Vacature Senior Adviseur Communicatie & Marketing (32-36 uur) in Hoorn

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Senior Adviseur Communicatie & Marketing (32-36 uur) 
Datum online
2021-06-08 08-06-2021
Sluitingsdatum
20-6-2021
Met ingang van
1-8-2021
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8- 1,0 fte
Omschrijving
Het Atlas College
Binnen het Atlas College werken vijf scholen nauw samen om jongeren in de regio West-Friesland en Waterland nabij goed voortgezet onderwijs te bieden. Onze scholen, gevestigd in Hoorn, Edam en Medemblik, bieden aan ruim 4400 leerlingen onderwijs op vmbo-, havo- en vwo-niveau. Het Atlas College heeft circa 530 medewerkers.
 
Het Atlas service centrum (ASC) in Hoorn ondersteunt de voorzitter van het college van bestuur en de vijf schooldirecties bij hun werkzaamheden. De medewerkers van het ASC zijn met name deskundig op het gebied van schoolondersteunende processen en adviseren bestuur, schoolleiders en individuele medewerkers.

Momenteel vindt een onderzoek plaats naar een bestuurlijke samenwerking tussen de Purmerendse Scholengroep, het Tabor College en het Atlas College.
 
Wat ga je doen?
 • Je  maakt beleid op het gebied van externe en interne (on- en offline) communicatie en levert bijdragen aan beleidsplannen op andere vlakken binnen een onderwijsinstelling.
 • Je adviseert en ondersteunt de vijf schoollocaties bij de ontwikkeling van hun on- en offline voorlichting, positionering, imago, doelgroepbepaling, huisstijl en persbeleid.
 • Je stelt, in samenwerking met de locaties, de communicatieplannen op voor de jaarlijkse voorlichtingscampagnes en begeleidt hen bij de uitvoering hiervan.
 • Je onderhoudt actieve contacten met de pers en zorgt, in samenwerking met de locaties, voor een positieve beeldvorming van de Atlasscholen in de media.
 • Je adviseert en ondersteunt de voorzitter van het college van bestuur actief op het gebied van (strategische) interne-, externe- en crisiscommunicatie.
 • Je initieert communicatieonderzoeken onder (potentiële) nieuwe leerlingen, hun ouders en medewerkers en analyseert marketingdata.
 • Je ontwikkelt online voorlichting en werkt nieuwe manieren uit om doelgroepen van de Atlasscholen te bereiken.
 • Je ontwikkelt, samen met de locaties, audio visuele uitingen.
 • Je schrijft persberichten, voorlichtings- en webteksten.
 

 

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
Wie ben jij?
Je bent een echt ‘communicatie-mens’, extravert, servicegericht en niet bang om nieuwe wegen in te slaan. Je kunt planmatig werken en zorgt ervoor dat deadlines worden gehaald. Je bent integer, resultaatgericht en stressbestendig met een gezonde dosis enthousiasme en humor. Je bent pro-actief in het ophalen van vragen bij de onze scholen, het college van bestuur en andere interne klanten en kunt deze vertalen in concrete acties. Je hebt een sterke pen en draait je hand niet om voor een persbericht, voorlichtings- of webtekst. Je hebt een relevante opleiding afgerond op het gebied van Marketing en/of Communicatie, enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie en affiniteit met het onderwijs.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
9/10-OOP
Arbeidsvoorwaarden
Ons aanbod
De functie senior communicatie adviseur betreft een zeer zelfstandige rol waarin je veel vrijheid hebt een eigen invulling te geven aan je werkzaamheden. Je werkt vanuit het Atlas Service Centrum, maar bent ook zeer regelmatig op de verschillende scholen te vinden. Je legt verantwoording af aan de voorzitter van het college van bestuur van het Atlas College. 
 
Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar, met de intentie tot een vast dienstverband. De functie staat open voor 32-36 uur per week.
 
Deze functie is ingedeeld in schaal 09 of 10 van de CAO VO (maximaal € 4301,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling), inschaling is afhankelijk van opleiding, ervaring en resultaten. Daarbij krijg je prima secundaire arbeidsvoorwaarden, bouw je pensioen op bij ABP en ontvang je een eindejaarsuitkering.
 

Over Atlas College

Naam school
Adres
Dampten 14 , 1624NR Hoorn Noord-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. André Kox
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
Missie...
Het Atlas College leert je schitteren!
Het Atlas College verzorgt uitstekend onderwijs, op maat voor elke leerling. Alle leerlingen komen met plezier naar school en treffen er een prettig, veilig leer- en leefklimaat. Het Atlas College streeft er naar als werkgever en als onderwijsaanbieder medewerkers en leerlingen te leren schitteren.“ 
...kernwaarden...
Waar staat het Atlas College voor? Waar geloven we in, wat verbindt ons en wie willen we zijn?  De antwoorden op deze vragen vatten we samen in drie Atlasbrede kernwaarden:
 • Toegankelijkheid: Iedereen is welkom, we hebben voor iedereen een plek én een aanbod.
 • Diversiteit: We leren van verschillen.
 • Duurzaamheid: We werken en leren voor nu en morgen.
...en ambities
Naast de kernwaarden, delen de Atlasscholen drie ambities met elkaar:

Waardevol onderwijs voor iedere leerling
Dit betekent:
 • onderwijs dat de leerlingen waarderen, doordat het Atlas College er alles aan doet, om te zorgen dat zij op school actief, leergierig en zinvol aan het werk zijn;
 • onderwijs dat zoveel mogelijk aansluit op de individuele talenten en vaardigheden van de leerling;
 • onderwijs waarin de leerlingen zich gezien, gewaardeerd en uitgedaagd voelen en tevreden zijn over wat ze leren;
 • onderwijs dat de kernwaarden van het Atlas College, namelijk toegankelijkheid, diversiteit en duurzaamheid, uitdraagt en in zich draagt en zo de leerlingen ondersteunt in hun proces om vanuit kracht het verschil te kunnen maken in de maatschappij waarin zij leven.
Gewaardeerde prestaties
Het Atlas College wil prestaties realiseren die gewaardeerd worden door leerlingen, ouders, vervolgonderwijs en organisaties waarmee wij samen werken. Daarnaast wil het Atlas College systematisch verantwoording afleggen over de bereikte resultaten. 

Krachtige collega's
Krachtige collega's zijn nodig om de ambities te kunnen verwezenlijken. Het zijn collega's die de regie kunnen en willen nemen over hun eigen taken en ontwikkeling en daarover in overleg blijven. En collega's die zich er bewust van zijn, dat zij deel uitmaken van een professionele leergemeenschap.
De kernwaarden en ambities vormen de rode draad in wat de Atlasscholen samenbindt tot Atlas College.

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Suzan Vermeulen, communicatie adviseur, via 06 11 45 46 01 of s.vermeulen@atlascollege.nl. Voor vragen over de procedure en overige vragen kun je contact opnemen met André Kox, Adviseur P&O telefoonnummer 0229- 206040.

Enthousiast over deze zelfstandige creatieve rol?
We nodigen je van harte uit om te solliciteren via Meesterbaan.
 
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.