Vacature Docent Nederlands, 1e graads in Alphen aan den Rijn

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands, 1e graads 
Datum online
2021-06-11 11-06-2021
Sluitingsdatum
2-7-2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6 - 0,7 fte
Omschrijving
Als docent Nederlands draag je jouw relevante kennis en kunde op een enthousiaste manier over naar de leerlingen en ben je verantwoordelijk voor het creëren van een uitdagende leeromgeving. In deze functie ga je verantwoordelijk zijn voor het voorbereiden en verzorgen van lessen aan met name de bovenbouw klassen van de havo. De mogelijkheid bestaat ook om les te geven aan de bovenbouw van het vwo. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van onderwijsplannen. 

Locatie Diamantstraat
Op de locatie Diamantstraat zijn de klassen 3 en 4 vmbo basis, -kader, -theoretisch en 3, 4 en 5 havo gehuisvest. We werken nauw samen in teams en zijn bezig met verschillende onderwijskundige ontwikkelingen. Binnen 1-2 jaar gaan we naar een nieuw gebouw, waardoor het belangrijk wordt om met elkaar een eigentijds onderwijsconcept vast te stellen. De basis is om vanuit een goede relatie met de leerlingen te differentiëren, te activeren en maatwerk in de klas toe te passen. Het Scala College is een bruisende school waar we niet alleen trots zijn op onze resultaten maar ook onze leerlingen en collega’s.

We zijn op zoek naar docenten die vernieuwing als een uitdaging zien en die een actieve rol bij de ontwikkeling van eigentijds onderwijs willen spelen.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads
Functie-eisen
• Je bent in het bezit van een 1e graads bevoegdheid, of studerend daarvoor;
• Je bent onderwijskundig sterk; 
• Je bent in staat uw relevante kennis en kunde op een enthousiaste manier over te dragen;
• Je zoekt de samenwerking met (vak)collega’s en zorgt voor een goede relatie met ouders en andere belanghebbenden;
• Je bent in staat kerndoelen en exameneisen te vertalen naar de onderwijspraktijk;
• Je houdt jouw eigen vakgebied goed bij.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Naast een echte fijne werkplek en leuke collega's, bieden wij een werkomgeving met ruimte om eigen talenten te ontwikkelen en te versterken. Het Scala College kent een aantrekkelijk functieperspectief van LB - LC - en LD-functies. Inschaling vindt plaats op basis van bevoegdheid, ervaring en kwaliteiten. Voor de eerstegraads functies behoort inschaling in LC of LD tot de mogelijkheden.

 

Over Scala College

Naam school
Adres
Diamantstraat 31 , 2403AS Alphen aan den Rijn
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. C. Uithol
Omschrijving
Het Scala College is een brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs voor leerlingen in de omgeving Alphen aan den Rijn. Er werken ongeveer 250 docenten op het Scala College en het onderwijsondersteunend personeel bestaat uit iets meer dan 50 medewerkers. De school verzorgt onderwijs voor 2.400 leerlingen in de richtingen (t)vwo, (t)havo, vmbo (basisberoepsgericht leerweg, kader beroepsgerichte leerweg en theoretische leerweg). De school heeft drie locaties in Alphen aan den Rijn:
 
  • Locatie Nieuwe Sloot: onderbouwhuis voor leerlingen van het vmbo-tl, havo en (t)vwo (klassen 1 en 2) en voor klas 3-(t)vwo.
  • Locatie Diamantstraat: voor leerlingen van bovenbouw vmbo , klas 3-, 4- en 5-havo.
  • Locatie Dr. A.D. Sacharovlaan: bovenbouw voor leerlingen van (t)atheneum en (t)gymnasium.
 
De school profileert zich sterk op het gebied van sport, kunst, tweetalig onderwijs en met verschillende highschools, waar leerlingen zich kunnen ontwikkelen in verschillende talentrichtingen. Het Scala College is de enige erkende Topsport Talentschool en senior-tto-school met tweetalig vwo en havo in de regio. Het is een school waar veel te kiezen valt voor leerlingen, waarbij oog is voor leerlingen die extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben, maar ook voor excellerende of hoogbegaafde leerlingen.
 
Met ingang van 1 januari 2019 is het Scala College bestuurlijk gefuseerd met het Coenecoop College. Het Scala College blijft binnen de gefuseerde stichting een zelfstandige schoolorganisatie. De leiding van de scholen ligt in de handen van de vestigingsdirecteur.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Contactpersoon voor deze vacature is de heer A. Bijlard (teamleider havo 5), telefoon 0172-423737.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.