Vacature SJC210706 Technisch onderwijsassistent 0,5 fte in Eindhoven

Onderwijs

Vacature

Functietitel
SJC210706 Technisch onderwijsassistent 0,5 fte 
Datum online
2021-07-06 06-07-2021
Sluitingsdatum
31-10-2021
Met ingang van
2021-07-06
FTE
0,5
Omschrijving
Jij maakt morgen mooi!

Ben jij technisch, heb je affiniteit met ICT en programmeren en lijkt het je leuk om onze leerlingen de veelzijdigheid van het vak techniek te laten ontdekken? Dan komen wij graag met jou in contact.

Wij zijn met ingang van het nieuwe schooljaar op zoek naar een technisch onderwijsassistent voor 0,5 fte op het Sint-Joriscollege.

Wat ga je doen?
In deze functie ondersteun je de docent Techniek bij de voorbereiding, uitvoering en nazorg van de lessen techniek in klas 1 en 2, bij het vak technologie en design in de bovenbouw mavo en lever je een bijdrage aan het project Sterk TechniekOnderwijs.
Het vak techniek in klas 1 en 2 mavo, havo en vwo heeft een sterk praktische invulling met een grote variatie in onderwerpen, met korte opdrachten en langere projecten. Tijdens de lessen maken de leerlingen kennis met technieken als zagen, solderen en boren. Maar ook met programmeren, 3D-tekenen en lasersnijden. Na deze kennismaking krijgen ze een keuze- programma aangeboden, waarbij ze zich in hun favoriete thema’s kunnen verdiepen. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen hun talenten verder ontwikkelen en dat ze hun eigen creativiteit leren gebruiken. De doelstelling is niet zozeer het aanleren van vaardigheden, maar veel meer het laten zien van de veelzijdigheid van het vak techniek en het enthousiasmeren van de leerlingen voor het vak. Jij hebt hier een belangrijke rol in.
Daarnaast is in het schooljaar 2020 gestart met het vak Technologie en Design in mavo 3. Dit vak is gericht op de loopbaanoriëntatie van leerlingen en de oriëntatie op het MBO. Het vak omvat o.a. ict-vaardigheden, maatschappij en innovatie, hardware, media-ontwerpen, IT-ontwerpen.
De doelstelling van het project Sterk Techniekonderwijs is dat in de regio een breed en kwalitatief hoogstaand technisch onderwijsaanbod zichtbaar is. Om dit te bereiken werken VMBO-scholen samen met diverse partijen. Daarbij kan worden gedacht aan Primair Onderwijs, MBO’s, andere VMBO-scholen, alsmede aan het bedrijfsleven.

Wat vragen wij van jou?
We vragen van jou dat je kennis hebt van en vaardig bent in praktische techniek. Daarbij heb je ook kennis van/ervaring met en/of in ieder geval aantoonbare affiniteit met ICT en programmeren. Natuurlijk is het belangrijk dat je onze leerlingen in de leeftijdsgroep van ca 12 tot en met 16 jaar op een goede pedagogische manier kunt benaderen. Ook heb je aandacht voor veiligheid en kun je werken in teamverband.
Je bent in het bezit van een relevante MBO diploma (of vergelijkbaar niveau).
Onze school is volop in ontwikkeling; daarom vragen we van je dat je ontwikkelingsgericht bent en persoonlijk leiderschap kunt tonen.

Wat bieden wij jou?
Een dynamische, sterk in ontwikkeling zijnde werkomgeving.
Voldoende mogelijkheden om jezelf te ontplooien.
Groeimogelijkheden in kennis en ervaring.
Een functie als onderwijsondersteuner in schaal 7 (met een maximum brutosalaris van € 3.068,- per maand op fulltime-basis).
Een eerste dienstverband van een jaar in het kader van het project Sterk TechniekOnderwijs, waarbij we ernaar streven deze functie vast in onze formatie op te nemen.
Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Over het Sint-Joriscollege: Ontdek jezelf en de wereld op ‘t Joris
Wij zijn een school voor mavo, havo en vwo (met wetenschapsoriëntatie) en de mogelijkheid voor een sportklas of kunstklas. Wij zijn de enige gecertificeerde Cultuurprofielschool in de regio Eindhoven. Leerlingen met een Topsport- of Regiostatus volgen onderwijs in het Sint-Joris Topsportcollege (SJCTA) en de Sint-Joris Topsport Academy (SJTA). Wij hebben ook een samenwerkingsverband met CTO Zuid.
Het is onze ambitie om onze leerlingen te ondersteunen hun ambities waar te maken. Hun talenten en interesses in de volle breedte te laten ontdekken, op hun eigen niveau. Met veel plezier begeleiden we ze en bieden hen datgene wat ze nodig hebben om dat te realiseren. We zorgen dat leerlingen kansen zien, krijgen en waarmaken, zodat ze met de best mogelijke basis bij het verlaten van onze school zelfbewust zijn en zijn toegerust voor het nemen van vervolgstappen die bij hen passen. En ze hun ontwikkelde kennis en vaardigheden effectief in kunnen voor een zinvolle plek in de maatschappij, zinvol voor henzelf en voor anderen.
Wij zijn een relatief grote school, maar we hebben het onderwijs kleinschalig georganiseerd. De school kenmerkt zich door een open en persoonlijk karakter, waarbij iedere leerling zich gekend en herkend voelt. Het Sint-Joriscollege biedt onderwijs aan ongeveer 1415 leerlingen.
Leer onze school kennen op onze website: www.sintjoriscollege.nl. Hier lees je ook meer over onze missie, visie en kernwaarden. Het Sint-Joriscollege maakt deel uit van Parmant Scholen.

Over Parmant Scholen
Jij maakt morgen mooi! Dat is wat bij Parmant Scholen centraal staat. In onze visie, ons onderwijs en onze cultuur. Het is bovendien onze belofte aan onze leerlingen, docenten en medewerkers.
Parmant Scholen is een organisatie met zes samenwerkende scholen, van praktijkonderwijs tot en met vwo. Onze scholen onderscheiden zich elk in hun eigenheid en doelgroep, maar delen een sterk besef van onze gezamenlijke cultuur en koers.
Onze professionele en betrokken medewerkers zorgen samen voor passend, kleurrijk en actueel onderwijs in een veilig, inclusief en kansrijk klimaat. Zij laten een open en onderzoekende houding zien, staan open voor nieuwe dingen en werken samen op allerlei gebieden.

De zes samenwerkende Parmant Scholen zijn:
• Aloysius De Roosten
• Antoon Schellenscollege
• Helder havo/vwo
• Praktijkschool Eindhoven
• Sint-Joriscollege
• Vakcollege Eindhoven

Parmant Scholen biedt onderwijs aan ongeveer 2.800 leerlingen en is al vijfentwintig jaar één van de grootste aanbieders van onderwijs aan topsporters als onderdeel van de Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport (LOOT) met een verkregen licentie van het Ministerie van OC&W.

Spreekt deze vacature je aan?
Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen met Jiska Ligtenberg, teamleider. Zij is bereikbaar via j.ligtenberg@parmantscholen.nl of telefoonnummer 040-2116090.
Wil je solliciteren naar deze functie? Doe dat dan via de website van OMO: vacatures.omo.nl en kijk bij ‘ondersteunende functies’. Wij zien je sollicitatie graag uiterlijk 31 oktober 2021 tegemoet.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs

Over Parmant Scholen

Naam school
Adres
Roostenlaan 296 , 5644BS Eindhoven Brabant
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Niveau
vmbo, havo, vwo
Omschrijving
Jij maakt morgen mooi! Dat is wat bij Parmant Scholen centraal staat. In onze visie, ons onderwijs en onze cultuur. Het is bovendien onze belofte aan onze leerlingen, docenten en medewerkers. Parmant Scholen is een organisatie met zes samenwerkende scholen, van praktijkonderwijs tot en met vwo. Onze scholen onderscheiden zich elk in hun eigenheid en doelgroep, maar delen een sterk besef van onze gezamenlijke cultuur en koers. Met professionele en zeer betrokken docenten, die samen zorgen voor passend, kleurrijk en actueel onderwijs in een veilig, inclusief en kansrijk klimaat voor elke leerling. Die leerlingen zichzelf laten zijn en stimuleren op hun eigen niveau. Hen inspireren tot keuzes waarmee onze leerlingen een positieve bijdrage aan de maatschappij gaan leveren, van nu en de toekomst. Waarmee ze hun dromen waar kunnen maken en zullen ervaren dat ze ertoe doen. Waarmee ze uitgroeien tot een ‘goed mens’.
 
De zes samenwerkende Parmant Scholen zijn:
• Aloysius De Roosten 
• Antoon Schellenscollege
• Helder havo/vwo
• Praktijkschool Eindhoven
• Sint-Joriscollege 
• Vakcollege Eindhoven

Parmant Scholen biedt onderwijs aan ongeveer 2.800 leerlingen en is al vijfentwintig jaar één van de grootste aanbieders van onderwijs aan topsporters als onderdeel van de Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport (LOOT) met een verkregen licentie van het Ministerie van OC&W. 
Bijzonderheden
Parmant Scholen is onderdeel van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.