Vacature Coördinator pedagogisch leerklimaat in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Coördinator pedagogisch leerklimaat 
Datum online
2021-07-17 17-07-2021
Sluitingsdatum
8-9-2021
Met ingang van
01082021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.8 fte
Aantal uren
nvt
Omschrijving
1 Jouw rol binnen het Calvijn College Amsterdam
 • Je bent onderdeel van en participeert in het team pedagogisch leerklimaat.
 • Je maakt met teamleiders beleid  om de sociale veiligheid verder te verbeteren en incidenten  te voorkomen.
 • Je stelt verbetervoorstellen op tbv het pedagogische leerklimaat
 • Je maakt roosters voor de dagelijkse toezicht in de algemene ruimten op school en organiseert tijdige vervanging bij afwezigheid.
 • Je stuurt ondersteuners aan en coacht hen op gewenst actief gedrag.
 • Je hebt regelmatig Bila’s met de portefeuillehouder en de teammanagers
 • Je bent aanspreekpunt voor incidenten en behoudt een overall-view
 • Je zorgen waar nodig voor collegiale ondersteuning bij incidenten
 • Je houdt wekelijks bila’s en teamoverleggen binnen het team ondersteuners in het pedagogisch leerklimaat (sociale veiligheid)
 • Je geeft input op de professionele ontwikkeling van de organisatie als geheel en op een pedagogische aanpak in ruimten in en om de school.
 • Je organiseert of draagt bij aan verdiepingen/leergangen/studiedagen
 • Je stemt met het hoofd SLC (zorgcoördinator).
 • Je onderhoudt contact onderhouden met diverse partners tbv de sociale veiligheid.
 • Je neemt deel aan het ZAT (zorg-advies-team) en IBO


Wie zijn wij?
‘Calvijn is de school waar je wilt zijn!’ Dit is ons motto en deze is nog altijd actueel. Het Calvijn College is een school voor vmbo en mbo in upcoming Amsterdam Nieuw-West. Het Calvijn is een school met een eigen gezicht en biedt kwalitatief goed onderwijs waarbinnen ruimte is voor diversiteit. Het is een school waar leerlingen, ouders en docenten zich thuis voelen en hun motivatie en talent het uitgangspunt vormt voor onze leerroutes. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Het Calvijn wil graag de voorwaarden scheppen waarin leerlingen deze vraag optimaal kunnen beantwoorden en zo een goede keuze kunnen maken voor hun richting in de toekomst. Dat zie je terug in ons onderwijs: van het leerklimaat tot LOB, van de keuze voor Top sport tot het coachproces. Ook maken leerlingen vroeg kennis met de praktijk. Het Calvijn haalt graag de buitenwereld naar binnen en zoekt actief de samenwerking op met externe partners. De school heeft ten dienste van leerlingen en docenten een breed professioneel netwerk opgebouwd, bestaande uit professionals uit het onderwijs en bedrijfsleven.
 
De huidige focus van het Calvijn ligt op het verder professionaliseren van het onderwijs en het benutten van kwaliteiten en kansen in de samenleving. Om effectief te zijn wordt een optimale balans nagestreefd tussen coachen en sturen en tussen structuur en bewegingsruimte. De elementen samenwerken, verbinden en vertrouwen staan hierbij centraal.

Onze school heeft circa 550 leerlingen en behoort tot de scholengroep ZAAM met nog 23 andere scholen in Amsterdam, Zaandam en Monnickendam. Ongeveer de helft van de leerlingen van onze school volgt vanaf leerjaar 3 de kaderberoepsgerichte- of theoretische leerweg, in de richting van Zorg en Welzijn en Economie en Ondernemen.
De andere helft volgt de Vakmanschapsroute en haalt het mbo2 diploma. Op dit niveau bieden wij de richtingen Zorg en Welzijn, Sport en Recreatie, Facilitaire Dienstverlening en Junior kapper aan. Daarnaast is bijzonder aan onze school dat we veel met sport doen en er topsporters bij ons op school zitten.
 
Op onze school leren we niet alleen uit boeken maar ook door te ervaren. Leerlingen leren zelfstandig te werken en de regie te voeren over hun eigen studieloopbaan. Leren van elkaar, kennis maken met de beroepspraktijk, ervaringen opdoen binnen en buiten de school, dat staat bij ons centraal. Het doel van ons onderwijs is dat de leerling zichzelf beter leert kennen en dat competenties tot hun recht komen.
 
Zie www.calvijncollege.amsterdam voor meer informatie over onze school.


 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
Overige
Functie-eisen
We zijn opzoek naar een coördinator pedagogisch leerklimaat met een aantal kernkwaliteiten:
 
Positief, inspirerend en verbindend
 • Als coördinator pedagogisch leerklimaat kan je medewerkers bewegen om actief pedagogisch om te gaan met leerlingen binnen de visie van het Calvijn College, tbv de sociale veiligheid in en rondom het gehele schoolgebouw.
 • Je haalt het beste naar boven bij je medewerkers door hun zelfsturend vermogen te vergroten.
 •  je kan goed samenwerken.
 • Je geef je vanuit een positieve instelling en met humor op een professionele wijze vorm aan je werk, je inspireert je teamleden en daagt hen uit in hun werk. Hierin neem je een voorbeeldfunctie aan.
 • Je houdt rekening met de diversiteit binnen het team en kan inspelen op verschillende ondersteuningsbehoeften van medewerkers.
 •  Je hebt overwicht en bent communicatief sterk
 • Je werkt vanuit een growth mindset. Je optimaliseert je eigen coachstijl en die van anderen.
 
Relevante kennis en ervaring
 • Je hebt ervaring met het coachen van medewerkers met een pedagogische taak.
 • Je hebt ervaring met coaching, of bent bij voorkeur reeds gediplomeerd.
 • Je geeft constructieve feedback aan de medewerkers en stemt je manier van begeleiden af op de behoefte en de leerstijl van de medewerker.
 • Je hebt ervaring met het onderhouden van het partner-netwerk op het gebied van sociale veiligheid en weet dit uit te bouwen tbv de school.
 • Je hebt ervaring met het leiden van overleggen en casuïstiek-besprekingen.
 • Je kunt werken volgens privacyrichtlijnen.
   
Ondernemend en resultaatgericht
 • Je bent ondernemend en bent in staat roostervraagstukken en incidenten op te lossen.
 • Je bereikt meer resultaat met minder moeite.
 • Je bent kritisch als het moet en complimenteus als het kan.
 • Je hebt organisatie-sensitiviteit en weet te balanceren tussen sturen op resultaat en het ontwikkelen van je medewerkers.
 •  Je vertaalt de ontwikkelbehoeften van medewerkers naar concrete begeleidings- en scholingsactiviteiten passend bij de ontwikkelingen van het Calvijn College.
 • Je kan goed plannen en organiseren en spant je actief in om concrete resultaten te behalen. Je hebt een proactieve en oplossingsgerichte houding en bent in staat om te reflecteren op je eigen handelen. Daarbij straal je rust en evenwicht uit.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Inschaling vindt plaats volgens CAO VO

Over Calvijn College

Naam school
Adres
Pieter Calandlaan 3 , 1065KH Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. H. el Hachhouchi
Niveau
vmbo, mavo
Omschrijving
Calvijn College is de school waar je wil zijn

Het Calvijn biedt leerlingen een vmbo-basis of kader leerweg in combinatie met een MBO-2 opleiding in het hart van Amsterdam Nieuw-West. Het is een school met een eigen gezicht. Een school die uitgaat van ieders kracht en motivatie. We scheppen voorwaarden, zodat leerlingen zich kunnen ontwikkelen en steeds meer zelf de regie kunnen nemen. Vanuit een professionele lerende organisatie en met een duidelijke onderwijsvisie leren en werken we samen om onderwijs op maat te kunnen bieden. Zo kunnen leerlingen in ons unieke beroepscollege in een doorgaande leerroute en eigen tempo een startkwalificatie behalen in de richtingen Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn en Sport & Bewegen. We werken hierin samen met het ROCvA
De school heeft ca. 550 leerlingen, waarvan twee derde de basisberoepsgerichte leerweg volgt en een derde de kaderopleiding.

In ons gloednieuwe gebouw wordt het onderwijs aangeboden in leergebieden en oefengebieden en wordt nadrukkelijk de praktijk benut. Onder de noemer Next, gaan we als school een sterke verbinding aan met de buurt en de arbeidsmarkt.
We beschikken over een dienstenwinkel en een kapsalon. Calvijn maakt intensief gebruik van ICT: alle leerlingen en docenten werken naast boeken ook met de I pad.
Bijzonderheden
Het Calvijn College maakt deel uit van stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs met scholen in Zaanstad, Amsterdam en Monnickendam. Deze 23 scholen verzorgen voor ruim 11.000 leerlingen het onderwijs in deze regio, van praktijkschool tot gymnasium. Het zijn herkenbare, kleinschalige scholen met een eigen gezicht, oog voor de individuele leerling en met een sterke binding met de omgeving.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
1 Praktische informatie en procedure
Als jij de coördinator pedagogisch leerklimaat bent die past bij het Calvijn College, dan horen we graag van je! We gaan ervan uit dat je als kandidaat over de competenties beschikt die voor deze functie met dit profiel passend zijn.
De benoeming geschiedt op een zo kort mogelijk termijn (bij voorkeur vanaf augustus) en betreft een vacature van 0,8 fte. Inschaling volgens CAO VO.
 
Uw brief en curriculum vitae kunt u via Meesterbaan versturen, ter attentie van xxxxx, onder vermelding van
 Voor meer informatie kunt u terecht op onze website https://www.calvijncollege.amsterdam of telefonisch contact opnemen via 020-6153409
 
We zien uw reactie graag uiterlijk zondag 27 juni tegemoet.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.