Vacature Docent Binnenvaart in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Binnenvaart 
Datum online
2021-06-10 10-06-2021
Sluitingsdatum
30-6-2021
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1.0 FTE
Omschrijving

Je laat als docent Rijn- en binnenvaart onze studenten kennismaken met verschillende aspecten van de binnenvaart. Vanuit je werkervaring in de binnenvaart weet je de studenten te enthousiasmeren voor het vak en breng je jouw kennis op hen over. Vakken zoals, kennis schip, laden & lossen, reglementen en reisvoorbereiding zijn onderdeel van de opleiding. Via actieve didactische werkvormen leert de student het binnenvaart vak en past het toe in de praktijk. Je laat hen verschillende soorten techniek ontdekken en leert ze er in de praktijk mee werken. Dit doe je samen met een team van docenten.

Ben jij die gedreven vakman of -vrouw die de passie voor het eigen vak over wil brengen op onze studenten? Naast het verzorgen van de lessen, ben je flexibel inzetbaar in zowel het mbo-, vmbo- en private- en volwassen onderwijs binnen STC Group.

Het STC investeert in het onderwijs, zo krijgt de bouw van een nieuw opleidingsschip “Ab Initio” steeds meer vorm en zijn er vier  full-mission binnenvaart navigatiesimulatoren aangeschaft. Daardoor werk je met de nieuwste en modernste faciliteiten om de studenten het vak te leren.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen

De collega die wij zoeken:

  • is in het bezit van een onderwijsbevoegdheid of is bereid deze te behalen;
  • beschikt over aantoonbaar hbo werk- en denkniveau;
  • is in bezit van groot vaarbewijs A en B, radarpatent en bij voorkeur ADN gecombineerd (droge lading en tankvaart);
  • heeft ruime kennis van de binnenvaart en is in staat deze kennis over te brengen op jongeren;
  • heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • heeft affiniteit met de doelgroep mbo-jongeren;
  • weet dankzij ervaring en creativiteit moeiteloos te schakelen tussen verschillende didactische werkvormen;
  • is in staat zelfstandig te werken, maar voelt zich tegelijkertijd onderdeel van een team en draagt bij aan een goede teamsfeer.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Op deze functie van 1,0 fte is de cao mbo van toepassing. Dat betekent dat je start met een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging en een salaris in schaal LB. We bieden diverse interessante regelingen voor onze medewerkers. Denk aan een eindejaarsuitkering, een fietsplan, een Rotterdampas en een flink aantal vakantiedagen. Naast de leuke en enthousiaste collega's werk je op schoollocaties midden in het werkveld, met prachtig uitzicht. Je bent wat ons betreft nooit uitgeleerd, daarom blijf je via de STC Academy altijd aan je ontwikkeling werken.

Maak kennis met je collega’s
Binnen het STC mbo college Maritiem & Techniek leiden we jongeren op voor een carrière in het maritiem en/of technische cluster. Liefde voor ons vak en het maritieme cluster en oprechte interesse in de leefwereld en behoeftes van onze studenten is wat ons dagelijks motiveert. Binnen het mbo college Maritiem & Techniek bieden we zowel bbl- als bol-opleidingen aan op niveau 2 tot en met 4.

Leren door te ervaren staat bij STC voorop. Ook op de locaties in Rotterdam, Katwijk, Stellendam en Zwolle waar het mbo college Maritiem & Techniek onderwijs aanbiedt. Hier bevinden zich allerlei innovatieve faciliteiten, schepen en simulatoren die een rol spelen tijdens de opleiding van onze studenten.

Het Rijn- en binnenvaartteam kenmerkt zich door de collegialiteit. Gezamenlijk draagt het team de verantwoording voor het Rijn- en binnenvaartonderwijs. Binnen het team heerst een open werksfeer en zijn de lijnen kort. Gezamenlijk verzorgen we het onderwijs voor zo’n 450 studenten, daardoor is geen dag hetzelfde en is teamwork noodzakelijk.

Over STC Group

Naam school
Adres
Lloydstraat 300 , 3024EA Rotterdam Zuid-Holland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Ianthe
Omschrijving

Het STC is als onderwijsinstelling een begrip in de wereld van scheepvaart, transport, logistiek en de procesindustrie. Iedereen, van jong tot oud, die droomt van een carrière als kapitein op zee, manager in de haven, ontwerper op een scheepswerf, als onderhoudsmonteur in de procesindustrie of medewerker in de logistiek en alles daartussenin, is bij ons welkom voor een opleiding of training. Docenten met specifieke vakkennis spelen een belangrijk rol in het studiesucces. Met ruim 800 collega’s werken we elke dag met passie samen aan het maken van aantrekkelijk onderwijs. We bieden onderwijs aan op verschillende niveaus: vmbo, (haven)havo, mbo, hbo en master.

Wij staan voor de kracht van beroepsonderwijs. Wij ontwikkelen, samen met het bedrijfsleven, het talent van de toekomst voor het havenindustrieel complex, de maritieme en de logistieke sector. Het STC wil in de komende decennia jongeren helpen hun weg te vinden op de internationale arbeidsmarkt. De ambities van het STC zijn groot. Om deze te realiseren spelen collega’s een doorslaggevende rol.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren kan tot 30 juni 2021. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.