Vacature Docent Sport & Bewegen in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Sport & Bewegen 
Datum online
2021-06-10 10-06-2021
Sluitingsdatum
24-6-2021
Met ingang van
1-8-2021
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8-1,0
Aantal uren
22 tot 28
Omschrijving
Veenoord SCHOOL4SPORT&LIFESTYLE zoekt per 1 augustus een ondernemende docent Sport & Bewegen die lessen wilt geven aan VMBO-leerlingen op de niveaus BBL/KBL/GL/TL en volop wil meedoen aan de ontwikkeling van het Sport&Lifestyle-profiel van onze school. 

Met twee andere collega's vorm je het team Sport & Bewegen. Samen ontwikkel je de sportleerlijn van klas 1 t/m 4. Je geeft les aan verschillende leerjaren en bent coach van een sportklas. Sportklassen zijn minimaal 6 uur per week bezig met actieve sport in de zaal of buiten op het veld. Samen met collega's begeleid je de SPORTcrew die bestaat uit leerlingen die evenementen organiseren op basisscholen en andere plekken in de wijk.   

Veenoord is een kleine school in Rotterdam Zuid die volop in ontwikkeling is en zich richt op thema’s als sport, gezondheid en lifestyle in de breedste zin van het woord. Leerlingen worden uitgedaagd om zichzelf te overtreffen en te verbazen’. Op Veenoord gaat het om kennis en skills! Na vier jaar school zijn leerlingen klaar voor een succesvolle volgende stap op het MBO en in de samenleving.

In de onderbouw worden skillsblokken aangeboden waar leerlingen samen werken aan challengeseigen talenten ontdekken en  kennis maken met de beroepsprofielen die ze later kunnen kiezen. In de skillsblokken zijn Sport & Lifestyle de centrale thema's. Als het bij je past kan je lesgeven in de blokken Food & Health of Business & (sportieve)Events. In de bovenbouw leggen we de lat voor leerlingen weer een stukje hoger bij keuzevakken als OSBA, Voeding & Beweging en het Organiseren van een evenement. In 2022 starten we met het examenvak LO-2.

Zoals je ziet is er op Veenoord veel mogelijk. In overleg kunnen we afspraken maken over de vakken die je geeft  en de omvang van je aanstelling!  

Veenoord in een notendop: skills, maatwerk, regie bij de leerling, coach, lifestyle, klein team, passie, challenge-gestuurd-onderwijs, betrokken en professioneel, energie, levensecht onderwijs, ontwikkelingsgericht, sportklas, 220 leerlingen, ondernemen, growth mindset, urban…….

In 2025 betrekt Veenoord samen met  Vak College Zuidrand een nieuw schoolgebouw in Stadionpark met alle mogelijke sportvoorzieningen (sporthal onder de nieuwbouw) in de buurt. Alle (onderwijs)ontwikkelingen op Veenoord staan in het teken van de verhuizing richting Stadionpark. Doe jij mee?

Meer weten over Veenoord? Check onze website, YouTube en Instagram

Wil jij deel uitmaken van ons team en onze missie? Stuur dan je sollicitatie! 
Videopitch

Eisen

Opleiding
1e graads of 2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB

Over Veenoord SCHOOL4SPORT&LIFESTYLE

Adres
Veenoord 15 , 3079NH Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. A.J. Wynia
Niveau
lwoo, vmbo
Omschrijving
Veenoord is een vmbo voor sport & lifestyle in Rotterdam Zuid waar leerlingen worden uitgedaagd  om grenzen te verleggen en skills te ontwikkelen. Leerlingen werken aan challenges in thema's als sport, gezondheid en voeding maar ook in design en multimedia. 

Leerlingen kiezen voor de Sportklas of Lifestyleklas en krijgen allemaal een flink aantal uren bewegen in de week. In de onderbouw staan de Skillsblokken op het programma waarin leerlingen samen werken aan levensechte opdrachten (challenges) en al kennis maken met de beroepsprofielen in de bovenbouw. De Skillsblokken beslaan vier werelden: Food & Health, Tech & Future, Business & Events en Media & Design.

In de bovenbouw kunnen leerlingen kiezen voor de profielen Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen. Vanaf 2021 zal ook Dienstverlening & Producten aangeboden worden. Veenoord is een school waar leerlingen terecht kunnen met BBL, KBL en GL. Vanaf 2021 kunnen ook leerlingen met een MAVO-advies  starten op Veenoord. Leerlingen met Leerwegondersteunend onderwijs (LWOO) krijgen op Veenoord de opleiding die ze verdienen. Leerlingen krijgen alle kansen zichzelf te ontwikkelen en bijvoorbeeld vakken op een hoger niveau af te sluiten. Het motto van de school luidt niet voor niks: 'overtref jezelf, verbaas jezelf' 

De driehoek leerling, ouder, coach is een belangrijke pijler van het onderwijs op school. Elke leerling start het jaar met een Startgesprek waarin, samen met ouders/verzorgers en de coach, doelen gesteld worden voor het komende schooljaar. Twee keer per jaar doet een leerling een pitch  en worden behaalde resulaten gepresenteerd en de persoonlijke ontwikkeling besproken. LOB is ook een vast onderdeel van deze voortgangsgesprekken.

Meer weten van de SCHOOL4SPORT&LIFESTYLE? Check dan:
www.veenoord.info
Veenoord op YouTube
Veenoord op Instagram
Veenoord op Facebook


Veenoord SCHOOL4SPORT&LIFESTYLE is onderdeel van LMC Voortgezet Onderwijs Rotterdam. Hieronder vallen 23 scholen die bijna allemaal een bijzonder profiel hebben. Kleinschalig, persoonlijk en veelzijdig: dat maakt de LMC-scholen uniek. LMC-VO stimuleert de scholen constant te innoveren en heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden. Kijk op https://www.lmc-vo.nl/personeel/werken-bij-lmc-voortgezet-onderwijs voor meer informatie.
 


 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren kan t/m 24 juni 2021. De gesprekken (1e ronde) staan gepland op vrijdag 25 juni. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.