Vacature Decaan in Oldenzaal

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Decaan 
Datum online
2021-06-07 07-06-2021
Sluitingsdatum
24-6-2021
Met ingang van
01-08-2021
Referentienummer
4333
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,5 - 0,6
Omschrijving

Ben jij de bevlogen decaan die onze leerlingen passende begeleiding biedt bij de keuzeprocessen rondom hun loopbaan? Weet jij alles op het gebied van beroepskeuze en verschillende opleidingsmogelijkheden? Wil je vanaf het nieuwe schooljaar parttime aan de slag bij het Twents Carmel College locatie Lyceumstraat? Solliciteer dan op deze vacature!

Jouw verantwoordelijkheden

Je bent verantwoordelijk voor de loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) van leerlingen uit de leerjaren 4 t/m 6 vwo en 5 havo.

Je stuurt mentoren aan op het gebied van LOB en coacht en ondersteunt hen individueel en groepsgewijs bij hun uitvoerende werkzaamheden op dat terrein. Bij complexe vraagstukken van leerlingen en/of ouders kan om jouw advies worden gevraagd en kan je desgevraagd gesprekken voeren met leerlingen en met ouders. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een up-to-date informatievoorziening over het hoger- en wetenschappelijk onderwijs, en over de laatste veranderingen en actualiteiten in het vervolgonderwijs en het overheidsbeleid.

Je organiseert voorlichtingsavonden voor ouders en leerlingen, en vindt het geen probleem om af en toe in de avonduren te werken. Ook LOB-activiteiten binnen de school neem je voor je rekening. Je onderhoudt actief een eigen netwerk bestaande uit een decanenkring, decanenvereniging, vervolgonderwijs, ondersteunende instanties en het bedrijfsleven.

Bovenal sta je open voor en initieer je vernieuwingen op het gebied van LOB.

Jouw profiel

Om de werkzaamheden als decaan/loopbaanbegeleider goed uit te kunnen voeren, is een basisopleiding op minimaal hbo-niveau noodzakelijk, met relevante afstudeervakken of een specialisatie met betrekking tot loopbaanbegeleiding (of daaraan gelijkwaardige scholing). Enkele jaren ervaring binnen het vak heeft onze voorkeur. Daarnaast ben je bereid tot bijscholing en ben je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het voortgezet onderwijs.

Je bent een vlot en empathisch persoon met een flexibele instelling. Je kunt uitstekend plannen en organiseren, en bewaakt continu de voortgang van je werkzaamheden op nauwgezette wijze. Door jouw toegankelijke manier van benaderen maak je makkelijk contact. Daarnaast is het werken met jongeren en collega's een belangrijk aspect voor jou. Samen met een collega-decaan vorm je het decanaat van de school.

Jouw werkplek

Het Twents Carmel College (TCC) verzorgt voor Noordoost Twente een breed aanbod voortgezet onderwijs: praktijkonderwijs, geïntegreerd en breed opgezet vmbo met leerwegondersteunend onderwijs, havo en vwo (atheneum en gymnasium). Het onderwijs aan ruim 5.000 leerlingen wordt gegeven op 6 locaties in Oldenzaal, Losser en Denekamp. Er werken in totaal 560 medewerkers.

Locatie Lyceumstraat biedt havo- en vwo-onderwijs aan de leerlingen van leerjaar 3 en hoger.

Ons aanbod

Het betreft een parttime baan van 0,5 – 0,6 fte, tijdelijk voor de duur van  schooljaar 2021-2022. Conform de CAO VO ontvang je een salaris van maximaal 3.916 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 9). Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en diverse andere voordelen.

Twents Carmel College maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Werken bij Stichting Carmelcollege betekent werken bij een werkgever met een aantrekkelijk loopbaanbeleid.

Meer weten?

Meer informatie over de inhoud van de functie is te verkrijgen bij:

Contactpersoon: mevr. N. Smeenk
Functie: Adjunct-directeur bovenbouw
Telefoonnummer: 06 - 54 72 33 11

Reageren

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk.
(Bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren.)

 Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
OOP 9
Arbeidsvoorwaarden
Maximaal 3.916,- euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 9). Eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en diverse andere voordelen.

Over Twents Carmel College

Naam school
Adres
Lyceumstraat 36 , 7572CR Oldenzaal
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Meer informatie over het Twents Carmel College vind je op: twentscarmelcollege.nl.

Het Twents Carmel College is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.