Vacature Docent LO (vervanging) in Zwolle

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent LO (vervanging) 
Datum online
2021-06-07 07-06-2021
Sluitingsdatum
21-6-2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0.8
Omschrijving
Leerlingen vakkundig inspireren en uitdagen om te ontdekken hoe zij kunnen bijdragen aan een gezonde, groene toekomst van mens en wereld. Zit het in jouw natuur? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Omvang
Wij zijn per direct op zoek naar een docent LO voor 0,8 fte. De ca. 22 lessen betreffen verschillende leerjaren en niveaus en voornamelijk aan ‘kleinere’ klassen met een ondersteuningsbehoefte. Het gaat om vervanging tot de kerstvakantie.

Wat ga je doen?
In de functie van docent LO weet jij, je enthousiasme en kennis op een creatieve manier over te brengen naar de leerlingen van ons vmbo. Als docent is het je hoofdtaak om onderwijs te verzorgen en leerlingen te begeleiden vanuit de visie dat zij zich een leven lang zullen moeten ontwikkelen in een veranderende maatschappij. Hierbij pas je verschillende didactische werkvormen en leeractiviteiten toe, naar behoefte van de leerlingen. Als docent bij Zone.college begeleid je leerlingen bij het leren om zelf richting te geven aan het leerproces, lever je maatwerk, draag je zorg voor de inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van de leerling, waarbij je inspeelt op de individuele wensen en behoeften en een veilige en plezierige omgeving creëert. Wij geloven erin dat leren vanzelf begint als je je comfortabel voelt. Je maakt de vertaalslag van het onderwijs naar de belevingswereld van de leerling. Dit doen we bij Zone.college vanuit een open en nieuwsgierige houding waarbij we de afstemming zoeken tussen de interesses en behoeften van onze leerlingen en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Je vindt het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe lesmethoden, je ziet kansen en weet dit op een creatieve manier toe te passen in je lessen. We gaan er vanuit dat je naast enthousiasme voor je vak ook enthousiasme meebrengt om een bijdrage te leveren aan onze school in ontwikkeling. 

Eisen

Functie-eisen
Je profiel
 • Je bent in bezit van de juiste bevoegdheid;
 • Je hebt affiniteit met het werken met vmbo-leerlingen;
 • Je bent vaardig in het coachen en begeleiden van (individuele en/of groepen) leerlingen. Je benut de kwaliteiten en optimaliseert de motivatie van leerlingen, je stimuleert hen kennis, informatie en ideeën te delen en begeleidt hen richting zelfsturing op basis van eigen (loopbaan)interesses;
 • Je beschikt over organisatietalent, stelt prioriteiten, stemt planningen af en zorgt ervoor dat benodigde mensen en middelen op het juiste moment beschikbaar zijn;
 • Je bent communicatief vaardig, je overlegt makkelijk en proactief met ouders, (leer) bedrijven en collega`s. En daarnaast stem je zaken af met de omgeving van school;
 • Je bent een teamplayer, je zoekt graag de samenwerking op met collega`s, je stemt eigen werk af op anderen, deelt kennis en informatie en helpt anderen waar nodig;
 • Je bent in staat te denken in (creatieve) oplossingen.
 • Je vindt het belangrijk om ook een bijdrage te leveren aan vakoverstijgende ontwikkelingen binnen de school.
 • Je kunt kritisch naar jezelf kijken en je wil jezelf graag verder blijven ontwikkelen.
 • Je hebt interesse in het werken met digitale ondersteuning van je onderwijs (o.a. MagisterME);
 •  Het is mooi meegenomen als je affiniteit met de groene omgeving en het thema duurzaamheid hebt.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Waar staan we voor?
Zone.college verzorgt groots en groen onderwijs voor alle generaties. Met zorg en aandacht bieden wij leerlingen, studenten en medewerkers een groene, uitdagende leeromgeving waarin ze nieuwe mogelijkheden ontdekken. En waarin ze zich ontwikkelen met hoofd, hart en handen. Zelf en vooral samen. Zo groeien ze uit tot zelfbewuste, zorgzame, ondernemende en maatschappelijk betrokken mensen. Wereldburgers met oog voor duurzaamheid en leefbaarheid. Zo halen wij ieders beste binnenste buiten.

Wat kun je van ons verwachten?
Bij Zone.college doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat jij elke dag met plezier naar je werk gaat. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers zich op hun gemak voelen en geven je de  vrijheid om het onderwijs in samenwerking met je collega’s vorm te geven. Middels studiedagen en scholing kun jij je als docent  verder ontwikkelen. Wij zien jou, als unieke medewerker en zetten je graag in op je talenten!

Salaris is conform cao mbo (LB inschaling) en een aantal Zone.college-specifieke arbeidsvoorwaarden, kijk hiervoor op onze website.

Over Zone.college

Naam school
Adres
Koggelaan 7 , 8017JN Zwolle Overijssel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie Sollicitatie informatie
Omschrijving
Waar kan je beter werken aan de wereld van morgen dan bij Zone.college? We zijn de grootste groene opleider van Oost-Nederland en bieden eigenzinnig, praktijk-rijk en vooruitstrevend onderwijs met persoonlijke aandacht voor vmbo-leerlingen, mbo-studenten en medewerkers in de groene sector. Doe met ons mee en draag op je eigen unieke manier bij aan de visie van Zone.college: een gezonde, groene toekomst van mens en wereld. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Iets voor jou?
Heb je nog inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Marc Kuijpers  (teamleider) op telefoon nummer: 038-4671120 of kuijpers@zone.college. Hij vertelt je graag meer over deze functie! 

Wil je reageren? Stuur je cv en motivatie uiterlijk maandag 21 juni door op de button “Solliciteren” te klikken. We zien ernaar uit kennis met je te maken. 

Deze vacature is zowel intern als extern gepubliceerd.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.