Vacature Leerkracht Bio / Nask in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerkracht Bio / Nask 
Datum online
2021-06-08 8-6-2021
Sluitingsdatum
31-12-2022
Met ingang van
Per direct
Omschrijving

Vacature: Docent Bio / Nask bij VSO Het Passer College, locatie Overschie (0,8 of 1,0fte).

Ons verhaal

Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Zon 75 scholen vallen onder onze stichting, waaronder VSO Het Passer College.

Functie Leerkracht op Het Passer College Overschie Op Het Passer College Overschie zijn we op zoek naar gepassioneerde leerkrachten voor onze leerlingen met internaliserend problematiek. Je zal de mentor zijn voor een klas met maximaal twaalf leerlingen. Op de locatie Overschie hebben wij de alle VMBO klassen BB en KB en Pro.

Onze school is voor leerlingen met internaliserend problematiek. Deze problematiek komt tot uiting in angsten of het hebben van sombere gedachten. Daarnaast hebben veel van onze leerlingen een autisme spectrum stoornis, waardoor bijvoorbeeld de informatieverwerking verstoort kan zijn. Door deze problematiek hebben onze leerlingen een prikkelarme omgeving nodig, waarbij jij als mentor het onderwijs zo leerrijk mogelijk maakt en tegelijkertijd zo gestructureerd mogelijk. Ons onderwijs is afgestemd op de ontwikkelingsmogelijkheden van de leerlingen. Daarnaast richten wij ons op het inrichten van een positief pedagogisch en (ortho)didactisch leerklimaat. Het team hanteert een consistente en pedagogische benadering, die gestoeld is op het opdoen van succeservaringen en een positieve benadering. Kwalitatief goed onderwijs wordt geboden door een zorgvuldige afstemming van leermogelijkheden, planmatig handelen en interventies. Door middel van nauwkeurig volgen, observeren en onderwijs geven wordt toegewerkt naar een situatie waarin de leerling zelf, ondanks zijn beperkingen, grip krijgt op de omgeving op school en thuis.

Meer informatie over het Passer College vind je op: www.hetpassercollege.nl.

Hoe verder?

Zie jij aansluiting met ons verhaal? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk! Voor informatie of vragen kun je bellen of appen met Stefan Quack) via: 06-51240859. Word jij onze nieuwe docent? Solliciteer dan nu!

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
- Een PABO bevoegdheid of een eerste of tweedegraads bevoegdheid - Ervaring in het (V)SO of SBO is een pré - Je hebt affiniteit met het cluster 4 onderwijs en je kunt samenwerken in een multidisciplinair team - Je houdt je bezig met de sociaal-emotionele ontwikkeling én de didactische ontwikkeling van iedere leerling
Functie-eisen
- Je bent proactief, een ondernemer en toont daadkracht
- Je geeft de leerlingen een veilig en vertrouwd gevoel en je werkt vanuit een coachende en begeleidende visie.
- Je helpt de leerlingen belangrijke stappen te zetten in hun ontwikkeling waardoor ze iedere dag een beetje vooruitgaan

Over De Piloot 

Naam school
Adres
Nieuwe Ommoordseweg 30 , 3068BT Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Speciaal (basis) onderwijs
Omschrijving
De Piloot is een cluster 4 school.
Cluster 4 scholen plaatsen en begeleiden leerlingen met onderwijsbelemmeringen als gevolg van diverse vormen van gedragsproblematiek. Naast inhoudelijke toelatingsargumenten is een Toelatingsverklaring (TLV) van het Samenwerkingsverband van de huidige school van uw kind noodzakelijk.
Met betrekking tot de basisschoolvestigingen (S.O. afdelingen) van de Piloot kan gemeld worden dat de school in haar nu haast 50 jarige bestaan een uitgebreide expertise opgebouwd heeft in de opvang en begeleiding van kleuters en kinderen met:
  • Onderwijsbelemmeringen en leerproblemen.
  • Gedrags- en psychiatrische stoornissen, zoals kinderen met;
  • hyperactiviteit (ADHD),
  • kinderen met stoornissen binnen het autistisch spectrum (ASS) zoals PDD-NOS, syndroom van Asperger
  • hechtingsstoornissen.
  • oppositioneel opstandige gedragsstoornissen
Met betrekking tot de voortgezet onderwijsvestiging van het Passer College (V.S.O. afdeling van de Piloot): de  school heeft inmiddels een jarenlange expertise opgebouwd met leerlingen die een veilige en vertrouwde schoolomgeving vragen als gevolg van autisme, teruggetrokken gedrag of bijv. angsten.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.