Vacature Docent Kunst & Cultuur/Beeldende Vorming in Montfoort

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Kunst & Cultuur/Beeldende Vorming 
Datum online
2021-06-10 10-06-2021
Sluitingsdatum
6-8-2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
24 uur
Omschrijving
De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier zijn grote en dringende vraagstukken voor onze planeet. Technologie, digitalisering en robotisering bieden mogelijke oplossingen. Internationaal - van bedrijfsleven tot overheid tot wetenschap - groeit de behoefte aan een nieuwe generatie vakmensen die de wil, kennis en vaardigheden hebben om ons leven en onze leefomgeving te verbeteren. Nederland loopt hierin voorop als kweekvijver van talent. Welkom bij Wellant! Met 175 opleidingen, 30 locaties en 4800 stagebedrijven in binnen- en buitenland staan onze 1300 docenten en medewerkers klaar om de aanstormende generatie vakmensen een plek in die nieuwe samenleving te geven. Wellantcollege is de grootste vmbo- en mbo-opleider van Europa in voeding, klimaat en welzijn van mens en dier. Met een soepele doorstroom tussen beide opleidingen. Wij staan voor modern, gevarieerd onderwijs: van koken tot urban green development, en van gezonde dieren tot watermanagement. Met alle aandacht voor de persoonlijke groei en talenten van iedere leerling en student. Met kleinere scholen, waar iedereen elkaar kent en bedrijfsleven, regio en ouders actief samenwerken. En met een veelzijdige aanpak, waarin docenten, studenten en leerlingen samen die nieuwe wereld van nu en morgen verkennen en verbeteren. Wellant. Welbewust beter. Per 1 januari 2021 heeft er een bestuurlijke fusie plaatsgevonden tussen Wellantcollege, Helicon Opleidingen en CITAVERDE College. Dat betekent concreet dat we per 1 augustus 2021 één organisatie vormen, mét een nieuwe naam: Yuverta. Door samen verder te gaan bundelen we onze krachten en kennis. Samen zijn we met 53 locaties de grootste groene onderwijsorganisatie van Nederland en daarbuiten. We kunnen onze onderwijskwaliteit verder versterken en zo – ook in de toekomst – ons unieke, persoonlijke onderwijs blijven bieden. We zijn thuis in de toekomst, omdat we ons bezighouden met thema’s die er toedoen, zoals klimaat, energie, water, voeding, en welzijn van mens en dier. Daarmee zijn we écht van betekenis voor leerlingen, studenten, cursisten, collega’s en onze regio.

"Je ontwikkelt meer bij Wellant"

Voor onze locatie vmbo Montfoort zijn wij op zoek naar een docent Kunst & Cultuur/Beeldende Vorming voor 0,6 fte vanaf het nieuwe schooljaar (1 augustus 2021).

Leerlingen coachend onderwijs geven iets voor jou? Dan zit je bij ons goed. Wij zoeken een docent Beeldende Vorming die naast het lesgeven van het vak Beeldende Vorming het leuk vindt om met de competentie ontwikkeling van leerlingen bezig te zijn. Wellant Montfoort is vmbo school met ongeveer 800 leerlingen. Ons schoolgebouw in Montfoort is ruim ingericht en heeft veel moderne faciliteiten en een groot buiten terrein. Leerlingen komen uit de wijde omgeving naar onze school. De sfeer op school is open en vriendelijk.

Wie we zijn
Wij geloven erin dat leerlingen het beste uit zichzelf halen én het beste leren in een contextrijke omgeving. Wij werken daarom dagelijks met prestatietijd, waarbij leerlingen aan echte opdrachten werken (prestaties). Competentie ontwikkeling is een belangrijk aspect van de prestatietijd. Dit doen zij onder begeleiding van de mentor en praktijkdocenten. Elke docent is bij ons op school ook mentor. Binnen ons onderwijsconcept werken docenten intensief samen in een leerjaarteam. De leerjaarteams hebben veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in de ontwikkeling van ons onderwijs.

Jouw profiel
Wij zoeken een kwalitatief goede docent, die:
 • Beschikt over een onderwijsbevoegdheid of studerend is hiervoor
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en resultaatgericht is
 • Coachend (bege)leiding kan geven aan groepen leerlingen
 • Pedagogisch, vakinhoudelijk en didactisch competent is
 • Samenwerkt met collega's in een resultaatverantwoordelijk team
 • Beschikt over organisatorische vaardigheden
 • Externe netwerken kan opbouwen en onderhouden
 • Ontwikkelingsgericht is en reflecterend vermogen bezit
Werkzaamheden
Je werkzaamheden zijn onder meer:
 • Het geven van activerende lessen Beeldende Vorming op verschillende niveaus
 • Samen met de vaksectie vormgeven van het vak Beeldende Vorming
 • Begeleiden van prestatietijd en coachen van leerlingen, zodat zij het beste uit zichzelf halen
 • Intensief begeleiden van je mentorleerlingen in de driehoek leerling-ouder-mentor
 • Samen met het leerjaarteam uitvoering geven aan de taken en activiteiten die buiten de lessen vallen
Wat bieden wij
Bij ons verdien je een goed en marktconform salaris. Daarnaast hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:
 • Een gunstige leasefietsregeling;
 • Reiskostenvergoeding conform de cao plus wat extra vanuit bedrijfseigen regelingen;
 • Een laptop van Wellant;
 • Grotendeels vrij tijdens de schoolvakanties.
Op de functies bij Wellantcollege is de cao mbo van toepassing.

Wellantcollege heeft een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en besteedt veel aandacht aan de professionele ontwikkeling van zijn medewerkers. Er is een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.


Meer weten over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij Wellantcollege? Kijk dan onder Arbeidsvoorwaarden.

Lijkt het je wat?
Bij interesse verzoeken we je om te solliciteren via de website werkenbijwellant.nl bij de betreffende vacature via de button 'Direct solliciteren'. We hechten veel waarde aan zorgvuldigheid en actualiteit in onze vacatures. Daarom raden we je aan om altijd via werkenbijwellant.nl te solliciteren en niet via een ander platform.

Alleen op die manier kan jouw sollicitatie in behandeling genomen worden!

Meer weten
Neem contact op met Djaïr Lubsen, corporate recruiter, T: 06-51655394.

Hebben we een klik, dan mag je in het nieuwe schooljaar bij ons beginnen!

Voor invulling van alle vacatures bij Wellant geldt dat een werknemer voorafgaand aan de startdatum van een dienstverband een positieve, juiste en geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) dient te overhandigen.

Bij voldoende kwalitatief goede reacties behouden we ons het recht de reactietermijn van deze vacature eerder te sluiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

Eisen

Opleiding
2e graads
Minimaal aantal jaren werkervaring
1

Over Wellantcollege Montfoort

Adres
Doeldijk 16 , 3417XD Montfoort
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Werving en Selectie
Omschrijving
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.