Vacature Docent Aardrijkskunde in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Aardrijkskunde 
Datum online
2021-05-03 03-05-2021
Sluitingsdatum
28-5-2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8
Omschrijving
Weet jij onze onderbouwers te motiveren en vind je het leuk om aan de slag te gaan als docent aardrijkskunde? Dan zijn we bij Melanchthon Schiebroek op zoek naar jou! Voor volgend schooljaar zijn wij op zoek naar een docent aardrijkskunde.

Bij Melanchthon gaat onderwijs over meer dan cijfers en prestatie. Op Melanchthon Schiebroek staat het geluk van onze leerlingen hoog in het vaandel. De zeven gedragsgewoonten (Steven Covey) zijn onze leidraad bij de begeleiding van leerlingen, zowel binnen als buiten de lessen. Een van onze belangrijkste opdrachten is om onze leerlingen zich bewust te laten worden wie ze zijn en wat ze voor anderen kunnen betekenen. Er is aandacht voor de intellectuele én persoonlijke ontwikkeling. Leren, laten zien wat je kunt, keuzevrijheid en groeien naar zelfstandigheid. We zijn een school waar we elkaar kennen en waar je zeker weet dat je op elkaar kunt rekenen.

Melanchthon Schiebroek (havo, vwo, atheneum en gymnasium) is gevestigd in een prachtig schoolgebouw. Onze school bouwt volop aan haar onderwijs en haar toekomst. Een continue proces dat met de nieuwbouw van ons brugklasgebouw (2008) en de recente renovatie opnieuw een impuls geeft aan het onderwijsvernieuwingsproces. Met onze accenten op Sport en Kunst, voor een goede fysieke en mentale balans, dagen we leerlingen uit het beste uit zichzelf en anderen te halen om een grote of kleinere rol van betekenis te spelen binnen Rotterdam en daarbuiten.

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Functie-eisen
Graag maken wij kennis met loyale, zelfstandige en onderzoekende docenten die voldoen aan het volgende profiel:
  • Je bent reeds in bezit van een tweedegraads onderwijsbevoegdheid;
  • Je hebt aantoonbare werkervaring in het onderwijs;
  • Je bent digitaal vaardig en weet de functies van het digibord goed te gebruiken;
  • Je hebt een passie voor het vak aardrijkskunde en je kunt dit goed overbrengen aan onze leerlingen;

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB, LC
Arbeidsvoorwaarden
Wat heeft Melanchthon Schiebroek te bieden
Goede begeleiding in een nieuwe werkomgeving is van essentieel belang voor een goede start. Onze collega’s staan klaar om al je vragen te beantwoorden zodat je snel je plek binnen ons team vindt. Dat is slechts het begin, want daarnaast mag je rekenen op een prachtige open werklocatie en passende arbeidsvoorwaarden conform de cao-vo, zoals:
  • een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling
  • salaris dat afhankelijk is van je werkervaring (schaal LB of LC)
  • een financiële tegemoetkoming in reiskosten
  • de mogelijkheid om opleidingen te volgen via onze interne academie
  • korting op een collectieve zorgverzekering;
  • deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering

Melanchthon is onderdeel van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO) vanuit dit collectief zijn diverse initiatieven op het gebied van ontwikkeling en doorstroming mogelijk.

Over Melanchthon Schiebroek

Adres
Van Bijnkershoekweg 97 , 3052PB Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Mandy Both
Niveau
havo, vwo, gymnasium
Omschrijving
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
De sollicitatiegesprekken zullen digitaal worden gevoerd.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.