Vacature Medewerker Leerlingadministratie & Examenadministratie voortgezet onderwijs ...

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Medewerker Leerlingadministratie & Examenadministratie voortgezet onderwijs (0,6 fte + tijdelijk 0,2 fte) 
Datum online
2021-06-11 11-06-2021
Sluitingsdatum
25-6-2021
Met ingang van
1 augustus 2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6 + 0,2 fte
Omschrijving
De vacature
Je bent samen met een collega verantwoordelijk voor alle correspondentie naar ouders en leerlingen en fungeert als eerste aanspreekpunt voor de leerlingadministratie. Gedurende de examenperiode richt jij je vooral op het ondersteunen van onze examensecretaris op administratief en uitvoerend niveau. Dat doe je met veel accuratesse en verantwoordelijkheidsgevoel. Je ondersteunt het proces van constructie en vaststelling van examens. Daarnaast bied je administratieve ondersteuning bij afname en beoordeling van de examens en organiseer je inzage momenten.

Als medewerker Leerling- en examenadministratie voer je onderstaande werkzaamheden uit: 
 • Eerste aanspreekpunt voor medewerkers, ouders, leerlingen en bezoekers m.b.t. leerlingadministratie;
 • het verrichten van administratieve/organisatorische werkzaamheden ten behoeve van aanmelding van leerlingen in het geautomatiseerde systeem; 
 • alle correspondentie t.b.v. de deelscholen naar ouders en leerlingen (nieuwsbrieven, informatie, schorsingsbrieven etc.);
 • toezien op een volledige verstrekking van gegevens; 
 • bewaken en uitvoeren van procedures;
 • verrichten van administratieve en organisatorische werkzaamheden ten behoeve van het secretariaat eindexamens, een en ander met inachtneming van examenbesluiten, reglementen en procedures;
 • inschrijven, oproepen en indelen van leerlingen voor examendeelname;
 • regelen van surveillanten en ruimtes voor de afname van examens;
 • informeren van betrokkenen over examendata en aanvullende informatie;
 • digitaal verwerken van examenresultaten, communiceren van de examenresultaten;
 • archiveren, beheren en vernietigen van examendossiers.
Als medewerker van onze leerlingadministratie maak je deel uit van het bedrijfsbureau. Bij afwezigheid van de andere collega Leerlingadministratie neem je de taken van elkaar over. Het ‘leerlingenloket’ is namelijk 5 dagen in de week bezet. 
 

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
Het profiel
 • affiniteit met administratieve processen en systemen;
 • een afgeronde mbo niveau 4 opleiding;
 • ervaring in soortgelijke functie en sterke affiniteit met het onderwijs;
 • in staat om te focussen op het werk waarbij je snel kunt schakelen; 
 • een proactieve, klantgerichte houding; 
 • dankzij jouw communicatieve vaardigheden weet iedereen altijd waar je staat en houd jij ons op de hoogte van jouw voortgang;
 • je bent kwaliteitsgericht, gedisciplineerd en werkt altijd accuraat;
 • zeer goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • kennis van het leerlingprogramma Magister is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
5, CAO VO
Arbeidsvoorwaarden
Het aanbod
Wij bieden je een aanstelling voor de duur van een jaar voor 0,6 fte en een tijdelijke uitbreiding van 0,2 fte tot 1 januari 2022.
Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring minimaal € 1.861 en maximaal € 2.659 bij een volledige aanstelling (schaal 5, CAO VO). Het aantal uur wordt het liefst verdeeld over 4 werkdagen waarbij woensdag en vrijdag in ieder geval je werkdagen zijn en de andere dagen in overleg bepaald kunnen worden. 
Daarnaast kennen wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), een reiskostenregeling en flexpakket voor fiscale uitruil mogelijkheden. 
Dit alles bovenop het werken met een enthousiast en gedreven team, in een inspirerende werkomgeving in beweging. 
 

Over IJburg College

Naam school
Adres
Pampuslaan 1 , 1087HP Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Hiskia van Waadenoijen Kernekamp
Niveau
vmbo, havo, vwo
Omschrijving
Over het IJburg College
Het IJburg College is een moderne, digitale en ambitieuze school die leerlingen niet alleen voorbereidt op het examen, maar ook op de toekomst. Slagen leerlingen bij ons voor het vwo, havo of vmbo dan zijn zij klaar voor de volgende stap in onze maatschappij. Dit komt omdat zij naast de gewone basisvakken ook leren wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. Door te werken met kleine deelscholen hebben we oog voor iedereen en kunnen we onze leerlingen écht stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Ook medewerkers van het IJburg College krijgen de kans om zichzelf te ontwikkelen en te ontdekken/laten zien wat ze echt kunnen. Zo bieden wij veel ontwikkelingsmogelijkheden en is er ruimte om je functie in te richten op een manier die bij jou en je verantwoordelijkheden past. Wil je weten hoe leerlingen en docenten het IJburg College ervaren? Bekijk dan dit filmpje!

Onze docenten staan midden in de maatschappij. Ze weten wat er speelt en leeft (zowel binnen als buiten de school) en krijgen de ruimte om deze kennis in te zetten tijdens hun lessen. Op die manier kunnen zij hun lesstof voor een groot deel zelf vormgeven en gaan ze met leerlingen naar buiten. Daarnaast weten ze, bijvoorbeeld via realistische opdrachten, hoe ze anderen kunnen stimuleren om net een stapje verder te zetten.


 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je inhoudelijke vragen over de functie?
Heb je vragen over de functie of de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met Hiskia van Waadenoijen Kernekamp, via personeelszaken@ijburgcollege.nl of kijk op onze website voor meer informatie: http://www.ijburgcollege.nl/ 

Solliciteren
Vind jij het leuk om mee te bouwen aan het IJburg College en spreekt onze onderwijsvisie jou aan? Solliciteer dan op de vacature via Meesterbaan. De sluitingsdatum voor deze vacature is 25 juni 2021.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.