Vacature LeerKRACHT middenbouw in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
LeerKRACHT middenbouw 
Datum online
2021-05-04 04-05-2021
Sluitingsdatum
31-5-2021
Met ingang van
01-08-2021
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0 Fte
Omschrijving
Ben jij die leerkracht met een toekomstblik en zijn of haar kompas gericht op de poolster en die energie en voldoening haalt uit het werken volgens het daltonprincipe? Werk je graag met oudere kinderen en wil je (jouw) kinderen helpen de stap te maken naar hun toekomst door nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid bij te brengen?

Bij Daltonschool De Poolster zoeken we een avontuurlijke collega die ons helpt om van onze leerlingen zelfstandige mensen te maken die onbevreesd en met zelfvertrouwen in het leven staan.

ONZE SCHOOL 
Op onze school is iedereen anders, maar samen zijn we één. Samen gaan we met een open blik op reis en leren we over de wereld om ons heen. Met elkaar vormen we een community waar iedereen uniek en nieuwsgierig mag zijn. Zelfstandigheid en onafhankelijkheid staan bij ons centraal, net als je welkom en veilig voelen. Wij willen onze leerlingen op daltonschool De Poolster hun eigen koers vaart met de poolster als kompas. 
Werken bij De Poolster betekent werken op een fijne, groene  basisschool met een open en enthousiast team, zelfstandige, vrolijke kinderen en prettige ouders. We kijken graag naar wat er allemaal al goed gaat en wat er nog meer mogelijk is. Zo besteden we veel aandacht aan spelend- en ontdekkend leren, en bewegenen. Daarnaast verzorgen we een breed aanbod voor cultuur zowel binnen- als na schooltijd. 

DIVERSITEIT & ROLMODELLEN
Onze school staat in een multiculturele wijk in Amsterdam Noord.  We zijn ons bewust van de voorbeeldfunctie die medewerk(st)ers vervullen voor onze leerlingen. Rolmodellen kunnen het verschil maken in de keuzes die een leerling(e) maakt op haar of zijn levensweg. Daarom verwelkomen we graag een diverse mix van collega’s met alle geaardheden, genderidentiteiten en culturele achtergronden.

INFORMATIE BESTUUR
Innoord is het bestuur van alle zestien openbare basisscholen (inclusief een school voor speciaal basisonderwijs) die Amsterdam-Noord rijk is. De stichting is verantwoordelijk voor het onderwijs aan ruim 4150 kinderen en heeft 450 medewerkers in dienst. Voor meer informatie kijk op dewerkplekvanjeleven.nl

 

Eisen

Functie-eisen
FUNCTIE-EISEN & SPECIFIEKE COMPETENTIES
Onze leerlingen krijgen een stevige basis waarin de daltonprincipes leidend zijn. Door zelfstandig keuzes te maken, samen te werken, te reflecteren, verantwoordelijkheid te dragen en doelmatig te werk te gaan, ontwikkelen onze kinderen zich tot toekomstbestendige wereldburgers. 

JE WERK ALS LEERKRACHT VAN GROEP 4 of 5
Als middenbouwleerkracht werk je nauw samen met de leerkrachten van groep 3 en of 4. Samen zijn jullie verantwoordelijk  om het juiste onderwijsaanbod samen te stellen. Als middenbouw op onze basisschool:
 • heb je vertrouwen in de eigen kracht van ieder kind
 • kun je goed luisteren en communiceren
 • besteed je veel aandacht, aan talenten van kinderen en thematisch onderwijs
 • heb je interesse in kunst- en cultuureducatie en techniek 
 • denk je mee over vernieuwing en ontwikkeling
De collega die we zoeken:
 • heeft een bevoegdheid voor het primair onderwijs
 • wil zichzelf en de wereld ontdekken
 • is gek op reizen
 • is een bouwer, in de breedste zin van het woord
 • kan zich goed inleven

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L10
Arbeidsvoorwaarden
We bieden:
 • inschaling conform de cao PO met aantrekkelijke aanvullende arbeidsvoorwaarden van Innoord
 • al onze leraren in opleiding (lio) worden uiteraard betaald
 • voortdurende begeleiding en coaching, ook voor onze zij-instromers
 • collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering (IPAP)
 • extra betaald Partnerverlof: bij aanvullend verlof vullen we je salaris aan tot 100%
 • extra reiskosten boven de cao-regeling 
 • je ontvangt de Amsterdamse toeslag 

Over Daltonschool De Poolster

Adres
Plejadenplein 40 , 1033VL Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Dalton
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Conny van Coesant
Omschrijving
Innoord is het bestuur van alle zestien openbare basisscholen die Amsterdam-Noord rijk is. De stichting is verantwoordelijk voor het onderwijs aan ruim 4000 kinderen.
Innoord, voorheen Stichting Openbaar Onderwijs Noord, is voortgekomen uit het stadsdeel Amsterdam-Noord. Tot 2008 lag het schoolbestuur van de openbare basisscholen in Amsterdam-Noord in handen van het stadsdeel. Het jaar ervoor had de stadsdeelraad van Amsterdam-Noord besloten om het basisonderwijs te verzelfstandigen in de vorm van een bestuurscommissie. Daarom werd vanaf 1 januari 2008 de Bestuurscommissie Openbaar Primair Onderwijs Amsterdam-Noord eindverantwoordelijk voor het onderwijs dat in de openbare scholen wordt verzorgd. Door de oprichting van een aparte stichting op 30 december 2010 heeft het schoolbestuur een onafhankelijkere positie gekregen. Vanaf 2 juni 2017 zijn we verder gegaan onder de naam Innoord.

De stichting is onderdeel van de Federatie Openbaar Primair Onderwijs Amsterdam. Ook Amsterdam West Binnen de Ring (AWBR), Samen tussen Amstel en IJ (STAIJ), Stichting Sirius, Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel en Stichting Westelijke Tuinsteden (STWT) zijn lid van deze federatie.

Visie
Ieder kind heeft een talent en elk talent is even belangrijk. Ongeacht afkomst, cultuur, IQ, opvoeding of geloof. Het is de kunst dat talent te vinden en tot bloei te laten komen. En dat talent te versterken. Dat schept zelfvertrouwen, zelfstandigheid en zelfbewustzijn. En dat positieve zelfbeeld zorgt later voor actieve wereldburgers die volwaardig meedoen in de maatschappij.

Missie
De toekomst voorbereiden op onze leerlingen. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar het is vooral een statement. We willen ermee zeggen dat we met ons onderwijs invloed willen uitoefenen op de toekomt. Kinderen zijn de toekomst.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
INTERESSE?
Spreekt deze functie je aan en heb je vragen of wil je meer weten over de functie-eisen en het schoolontwikkelplan? Wil je – voordat je solliciteert - een keer de sfeer komen proeven? Mail naar directie.depoolster@innoord.nl  of bel naar 020-6315870 en vraag naar Martine Koppers, de locatieleider. Ik kijk uit naar je reactie.

SOLLICITEREN
Je motivatiebrief en cv ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk via de mail naar directie.depoolster@innoord.nl of via het formulier onderaan deze pagina. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.