Vacature Docent Maritieme Techniek in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Maritieme Techniek 
Datum online
2021-06-10 10-06-2021
Sluitingsdatum
10-7-2021
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1.0 FTE
Omschrijving

Je geeft, als docent Maritieme Techniek (voorheen Scheeps- en Jachtbouw)  theorie- en praktijklessen. Daarnaast begeleid je de studenten voor dit vakgebied, waar ze door jou voor opgeleid worden. Je verzorgt de lessen aan mbo-studenten van Allround medewerker maritieme techniek (niveau 3) en Engineer maritieme techniek (niveau 4).

Je bent als geen ander in staat om jongeren enthousiast te maken voor het beroep van scheeps- of jachtbouwer. De vakken die jij in jouw lesgevend pakket kunt krijgen zijn onder andere:

 • Tekening lezen
 • Tekenen (AutoCad en Rhino)
 • Scheepsbouw ontwerp
 • Toegepaste stabiliteit (PIAS)
 • Sterkte- en constructieleer
 • Materialenkennis
 • Scheepsbasiskennis
 • Scheepsbouw constructie

Naast het lesgeven houd je je ook bezig met het vernieuwen en ontwikkelen van het lesmateriaal en het schrijven van toetsen en/of examens. Hierbij neem je de actuele marktontwikkelingen van de scheeps- en jachtbouw sector mee, maar kijk je ook naar wat de toekomst gaat brengen op jouw vakgebied. Je weet in te spelen op veranderende onderwijsvragen en met een ondernemende en innovatieve manier je kennis over te brengen op de studenten.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen

Functie-eisen

 • Je hebt recente ervaring in de scheeps- en jachtbouwsector (dit is een pré);
 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau;
 • Teken- of ontwerpprogramma’s zijn jou niet onbekend (AutoCad en Rhino);
 • Je hebt affiniteit met jongeren op mbo-niveau;
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift;
 • Je bent communicatief vaardig, stressbestendig en accuraat en je hebt een flexibele werkhouding.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Op deze functie van 1,0 fte is de cao mbo van toepassing. Dat betekent dat je start met een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging en een salaris in schaal LB. We bieden diverse interessante regelingen voor onze medewerkers. Denk aan een eindejaarsuitkering, een fietsplan, een Rotterdampas en een flink aantal vakantiedagen. Naast de leuke en enthousiaste collega's werk je op schoollocaties midden in het werkveld, met prachtig uitzicht. Je bent wat ons betreft nooit uitgeleerd, daarom blijf je via de STC Academy altijd aan je ontwikkeling werken.

Maak kennis met je collega’s
Binnen het STC mbo college Maritiem & Techniek leiden we jongeren op voor een carrière aan boord van een schip of op scheepswerf. Dit doen we dagelijks in teams met gedreven docenten en instructeurs. Liefde voor ons vak en het maritieme cluster en oprechte interesse in de leefwereld en behoeftes van onze studenten is wat ons dagelijks motiveert. Binnen het mbo college Maritiem & Techniek bieden we zowel bbl- als bol-opleidingen aan op niveau 2 tot en met 4. In totaal volgen zo’n 1.500 studenten een opleiding bij ons verdeeld over onze locaties in Rotterdam, Katwijk, Stellendam en Zwolle.

Leren door te ervaren staat bij ons voorop. Onze docenten en instructeurs kunnen daarbij gebruikmaken van een breed scala aan innovatieve faciliteiten en simulatoren. De STC-aanpak kenmerkt zich door praktijkgerichtheid, focus op techniek en vakmanschap en een voortdurend streven naar verbetering en innovatie. Leading in Learning, noemen wij dat. Wij bieden daarbij een uitdagende maar evenwichtige omgeving voor collega’s, leerlingen, studenten en cursisten.

We zijn een klein en hecht team waarbij samenwerking centraal staat. De opleidingen zijn volop in ontwikkeling en de docenten zetten zich volledig in voor onze studenten.

Over STC Group

Naam school
Adres
Lloydstraat 300 , 3024EA Rotterdam Zuid-Holland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Ianthe
Omschrijving

Het STC is als onderwijsinstelling een begrip in de wereld van scheepvaart, transport, logistiek en de procesindustrie. Iedereen, van jong tot oud, die droomt van een carrière als kapitein op zee, manager in de haven, ontwerper op een scheepswerf, als onderhoudsmonteur in de procesindustrie of medewerker in de logistiek en alles daartussenin, is bij ons welkom voor een opleiding of training. Docenten met specifieke vakkennis spelen een belangrijk rol in het studiesucces. Met ruim 800 collega’s werken we elke dag met passie samen aan het maken van aantrekkelijk onderwijs. We bieden onderwijs aan op verschillende niveaus: vmbo, (haven)havo, mbo, hbo en master.

Wij staan voor de kracht van beroepsonderwijs. Wij ontwikkelen, samen met het bedrijfsleven, het talent van de toekomst voor het havenindustrieel complex, de maritieme en de logistieke sector. Het STC wil in de komende decennia jongeren helpen hun weg te vinden op de internationale arbeidsmarkt. De ambities van het STC zijn groot. Om deze te realiseren spelen collega’s een doorslaggevende rol.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren kan tot 30 juni 2021. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.