
Om de toestroom van nieuwe leerlingen goed op te kunnen vangen, beschikt onze school met ingang van schooljaar 2018-2019, over een tweede locatie in Den Haag: Kootwijkstraat 35.
Het schoolgebouw aan de Kootwijkstraat is specifiek ingericht voor de leerlingen van de brugklassen.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Sollicitaties graag per mail  richten aan m.groeneweg@pleysier.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.