Vacature Docent Lichamelijke Opvoeding in Den Haag

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Lichamelijke Opvoeding 
Datum online
2021-05-31 31-05-2021
Sluitingsdatum
24-7-2021
Met ingang van
1-8-2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
20 uur
Omschrijving
De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier zijn grote en dringende vraagstukken voor onze planeet. Technologie, digitalisering en robotisering bieden mogelijke oplossingen. Internationaal - van bedrijfsleven tot overheid tot wetenschap - groeit de behoefte aan een nieuwe generatie vakmensen die de wil, kennis en vaardigheden hebben om ons leven en onze leefomgeving te verbeteren. Nederland loopt hierin voorop als kweekvijver van talent. Welkom bij Wellant! Met 175 opleidingen, 30 locaties en 4800 stagebedrijven in binnen- en buitenland staan onze 1300 docenten en medewerkers klaar om de aanstormende generatie vakmensen een plek in die nieuwe samenleving te geven. Wellantcollege is de grootste vmbo- en mbo-opleider van Europa in voeding, klimaat en welzijn van mens en dier. Met een soepele doorstroom tussen beide opleidingen. Wij staan voor modern, gevarieerd onderwijs: van koken tot urban green development, en van gezonde dieren tot watermanagement. Met alle aandacht voor de persoonlijke groei en talenten van iedere leerling en student. Met kleinere scholen, waar iedereen elkaar kent en bedrijfsleven, regio en ouders actief samenwerken. En met een veelzijdige aanpak, waarin docenten, studenten en leerlingen samen die nieuwe wereld van nu en morgen verkennen en verbeteren. Wellant. Welbewust beter. Per 1 januari 2021 heeft er een bestuurlijke fusie plaatsgevonden tussen Wellantcollege, Helicon Opleidingen en CITAVERDE College. Dat betekent concreet dat we per 1 augustus 2021 één organisatie vormen, mét een nieuwe naam: Yuverta. Door samen verder te gaan bundelen we onze krachten en kennis. Samen zijn we met 53 locaties de grootste groene onderwijsorganisatie van Nederland en daarbuiten. We kunnen onze onderwijskwaliteit verder versterken en zo – ook in de toekomst – ons unieke, persoonlijke onderwijs blijven bieden. We zijn thuis in de toekomst, omdat we ons bezighouden met thema’s die er toedoen, zoals klimaat, energie, water, voeding, en welzijn van mens en dier. Daarmee zijn we écht van betekenis voor leerlingen, studenten, cursisten, collega’s en onze regio.

"Je ontwikkelt meer bij Wellant"

Voor onze locatie vmbo Den Haag Madestein zijn wij op zoek naar een docent Lichamelijke Opvoeding voor 0,4 - 0,5 fte vanaf het nieuwe schooljaar (1 augustus 2021). Meer uren zijn bespreekbaar, informatie daarover vind je verderop in deze tekst.

Werk je als docent graag op een kleinschalige school? Dan pas je precies bij ons. Wij zijn Wellant Madestein in Den Haag. In totaal hebben we zo'n driehonderd leerlingen. Onze tieners zijn enthousiast, gemotiveerd en positief kritisch. Dat maakt het lesgeven op onze vmbo heel fijn. Verder hebben we een prachtige groene schoolomgeving. Waar we modern en innovatief onderwijs geven.

Wie we zijn
Ons team bestaat uit 29 docenten. Van jong tot wat ouder. Op Wellant Madestein kennen we iedereen, zoals ook alle leerlingen elkaar en ons kennen. We vinden het op school erg belangrijk om naar elkaar om te zien. Als docenten leiden we kinderen op voor banen in de voeding, de techniek en de zorg. Onze vmbo is - zoals eerder gezegd - kleinschalig, maar heeft wel een grote organisatie achter zich staan. We zijn namelijk onderdeel van het Wellantcollege, de grootste Europese vmbo-, mbo- en LLO-opleider in voeding, klimaat en welzijn van mens en dier. We groeien enorm qua leerlingaantallen: maar liefst 25 procent voor komend schooljaar!

Jouw profiel
Wij zoeken een kwalitatief goede docent, die:
 • Bij voorkeur beschikt over een onderwijsbevoegdheid voor Lichamelijke Opvoeding. Kandidaten in afrondende fase van de HALO of vergelijkbaar nodigen we ook van harte uit om te solliciteren
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en resultaatgericht is
 • Coachend (bege)leiding kan geven aan groepen leerlingen
 • Pedagogisch, vakinhoudelijk en didactisch competent is
 • Samenwerkt met collega's in een resultaatverantwoordelijk team
 • Pedagogisch goed overweg kan met onze vmbo-leerlingen
 • Beschikt over organisatorische vaardigheden
 • Externe netwerken kan opbouwen en onderhouden
 • Ontwikkelingsgericht is en reflecterend vermogen bezit
 • Affiniteit heeft met hybride onderwijs en flexibel genoeg is om hiermee om te gaan
Werkzaamheden
Je werkzaamheden zijn onder meer:
 • Het creëren van een uitdagende leeromgeving
 • Het hanteren van een activerende didactiek
 • Persoonlijke aandacht geven aan leerlingen
 • Leerlingen stimuleren tot gewenst gedrag
 • Bijdragen aan schoolevenementen en andere activiteiten
Het lesrooster wordt in overleg met jou samengesteld.

Wat bieden wij
Bij ons verdien je een goed en marktconform salaris. Daarnaast hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:
 • Een gunstige leasefietsregeling;
 • Reiskostenvergoeding conform de cao plus wat extra vanuit bedrijfseigen regelingen;
 • Een laptop van Wellant;
 • Grotendeels vrij tijdens de schoolvakanties.
Op de functies bij Wellantcollege is de cao mbo van toepassing.

Wellantcollege heeft een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en besteedt veel aandacht aan de professionele ontwikkeling van zijn medewerkers. Er is een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

Meer weten over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij Wellantcollege? Kijk dan onder Arbeidsvoorwaarden.

Lijkt het je wat?
Bij interesse verzoeken we je om te solliciteren via de website werkenbijwellant.nl bij de betreffende vacature via de button 'direct solliciteren'.

We hechten veel waarde aan zorgvuldigheid en actualiteit in onze vacatures. Daarom raden we je aan om altijd via werkenbijwellant.nl te solliciteren en niet via een ander platform.

Bij Wellant Den Haag Madestein is het mogelijk om op meerdere vacatures te reageren. Mocht je interesse hebben in een combinatie van vacatures dan verzoeken we je duidelijk in je cv en/of motivatiebrief aan te geven welke vacatures jouw voorkeur hebben, voor hoeveel fte je beschikbaar bent en of je een voorkeur hebt in werkdagen. Bij aanstellingen vanaf (in totaal) 0,6 fte is mentorraat bespreekbaar. Mocht je hier interesse in hebben, dan verzoeken we je ook om dit duidelijk aan te geven.

Alleen op die manier kan jouw sollicitatie in behandeling genomen worden!

Meer weten
Neem contact op met Djaïr Lubsen, corporate recruiter, T: 06 51655394.

Voor invulling van alle vacatures bij Wellant geldt dat een werknemer voorafgaand aan de startdatum van een dienstverband een positieve, juiste en geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) dient te overhandigen.

Bij voldoende kwalitatief goede reacties behouden we ons het recht de reactietermijn van deze vacature eerder te sluiten.

Eisen

Opleiding
2e graads
Minimaal aantal jaren werkervaring
5

Over Wellantcollege Madestein Den Haag

Adres
Madesteinweg 25 , 2553EC Den Haag Zuid-Holland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Werving en Selectie
Omschrijving
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.