Vacature Docent Duits in Deventer

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Duits 
Datum online
2021-06-03 03-06-2021
Sluitingsdatum
18-6-2021
Met ingang van
01-08-2021
Referentienummer
4350
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,7 - 0,7
Omschrijving

Ben jij een enthousiaste docent Duits, vind je het leuk om onderwijs te ontwikkelen en werk je graag samen? Houd jij ervan om je goede ervaringen te delen met collega's en ken jij vmbo-leerlingen als de beste? Reageer dan direct op deze baan in Deventer!

Jouw verantwoordelijkheden

We zijn op zoek naar een collega die het onderwijs samen met het team blijft vernieuwen en verbeteren. Jij bent een ware onderwijsontwikkelaar. Je krijgt er energie van om de lessen Duits naar een hoger niveau te tillen. Wij zetten als school flink in op de taalontwikkeling en de taalleerbehoefte van de leerlingen.

Je geeft lessen Duits aan onze vmbo-leerlingen in alle mogelijke afdelingen. Je differentieert in de les en daagt leerlingen, die dat aankunnen, uit om op hoger niveau te werken en leren. Jouw lessen laten leerlingen zien en ervaren welke rol Duits in ons dagelijks leven speelt. Je lessen zijn ook praktisch. Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en verzorging van lessen, en voorbereiding van de leerlingen op hun eindexamen vmbo basis, kader en/of gemengd theoretisch.

Je past diverse pedagogische en didactische methoden toe om leerlingen zelfstandig te "leren leren". Je creëert daarbij een leerklimaat waarin zij zich veilig en gewaardeerd voelen én vertrouwen ontwikkelen in eigen kennen en kunnen. Jij ziet het goede in elke leerling en ontdekt wat hen beweegt. Jij laat het vak Duits leven voor de leerlingen, zodat ze plezier ervaren in het leren. Daarnaast help je de leerlingen uiteindelijk een goede keuze te kunnen maken voor een profiel in de bovenbouw.

Je maakt op basis van de beschikbare informatie, en van zachte kenmerken als bijvoorbeeld werkhouding, motivatie en gedrag, een zorgvuldige duiding van de inschatting van mogelijkheden en capaciteiten van leerlingen. Op basis van die inschatting zorg jij met differentiatie in de klas voor gelijke kansen voor iedere leerling.

Daarnaast ben je de medeorganisator van de buitenlandse reizen. Elk jaar worden er reizen naar Duitsland georganiseerd, waarbij leerlingen in verschillende leerjaren met opdrachten aan het werk gaan. Omwille van de Coronamaatregelen is de kans aanwezig dat bepaalde reizen niet doorgaan. Daardoor wordt er flexibiliteit verwacht van jou.

Jouw profiel

Je bent een gedreven docent, een specialist in jouw vakgebied. Je weet leerlingen en collega's te enthousiasmeren en uit te dagen om het beste uit hunzelf te halen. We zoeken een ervaren docent met een positieve instelling, die graag initiatief neemt in het samen ontwikkelen van ons onderwijs.

Jouw lessen zorgen voor een glimlach op het gezicht van de leerlingen! Je bent flexibel, professioneel en je bouwt mee aan de school. Vanuit je vakgebied lever je een waardevolle bijdrage aan het ontwikkelen en begeleiden van projecten. Je beschikt minimaal over een relevante tweedegraads onderwijsbevoegdheid en bij voorkeur heb je ervaring met examenklassen. Daarnaast ben je bedreven in het gebruiken van ICT-toepassingen en weet deze in te zetten in de lespraktijk.

Jouw werkplek

Je geeft les op De Marke, een school voor vmbo en onderbouw havo/vwo. Op De Marke (circa 1.100 leerlingen en 160 collega's) ontdekken de leerlingen wat hen beweegt. De collega's zijn gericht op het goede en het mooie en zijn blijvend op zoek naar wat werkt voor de leerling.

Het onderwijs van De Marke bestaat uit de leerroutes basis/kader, mavo/havo en Het Corberic (een leerroute gebaseerd op de principes van vrijeschoolonderwijs). Als docent werk je in één van de vijf onderwijsteams. Binnen deze onderwijsteams werken we op dit moment aan de thema's praktisch en actief leren, interdisciplinair werken, verbinding zoeken met Deventer en maatwerk in de klas.

Het Etty Hillesum Lyceum in Deventer is een Algemeen Bijzondere onderwijsinstelling met de kenmerken van het openbaar onderwijs. Het Etty Hillesum Lyceum telt ongeveer 5.000 leerlingen en ruim 500 medewerkers. De organisatie bestaat uit vijf relatief autonome scholen die samen het onderwijsaanbod voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs in en rond de gemeente Deventer aanbieden.

Ons aanbod

Het betreft een functie vanwege een ziektevervanging. De Marke vindt het belangrijk dat je als nieuwe collega goed en warm wordt ontvangen. Je kunt rekenen op goede begeleiding door een docentcoach en de vaksectie.

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Afhankelijk van je bevoegdheid ontvang je een salaris van maximaal 4.301 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal LB) of 5.012 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal LC). Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, is er een uitstekende pensioenregeling, 8% vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, korting op de premie ziektekostenverzekering en een laptop voor gebruik op school en thuis.

Meer weten?

Meer informatie over de school vind je op https://demarke-ehl.nl

Voor meer informatie over de vacature kun je contact leggen met Harmen Blok (teamleider), bereikbaar via: h.blok@ettyhillesumlyceum.nl

Let op: Sollicitaties die via e-mail worden ingezonden, kunnen wij niet in behandeling nemen. Solliciteren doe je via de sollicitatiebutton. 

Solliciteren?

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk. Bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren. De gesprekken vinden plaats in week 25 en/of 26 waarbij we uiteraard rekening houden met de richtlijnen van het RIVM.

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Eisen

Functie-eisen
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB of LC
Arbeidsvoorwaarden
Schaal LB of LC, maximaal bruto maandsalaris is afhankelijk van de salarisschaal Eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, uitstekende pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering, laptop

Over Etty Hillesum Lyceum

Naam school
Adres
Laan van Borgele 60 , 7415DJ Deventer Overijssel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Meer informatie over het Etty Hillesum Lyceum vind je op: ettyhillesumlyceum.nl.

Etty Hillesum Lyceum is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.