Vacature Vacature middenbouw/ bovenbouw in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Vacature middenbouw/ bovenbouw 
Datum online
2021-04-30 30-04-2021
Sluitingsdatum
27-8-2021
Met ingang van
Per direct
Omschrijving
OBS Over de Slinge is gelegen in de wijk Pendrecht. De school heeft ongeveer 390 leerlingen verdeeld over 21 groepen. Op OBS Over de Slinge is ieder kind en iedere leerkracht welkom, ongeacht zijn/haar sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond. Onze school leert kinderen van jongs af aan respect te hebben voor elkaars mening of overtuiging. Er wordt actief aandacht besteed aan de overeenkomsten en verschillen tussen kinderen. Meer info over de school vind je op: Home || OBS Over De Slinge .

**Schoolconcept:**

Over de Slinge werkt volgens een traditioneel leerstofjaarklassensysteem waarbij er gewerkt wordt met homogene leerjaargroepen (1 t/m 8). Binnen de groepen wordt gewerkt op basis van de uitgangspunten van opbrengstgericht werken en directe instructie en dus afstemming van het onderwijs op meerdere niveaus, tegemoetkomend aan de behoeften van leerlingen en o.b.v. gedegen analyse van resultaten.

**Functie-inhoud:**

De functie is, zoals geschetst, een parttime leerkracht voor de midden/ bovenbouw.

Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk! dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet. Voor eventuele vragen over de school, kun je terecht bij Patricia Keukelaar (directeur) via: 010-4803552.

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
- Een PABO bevoegdheid - Goede werkethos - Dat je bevlogen voor de klas staat en met natuurlijk passie voor het onderwijs - Een goed gevoel voor humeur - Waardering onze leerlingen
Functie-eisen
- Je kunt opbrengstgericht werken en bent in staat om het onderwijs op meerdere niveaus binnen een groep aan te bieden
- Je bent in staat tot het aangaan van een professionele relatie met de leerling, ouders en collega’s
- Op een effectieve manier met onze ouders communiceren en de betrokkenheid van hen vergroten op onze school
- De kwaliteit van ons team versterken, waarbij je het plezier niet uit het oog verliest
- De kennis van de laatste onderwijsontwikkelingen effectief en planmatig vertalen naar het onderwijs van Over de Slinge
- Kunnen samenwerken, verbinden en leren van en met elkaar
- Lef tonen
- De klas, onze leerlingen stimuleren op een inspirerende en effectieve wijze

Over Over De Slinge 

Naam school
Adres
Krabbendijkestraat  243 , 3086LR Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Omschrijving
In totaal heeft BOOR zo'n 75 openbare scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben. Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name het Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders. Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen. Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.