Vacature Docent Passer College TL 0.6-1,0 fte in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Passer College TL 0.6-1,0 fte 
Datum online
2023-03-17 17-3-2023
Sluitingsdatum
28-4-2023
Omschrijving

Ben jij de collega die wij zoeken?!

Heb je altijd al een eigen bedrijf gewild en ben je in het onderwijs beland? Wil je jongeren verder helpen dan alleen met het behalen van hun diploma? Wil je aan de oorsprong staan van een vernieuwende aanpak voor leerlingen in het speciaal onderwijs en met het hele team de pionier zijn van dit vernieuwde programma?

Dan ben jij de leerkracht die wij zoeken!

Het Passer College - locatie Hillevliet Op Het Passer College locatie Hillevliet bieden wij vanaf schooljaar 2022-2023 leerlingen die naar de derde klas VMBO KB/VMBO TL gaan de mogelijkheid om een erkend vak- of branche diploma te behalen. NTI en Het Passer College hebben een speciaal programma ingericht, gericht op de vakopleiding ICT, Ondernemerschap & Financieel en Beauty & Styling.

Met deze vernieuwende aanpak zien NTI en Het Passer College in dit programma een alternatief voor jongeren in het speciaal onderwijs, om onder andere te voorkomen dat jongeren na het VSO uitvallen in het mbo. Daarnaast biedt het programma extra motivatie bij het behalen van een VMBO-KB/VMBO-TL diploma. Door de mogelijkheid voor het behalen van verschillende branche diploma's, hebben leerlingen een beter beeld wat ze allemaal met hun diploma kunnen doen.

Het Passer College Het Passer College is een Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO), cluster 4, voor leerlingen met internaliserend problematiek. De school heeft een jarenlange expertise opgebouwd met betrekking tot leerlingen die een veilige en vertrouwde schoolomgeving vragen als gevolg van autisme, teruggetrokken gedrag of angsten. De meeste van onze leerlingen hebben internaliserende problematieken en/of een diagnose in het autisme spectrum. Leerlingen krijgen in de best passende leeromgeving de mogelijkheid om te leren en zichzelf te ontwikkelen. Het Passer College is een school met optimale aandacht en zorg voor elkaar. Dat bereiken we door kwalitatief goed onderwijs te bieden en de leerlingen het gevoel te geven dat zij gezien en gekend worden. Op Het Passer College zorgen we ervoor dat leerlingen zich kunnen ontwikkelen tot een waardevol lid van de maatschappij en geven we leerlingen de kans een volwaardig diploma, certificaten en/of branchecertificaten te behalen.

Hoe verder?

Zie jij aansluiting met ons verhaal? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Word jij onze nieuwe docent? Solliciteer dan via de oranje sollicitatie knop!

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
- Een PABO bevoegdheid of een eerste of tweedegraads bevoegdheid - Ervaring in het (V)SO of SBO is een pré - Kennis en affiniteit met Autisme Spectrum, depressieve klachten, hechtingsstoornis en/of een angststoornis - Je hebt affiniteit met het cluster 4 onderwijs en je kunt samenwerken in een multidisciplinair team
Functie-eisen
- Je geeft de leerlingen een veilig en vertrouwd gevoel en je werkt vanuit een coachende en begeleidende visie
- Je helpt de leerlingen belangrijke stappen te zetten in hun ontwikkeling waardoor ze iedere dag een beetje vooruitgaan
- Je bent proactief, een ondernemer en toont daadkracht
- Je houdt je bezig met de sociaal-emotionele ontwikkeling én de didactische ontwikkeling van iedere leerling

Over De Piloot 

Naam school
Adres
Nieuwe Ommoordseweg 30 , 3068BT Rotterdam Zuid-Holland NL
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Speciaal (basis) onderwijs
Omschrijving
De Piloot is een cluster 4 school.
Cluster 4 scholen plaatsen en begeleiden leerlingen met onderwijsbelemmeringen als gevolg van diverse vormen van gedragsproblematiek. Naast inhoudelijke toelatingsargumenten is een Toelatingsverklaring (TLV) van het Samenwerkingsverband van de huidige school van uw kind noodzakelijk.
Met betrekking tot de basisschoolvestigingen (S.O. afdelingen) van de Piloot kan gemeld worden dat de school in haar nu haast 50 jarige bestaan een uitgebreide expertise opgebouwd heeft in de opvang en begeleiding van kleuters en kinderen met:
  • Onderwijsbelemmeringen en leerproblemen.
  • Gedrags- en psychiatrische stoornissen, zoals kinderen met;
  • hyperactiviteit (ADHD),
  • kinderen met stoornissen binnen het autistisch spectrum (ASS) zoals PDD-NOS, syndroom van Asperger
  • hechtingsstoornissen.
  • oppositioneel opstandige gedragsstoornissen
Met betrekking tot de voortgezet onderwijsvestiging van het Passer College (V.S.O. afdeling van de Piloot): de  school heeft inmiddels een jarenlange expertise opgebouwd met leerlingen die een veilige en vertrouwde schoolomgeving vragen als gevolg van autisme, teruggetrokken gedrag of bijv. angsten.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.