Vacature Docent Natuurkunde / Scheikunde in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Natuurkunde / Scheikunde 
Datum online
2021-05-24 24-05-2021
Sluitingsdatum
24-6-2021
Met ingang van
01-08-2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4-0,65
Aantal uren
16+10 uur
Omschrijving
6 uur natuurkunde: combinatie 4 havo en 4 vwo; combinatie 5 havo en 5 vwo; en 6 vwo 
4 uur scheikunde:   combinatie 5 havo en 5 vwo; en 6 vwo 
2 uur NLT:                 een periode 6 vwo en een periode 5 vwo
4 uur bètaplein:       combinatie van 4 havo, 5 havo, 4 vwo, 5 vwo en 6 vwo
 
Het betreft een vacature voor een 1e grader natuurkunde en/of scheikunde. Waarbij een 2e graads bevoegdheid voor het tweede vak volstaat. We geven gedurende het eerste deel van het schooljaar gecombineerd les in de combinatieklassen en in het laatste deel van het jaar apart, dan is alleen de examenvoorbereiding van 5 havo en 6 vwo gecombineerd.

JSG Maimonides is een kleine school waarbij er passend onderwijs geleverd wordt met aandacht voor de individuele leerling. De klassen in de bèta bovenbouw zijn klein. De lesuren duren 50 minuten, waarbij het bètaplein bestaat uit twee blokuren die ieder 100 minuten duren en we werken met drie perioden per schooljaar.  
Een deel van de lessen wordt gegeven aan de verschillende combiklassen, maar er zijn ook echte pleinuren gereserveerd waarin alle bèta bovenbouw leerlingen (ongeveer 20) onder begeleiding van twee docenten werken aan de vakken biologie, natuurkunde, NLT (natuur, leven en technologie) en scheikunde.    
We helpen de leerlingen op het bètaplein hun executieve vaardigheden te ontwikkelen. We bieden ze de autonomie om zelf te besluiten aan welk vak ze werken tijdens de pleinuren en we helpen ze bij het plannen en de aanpak van het werk. De docenten zijn zeker tijdens deze pleinuren vooral coach, waarbij er ook ruimte is om individueel uitleg te geven.  
We zijn op zoek naar een enthousiaste natuur- en scheikunde docent die in de bovenbouw les kan geven op dit bètaplein dat al drie jaar draait en nog steeds in ontwikkeling is. U zult samenwerken met de andere docent van het bètaplein die biologie, NLT en scheikunde geeft, en u heeft ook inbreng over de vormgeving van de pleinuren.    
U dient ook een deel van de NLT modules te geven, waarbij in overleg de verschillende modules onder de docenten worden verdeeld. Zeker voor de NLT module in 6vwo over sterrenkunde zoeken we een docent. 

10 uur 2e graads docent science en NaSk-II
 
4 uur science combinatieklas 2 vmbo-tl, havo, vwo
2 uur science combinatieklas 3 havo, vwo
4 uur NaSk-II combinatieklas 3 en 4 vmbo-tl
 
Omschrijving

Wij zijn op zoek naar een bevlogen docent die zowel nask-II kan geven aan 3,4 vmbo-tl (een gecombineerde groep drie lesuren, en een los lesuur voor de vierde klas per week) als science aan de tweede (mhv) en derde klas (hv).   

Science is een vak dat door 2 docenten gegeven wordt, 4 uur per week. In de tweede klas staan er 2 docenten op ieder lesuur, in de derde klas draaien de 2 docenten ieder 2 lesuren. Het is een combinatie van natuurkunde, scheikunde en biologie. Er is ruimte voor eigen inbreng en het lesmateriaal wordt zelf ontwikkeld en blijft uiteraard continu vernieuwd en verbeterd worden. In het schooljaar 2020-2021 zijn we begonnen met het vak science in de tweede klas, en in het komende schooljaar zal dit voor het eerst gegeven worden in de derde klas havo/vwo.   
Op termijn is er een mogelijke uitbreiding binnen de vacature richting de biologie voor de brugklas en 3,4 vmbo-tl.  


 

Eisen

Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen
Functie-eisen
Wat verwachten wij van jou?

Je bent bevoegd voor de vacature waar je op solliciteert (1e of 2e graads).
  • Je bent in staat om je flexibel aan te passen aan de verschillende niveaus en leerjaren binnen het onderwijs dat op JSG Maimonides aangeboden wordt.
  • Je krijgt energie van het begeleiden van kleine groepjes leerlingen en je bent een teamplayer op het bètaplein.
  • Je kan bijdragen aan een veilig werkklimaat van onze leerlingen.
  • Je bent bereid om tijdens mogelijke lockdowns op locatie te werken, omdat dit onder de vitale sector valt.
  • Ervaring met het bieden/begeleiden van onderwijs aan leerlingen die Nederlands als tweede taal leren is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Een combinatie van de vacatures is mogelijk.

Arbeidsvoorwaarden
Je ontvangt een salaris conform de CAO VO

Over SGM Maimonides

Naam school
Adres
Nieuw Herlaer, 18 , 1083BD Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Joods
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. M Heijtel
Niveau
mavo
Omschrijving
Over JSG Maimonides
JSG Maimonides kent alle voorwaardes voor goed onderwijs en goede resultaten. Het Maimonides wil een kwaliteitsschool zijn die er naar streeft kwalitatief hoogstaand onderwijs te verzorgen. JSG Maimonides is door Elsevier in 2019 verkozen tot beste school van Noord-Holland. Door de kleinschaligheid zijn de klassen klein en de resultaten hoog. We focussen op de leerling en kijken wat de leerling nodig heeft. Het onderwijs is erop gericht jonge mensen in staat te stellen zelf keuzes te maken en zelfstandig hun weg in de maatschappij te vinden. Verder vindt de school het belangrijk een bijdrage te leveren aan de algemene vorming van de leerlinge

 
Bijzonderheden
Maimonides is een brede Joodse school die midden in de samenleving staat. We hechten aan de open, positieve sfeer op school waar mensen respectvol met elkaar omgegaan. Leerlingen, het team en ouders kiezen bewust voor Maimonides en hebben daardoor een sterke band met de school. Door die betrokkenheid ontstaat er een sfeer waar  leren en de individuele ontwikkeling door onze leerlingen als leuk en waardevol wordt ervaren.  
Wij zijn een Joodse school en respecteren daarbinnen de Joodse gebruiken.  Iedereen die dat wil respecteren, is welkom om te solliciteren.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Reageren kan via Meesterbaan of stuur een reactie naar Personeelszaken : Monique Heijtel / monique@jbo.nl.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.