Vacature Docent Duits, 1e of 2e graads in opleiding voor 1e graads in Beverwijk

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Duits, 1e of 2e graads in opleiding voor 1e graads 
Datum online
2021-05-04 04-05-2021
Sluitingsdatum
20-5-2021
Met ingang van
01-08-2021
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0
Aantal uren
20 - 25
Omschrijving
We zijn op zoek naar een enthousiaste docent Duits (eerste graads of studerend voor eerste graads), die ons team komt versterken. Het gaat om een tijdelijk met uitzicht op vast dienstverband voor 20 - 25 lesuren. Het definitieve aantal lesuren hangt af van de leerlingaantallen en profielkeuzes van leerlingen. De sectie bestaat uit 3 personen, dus de nieuwe docent zal binnen een kleine sectie komen te werken waar nauwe samenwerking zeer gewenst is.

ONZE PEDAGOGISCHE EN DIDACTISCHE VISIE
Wat ons typeert is de fijne sfeer die we samen maken, met onze leuke leerlingen en enthousiaste medewerkers. Samen zorgen we ervoor dat elke leerling de ruimte ervaart om te ontdekken, te durven, te experimenteren én te leren. Wij dragen bij aan een kansrijke toekomst door het bieden van een brede ontwikkeling met een passend leeraanbod en persoonlijke begeleiding, door te leren van en met elkaar, te bouwen aan eigenaarschap en vooral ook door te doen.

JE WERKOMGEVING
Wij streven naar een leeromgeving, waarin de leerlingen actief en zelfstandig aan het werk zijn. Dat vraagt om veiligheid en ook om uitdagingen. Wij bieden een dynamische werkomgeving waar we met elkaar elke dag weer mooie stappen zetten op pedagogisch en didactisch vlak. Als docent krijg je veel ruimte om jezelf te ontplooien en bij te dragen aan de ontwikkeling van ons onderwijs. Wij zijn een officieel erkende opleidingsschool.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of 2e graads of Buitenlandse opleiding of Leraar in opleiding
Functie-eisen
JOUW PROFIEL
Je bent een authentieke en initiatiefrijke persoonlijkheid met hart voor kinderen. Je houding is onderzoekend en pro-actief. Daarbij ben je graag actief betrokken bij de ontwikkeling van de school. Samenwerken gaat je goed af. Je hebt een visie op goed onderwijs en handelt daarnaar. Je bent vak(-didactisch) goed toegerust en op de hoogte van de ontwikkelingen. Leidinggeven in groepen doe je op een natuurlijke manier. Je bent 1e graads bevoegd of studerend voor jouw 1e graads bevoegdheid. Je bent bereid om naast de vaklessen Duits ook (duo) mentor te zijn van een groep/klas leerlingen. Je hebt ervaring met het lesgeven aan bovenbouw leerlingen op havo/vwo niveau.

JOUW VAARDIGHEDEN
  • Brede theoretische kennis op je eigen vakgebied
  • Kennis van en vaardigheid in didactische methoden en technieken
  • Kennis van en vaardigheid in motiverende en activerende werkvormen
  • Kennis van en vaardigheid in onderwijsvernieuwingsprocessen
  • Vaardigheid in het motiveren van leerlingen
  • Vaardigheid in het analyseren van en inspelen op veranderende onderwijsvragen
Vaardigheid in het (inhoudelijk) coachen van collega's

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
In overleg, op basis van ervaring
Arbeidsvoorwaarden
Het Kennemer College Havo Vwo biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden die geheel volgens de CAO VO zijn opgesteld.

Over Kennemer College Havo-atheneum-gymnasium

Adres
Bullerlaan 2 , 1945SR Beverwijk
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Imre Ducro
Niveau
havo, vwo, gymnasium
Omschrijving
Het Kennemer College havo, atheneum en gymnasium is dé ondernemende school van Kennemerland. Ondernemen als levenshouding en mindset. Bij ons gaat het om het plezier van samen leren en werken. Wij zijn een school met ca. 1500 heel leuke leerlingen, die volop de ruimte krijgen om te ontdekken, te durven, te experimenteren én te leren. Dit gebeurt vanuit een brede basis aan vakken en extra activiteiten.

Wij geloven erin dat je als leerling de tijd en ruimte nodig hebt om uit te vinden wie je bent en wat je allemaal kunt. Zo starten leerlingen in de brugklas met vier pijlers: Sport & Lifestyle, Art & Design, Start Up en Klimaat & Toekomst. Deze pijlers worden steeds verder uitgewerkt in de daarop volgende leerjaren. Daarnaast bieden we 10-14 onderwijs aan in samenwerking met de basisscholen.

Als opleidingsschool staan we voor de ontwikkeling van onze docenten en daar investeren we in. Iedereen wordt uitgedaagd om initiatief te nemen en eigentijds onderwijs te bieden dat past bij de leerlingen. Nieuwe docenten krijgen daarbij een goede individuele begeleiding bestaande uit voorlichting, lesbezoeken, coaching en intervisie.

Kortom, wij zijn dé havo- en vwo-school van Beverwijk en Heemskerk. Een school die past bij het ondernemende karakter van de regio. Een school met kwaliteit en jaar in jaar uit goede examenresultaten. Een school met een goede sfeer, die we met elkaar maken. En bovenal een school met leuke leerlingen én collega’s!

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie

Geinteresseerde kandidaten kunnen een motivatiebrief en CV opsturen via Meesterbaan. Voor nadere informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met de conrector: Claudia van de Peppel - 06 27 38 38 52.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.