Vacature Docent Bewegen & Sport in Medemblik

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Bewegen & Sport 
Datum online
2021-06-02 02-06-2021
Sluitingsdatum
22-6-2021
Met ingang van
1-8-2021
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 - 0,8 fte
Aantal uren
16 - 22 lesuren
Omschrijving
We zoeken komend schooljaar een enthousiaste collega met een hart voor leerlingen èn Bewegen & Sport! Wie graag samenwerkt in een klein en zeer betrokken team is welkom op SG De Dijk! Sport en onze extra lessen SportPlus vormen het hart van onze school!

Als docent Bewegen & Sport geef je voornamelijk les aan de onderbouw klassen van alle leerwegen en -jaren. Een aantal uur geef je les aan de bovenbouw klassen. Natuurlijk bespreken we de inzet voor volgend jaar in goed overleg met de overige sectieleden. Je bent creatief voor wat betreft de werkvormen die je inzet en je kunt natuurlijk overweg met digitale hulpmiddelen.

De vacature is ter vervanging van zwangerschapsverlof en duurt in principe tot 1 februari 2022, maar zou ook eventueel verlengd kunnen worden.

SG De Dijk is een kleine, brede scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo in het West-Friese Medemblik.

Visie op onderwijs SG De Dijk

‘Talent optimaal ontwikkelen door uitdagend onderwijs op maat’.
SG De Dijk heeft de volgende ambities vastgelegd, die leidend zijn voor de onderwijsontwikkelingen:
  1. Creëren van een krachtige pedagogische en didactische leeromgeving, met waardering voor elk individu door onderwijs op maat;
  2. Versterken van ondernemend leren, gericht op de talenten en kwaliteiten van de leerling met de samenleving als klaslokaal waarbij initiatief, creativiteit en samenwerking centraal staan;
  3. Verhogen van de vaardigheid met taal, rekenen en ICT / media, gericht op een uitstekende beheersing van Nederlands en Engels, rekenen / wiskunde en ICT / media door de leerling.
  4. Inrichten van een mediarijke leeromgeving, gericht op leren in een moderne en mediarijke leeromgeving.
 
KERNPUNTEN:
Het onderwijs kenmerkt zich door een sfeer van onderling vertrouwen.
  1. Het onderwijs ondersteunt de ontdekking en de ontwikkeling van de individuele kwaliteiten van de leerling en de medewerker.
  2. Het onderwijs stimuleert daadkrachtig werken en een ondernemende houding.
  3. Het onderwijs prikkelt en stimuleert de betrokkenheid van de leerling.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Pabo
Functie-eisen
Als enthousiaste onderwijsprofessional ben je in het bezit van een tweedegraads bevoegdheid Lichamelijke Opvoeding of je bent studerend hiervoor. Ook PABO-afgestudeerden met affiniteit voor Bewegen & Sport zijn welkom!
Je beschikt over goede pedagogische en didactische vaardigheden en je kunt goed overweg met digitale leermiddelen. 
Verder vinden wij het belangrijk dat je in staat bent een veilig klimaat te creëren en je dat je elke leerling positief benadert.


 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Het Atlas College bied je een fijne en dynamische werkomgeving met betrokken collega's. De functie wordt gewaardeerd in schaal LB conform de CAO-VO. De inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
Daarnaast biedt het Atlas College boven op de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden uit de CAO een op ontwikkeling gericht taakbeleid en een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering. Je ontvangt o.a. een laptop voor het gebruik in de interne schoolomgeving.

Over SG De Dijk

Naam school
Adres
Admiraliteitsweg 6 , 1671JA Medemblik
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. L. Beenen
Niveau
lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo
Omschrijving
Schoolportret

SG De Dijk is als brede school een bekende en vertrouwde leer- en ontmoetingsplek in Medemblik en omgeving voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar. Tussen 8 uur ’s ochtend en 8 uur ’s avonds biedt De Dijk een ruim aanbod van activiteiten op het gebied van kennis, sport en cultuur. Binnen de schooltijden wordt het reguliere onderwijs aangeboden. Dat wordt aangevuld met een breed scala aan activiteiten voor en na schooltijd, die in het verlengde liggen van het gegeven onderwijs.

In de onderbouw biedt SG De Dijk onderwijs aan op vwo-, havo-, mavo- en vmbo-niveau. De Dijk is daarmee toegankelijk voor leerlingen van alle instapniveaus. Aansluitend op de onderbouw kunnen de leerlingen zich in Medemblik voorbereiden op het mavo-examen, waarbij er gekozen kan worden voor het examenvak Toepassing & Technologie, het vmbo profielexamen Economie & Ondernemen of doorstromen naar een andere VO-school, zoals de Copernicus SG in Hoorn. Binnen het onderwijs op SG De Dijk kan een leerling ervoor kiezen zich te verdiepen in Kunst & Cultuur, Bewegen & Sport, Techniek, Technologie & ICT, Internationaal en Economie & Ondernemen.

De kleinschaligheid van SG De Dijk zorgt voor veel persoonlijke aandacht en maatwerk voor onze leerlingen. Iedereen kent iedereen. Het schoolklimaat, de veiligheid en de sfeer van onderling vertrouwen wordt zowel door de leerlingen en ouders als bij de collega’s onderling hoog gewaardeerd.
Voor een uitgebreider beeld van onze school verwijzen wij naar onze website:  www.sgdedijk.nl
     
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact op met de heer L. Beenen, directeur, 0227-5421236.

Enthousiast? Stuur dan je motivatiebrief en CV uiterlijk vóór 22 juni naar ons toe.
Alleen reacties via Meesterbaan worden in behandeling genomen.

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.