Vacature Praktijkdocent GWO en gezonde wereld in Almelo

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Praktijkdocent GWO en gezonde wereld 
Datum online
2021-06-10 10-06-2021
Sluitingsdatum
18-6-2021
Met ingang van
01-08-2021
Soort vacature
Parttime
FTE
0,5
Omschrijving
Pas de praktijk toe in het onderwijs en leer de nieuwe generatie meer over een groene en gezonde wereld! Voor de locatie in Almelo zijn wij op zoek naar praktijkdocent GWO en gezonde wereld, benieuwd of dit iets voor jou zou kunnen zijn? Lees dan zeker verder!

Omvang
Het betreft een functie van 0,5 FTE (14 lesuren per week). Het gaat in eerste instantie om een aanstelling van 1 jaar, per 1 augustus 2021. De werkdagen zijn maandagochtend, dinsdagmiddag, woensdagochtend en donderdagochtend.

Wat ga je doen?
Je brengt als docent GWO en gezonde wereld jouw kennis van de praktijk over naar de leerlingen van het vmbo leerjaar 2 & 3 (alle niveaus).
In de wereld lessen gezonde wereld aan leerjaar 3 vergroot je de kennis bij de leerlingen over allerlei thema’s die te maken hebben met gezondheid, voeding en de boeiende wereld van het groen. In de GWO lessen laat je leerlingen kennismaken met de verschillende aspecten van de werelden zodat ze aan het einde van leerjaar 2 een goede keuze kunnen maken. De leerlingen maken aan het eind van leerjaar 2  de keuze voor leerjaar 3 met welke wereld ze verder willen.
Bij Zone.college bied je eigenzinnig, praktijk-rijk onderwijs met persoonlijke aandacht. Hierbij zet je jouw pedagogische en didactische vaardigheden op een creatieve manier in, naar behoefte van de leerlingen.
Naast het docentschap daagt Zone.college je uit om jouw vakspecialistische kennis in te zetten voor ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijs. Dat doe je bijvoorbeeld door deel te nemen aan werkgroepen, nieuwe lesmethodieken en begeleidingsvormen te ontwikkelen en nieuwe leermiddelen te introduceren. Samen met jouw collega’s vorm je een team van enthousiaste medewerkers, waar samenhorigheid en collegialiteit hoog in het vaandel staan.

Eisen

Functie-eisen
Je profiel
  • Een afgeronde opleiding tot docent, met bevoegdheid tot lesgeven op het vmbo (bij voorkeur 2e graad);
  • Je hebt affiniteit met het werken met vmbo- leerlingen;
  • Je bent vaardig in het coachen en begeleiden van (individuele en/of groepen) leerlingen. Je benut de kwaliteiten en optimaliseert de motivatie van, je stimuleert hen kennis, informatie en ideeën te delen;
  • Je beschikt over organisatietalent, stelt prioriteiten, stemt planningen af en zorgt ervoor dat benodigde middelen op het juiste moment beschikbaar zijn;
  • Je bent communicatief vaardig, overlegt makkelijk met ouders, (leer) bedrijven en collega`s. En daarnaast stem je zaken af met de omgeving van school;
  • Je bent een teamplayer, zoekt graag de samenwerking op met collega’s, je stemt eigen werk af op anderen, deelt kennis en informatie en helpt anderen waar nodig;
  • Je bent in staat te denken in (creatieve) oplossingen.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Waar staan we voor?
Zone.college verzorgt groots en groen onderwijs voor alle generaties. Met zorg en aandacht bieden wij leerlingen, studenten en medewerkers een groene, uitdagende leeromgeving waarin ze nieuwe mogelijkheden ontdekken. En waarin ze zich ontwikkelen met hoofd, hart en handen. Zelf en vooral samen. Zo groeien ze uit tot zelfbewuste, zorgzame, ondernemende en maatschappelijk betrokken mensen. Wereldburgers met oog voor duurzaamheid en leefbaarheid. Zo halen wij ieders beste binnenste buiten.

Wat kun je van ons verwachten?
Bij Zone.college doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat jij elke dag met plezier naar je werk gaat. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers zich op hun gemak voelen en geven je de  vrijheid om het onderwijs in samenwerking met je collega’s vorm te geven. Middels studiedagen en scholing kun jij je als docent verder ontwikkelen. Wij zien jou, als unieke medewerker en zetten je graag in op je talenten!

Salaris is conform cao mbo (LB inschaling) en een aantal Zone.college-specifieke arbeidsvoorwaarden, kijk hiervoor op onze website.

Over Zone.college

Naam school
Adres
Bornerbroeksestraat 348 , 7609PH Almelo Overijssel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie Sollicitatie informatie
Niveau
lwoo, vmbo
Omschrijving
Waar kan je beter werken aan de wereld van morgen dan bij Zone.college? We zijn de grootste groene opleider van Oost-Nederland en bieden eigenzinnig, praktijk-rijk en vooruitstrevend onderwijs met persoonlijke aandacht voor vmbo-leerlingen, mbo-studenten en medewerkers in de groene sector. Doe met ons mee en draag op je eigen unieke manier bij aan de visie van Zone.college: een gezonde, groene toekomst van mens en wereld. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Iets voor jou?
Heb je nog inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Wilco Broekhuis (teamleider) op telefoon nummer: 088-06-4640753. Hij vertelt je graag meer over deze functie! 

Wil je reageren? Stuur je cv en motivatie uiterlijk 18 juni door op de button “Solliciteren” te klikken. We zien ernaar uit kennis met je te maken. 

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Maaike Jansen (recruiter, aanwezig van maandag tot en met woensdag)) op telefoonnummer: 088-2620999 (optie 2) of via solliciteren@zone.college

Deze vacature is zowel intern als extern gepubliceerd.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.