Vacature Docent Biologie in Utrecht

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Biologie 
Datum online
2021-06-09 09-06-2021
Sluitingsdatum
8-8-2021
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
40 uur
Omschrijving
De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier zijn grote en dringende vraagstukken voor onze planeet. Technologie, digitalisering en robotisering bieden mogelijke oplossingen. Internationaal - van bedrijfsleven tot overheid tot wetenschap - groeit de behoefte aan een nieuwe generatie vakmensen die de wil, kennis en vaardigheden hebben om ons leven en onze leefomgeving te verbeteren. Nederland loopt hierin voorop als kweekvijver van talent. Welkom bij Wellant! Met 175 opleidingen, 30 locaties en 4800 stagebedrijven in binnen- en buitenland staan onze 1300 docenten en medewerkers klaar om de aanstormende generatie vakmensen een plek in die nieuwe samenleving te geven. Wellantcollege is de grootste vmbo- en mbo-opleider van Europa in voeding, klimaat en welzijn van mens en dier. Met een soepele doorstroom tussen beide opleidingen. Wij staan voor modern, gevarieerd onderwijs: van koken tot urban green development, en van gezonde dieren tot watermanagement. Met alle aandacht voor de persoonlijke groei en talenten van iedere leerling en student. Met kleinere scholen, waar iedereen elkaar kent en bedrijfsleven, regio en ouders actief samenwerken. En met een veelzijdige aanpak, waarin docenten, studenten en leerlingen samen die nieuwe wereld van nu en morgen verkennen en verbeteren. Wellant. Welbewust beter. Per 1 januari 2021 heeft er een bestuurlijke fusie plaatsgevonden tussen Wellantcollege, Helicon Opleidingen en CITAVERDE College. Dat betekent concreet dat we per 1 augustus 2021 één organisatie vormen, mét een nieuwe naam: Yuverta. Door samen verder te gaan bundelen we onze krachten en kennis. Samen zijn we met 53 locaties de grootste groene onderwijsorganisatie van Nederland en daarbuiten. We kunnen onze onderwijskwaliteit verder versterken en zo – ook in de toekomst – ons unieke, persoonlijke onderwijs blijven bieden. We zijn thuis in de toekomst, omdat we ons bezighouden met thema’s die er toedoen, zoals klimaat, energie, water, voeding, en welzijn van mens en dier. Daarmee zijn we écht van betekenis voor leerlingen, studenten, cursisten, collega’s en onze regio.

"Je ontwikkelt meer bij Wellant"

Voor het komende schooljaar 2021-2022 zijn wij op zoek naar een docent biologie voor 0,6-1,0 fte.

Werk jij als docent graag op een kleinschalige school? Vind je het leuk om leerlingen coachend te begeleiden? Dan zijn we op zoek naar jou. Wellantcollege Utrecht is een kleine, maar groeiende vmbo school, met groene vakken. Dit schooljaar hebben we ruim vierhonderd leerlingen. Ons schoolgebouw is pas vier jaar oud en staat in de Utrechtse wijk Zuilen. Leerlingen komen uit de wijk zelf of uit omringende wijken en het dorp Maarssen. De sfeer op school is heel goed.

Wie we zijn
We zijn met veertig docenten en vormen een vrij jong team. Naast de lessen in het vakgebied hebben alle docenten een belangrijke rol als mentor. Wekelijks hebben de mentoren een coachgesprek met alle mentorleerlingen. Ook begeleid je de mentorleerlingen tijdens challengetijd. In deze tijd werken de leerlingen aan uitdagende, complexe opdrachten. Leerlingen zijn hierdoor veel praktischer aan het werk. Bij ons mogen de leerlingen ook bepaalde keuzes maken in de lesstof. Jij, als mentor kan de leerlingen hierin begeleiden om de juiste keuzes te maken. Als mentor heb je ook vaak contact met ouders. Onze vmbo is, zoals eerder al gezegd, kleinschalig, maar heeft wel een grote organisatie achter zich staan. Wij zijn namelijk onderdeel van het Wellantcollege, de grootste Europese vmbo- en mbo-opleider in voeding, klimaat en welzijn van mens en dier.

Wat we vragen
Is deze baan iets voor jou? Kijk dan of je past in het plaatje dat we voor ogen hebben:

Jouw profiel
Wij zoeken een kwalitatief goede docent, die:
 • Beschikt over een onderwijsbevoegdheid voor biologie of studerend is hiervoor;
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en oog heeft voor leerlingen;
 • Coachend (bege)leiding kan geven aan individuele en groepen leerlingen;
 • Pedagogisch, vakinhoudelijk en didactisch competent is;
 • Samenwerkt met collega's in een betrokken team;
 • Bij voorkeur enkele jaren relevante ervaring heeft in het vmbo;
 • Beschikt over organisatorische vaardigheden;
 • Ontwikkelingsgericht is en reflecterend vermogen bezit.
Werkzaamheden
Je werkzaamheden zullen naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden in de onderbouw en zijn onder meer:
 • Persoonlijke aandacht geven aan leerlingen;
 • Leerlingen stimuleren tot gewenst gedrag;
 • Het hanteren van een activerende didactiek;
 • Het creëren van een uitdagende leeromgeving;
 • Bijdragen aan schoolevenementen en andere activiteiten.
Wat bieden wij
Deze functie wordt geboden voor 0,6-1,0 fte. Je kunt dus op basis van onderling overleg afstemmen wat passend is voor jou en de school. Bij ons verdien je een goed salaris, schaal LB maximaal € 4.359,00. Daarnaast hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:
 • 13de maand;
 • grotendeels vrij tijdens de schoolvakanties;
 • een laptop van Wellant;
 • veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling door een groot aanbod aan trainingen en cursussen.
Op de functies bij Wellantcollege is de cao mbo van toepassing. Wellantcollege heeft een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en besteedt veel aandacht aan de professionele ontwikkeling van zijn medewerkers. Er is een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

Meer weten over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij Wellantcollege? Kijk dan onder Arbeidsvoorwaarden.

Lijkt het je wat?
Bij interesse verzoeken we je om te solliciteren via de website werkenbijwellant.nl bij de betreffende vacature via de button 'Direct solliciteren'. We hechten veel waarde aan zorgvuldigheid en actualiteit in onze vacatures. Daarom raden we je aan om altijd via werkenbijwellant.nl te solliciteren en niet via een ander platform.

Alleen op die manier kan jouw sollicitatie in behandeling genomen worden!

Meer weten
Neem contact op met Coralie Gerstel, corporate recruiter, T: 06-18595467.

Hebben we een klik, dan mag je per 1 augustus 2021 bij ons beginnen!

Voor invulling van alle vacatures bij Wellant geldt dat een werknemer voorafgaand aan de startdatum van een dienstverband een positieve, juiste en geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) dient te overhandigen.

Bij voldoende kwalitatief goede reacties behouden we ons het recht de reactietermijn van deze vacature eerder te sluiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

Eisen

Opleiding
2e graads
Minimaal aantal jaren werkervaring
2

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
schaal LB

Over Wellantcollege Utrecht

Adres
Theo Thijssenplein 32 , 3555SJ Utrecht Utrecht
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Werving en Selectie
Omschrijving
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.