Vacature PS210430 Hoofd ICT in Eindhoven

Onderwijs

Vacature

Functietitel
PS210430 Hoofd ICT 
Datum online
2021-04-30 30-04-2021
Sluitingsdatum
17-5-2021
Met ingang van
30-04-2021
FTE
0,8
Omschrijving
Jij maakt morgen mooi!

Wij zijn op zoek naar een
Hoofd ICT voor 0,8 fte

Parmant Scholen
Parmant Scholen is een scholengroep voor voortgezet onderwijs in Eindhoven met zes vestigingen. Elke vestiging van de scholengroep heeft een eigen identiteit, waarbij het aanbod van de verschillende vestigingen zó op elkaar is afgestemd dat een gevarieerd en compleet onderwijsaanbod bestaat. We bieden alle vormen van regulier voortgezet onderwijs, waardoor er voor iedere leerling een plek op het eigen niveau te vinden is.Bijzonder aan onze scholen is dat zij zich van elkaar onderscheiden èn tegelijkertijd een sterk besef
hebben van wat ze samen delen. Dit komt tot uiting in onze kernwaarden: kansrijk, divers(iteit) en bijdragend.

Wat ga je doen?
Je bent leidinggevende van de afdeling ICT. Als coachend leider schep je randvoorwaarden voor een doelmatig en doeltreffend uitvoeren van de taken van de medewerkers van de afdeling ICT.
Het belang van ICT in het onderwijs wordt steeds groter. Naast het belang om te zorgen dat alles goed werkt en geïmplementeerd wordt, moeten er ook tactisch-operationele keuzes gemaakt worden in hoe ICT slim ingezet kan worden om het onderwijs te verbeteren en te ontwikkelen. Deze opdracht wordt onderwijsinhoudelijk door de directeur onderwijs met medewerkers van de scholen (OICT'ers) uitgevoerd, waarbij je samen met de directeur bedrijfsvoering de randvoorwaarden en facilitering realiseert. Daarbij is van belang dat je de onderwijsprocessen in de vestigingen kent en gesprekspartner bent voor de vestigingen als het gaat om het gebruik en organisatie van ICT-toepassingen in het onderwijs. Je ondersteunt daarmee de strategische onderwijsinhoudelijke koers van de vestigingen van de scholengroep.

Daarnaast zorg je voor de beleidsontwikkeling en –uitvoering op het gebied van ICT en borgt de ontwikkelingen in processen en het (meerjaren) ICT plan.

Binnen onze scholengroep hebben we behoefte aan deskundigheid en ervaringskennis op het snijvlak van het gebruik van social media en de technische aspecten ervan. Je verbindt de wensen van gebruikers en de technische mogelijkheden en zorgt voor de technische inrichting van social media. Je brengt structuur aan in het technisch gebruik en beheer van de verschillende platformen. Je schrijft handleidingen en traint de gebruikers.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de informatiebeveiliging van gegevens. Je zorgt voor beleid en een pakket van maatregelen ter waarborging van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de informatie, je maakt risicoanalyses en bent het aanspreekpunt voor informatiebeveiligingszaken.

Ook draag je zorg voor effectieve en efficiënte inkoop op gebied van ICT diensten, lever je gegevens aan voor de budgetbewaking, begroting en meerjarenraming en zorg voor adequate budgetbewaking.

Wat vragen wij van jou?
• Je hebt ruime kennis van en ervaring met ICT en inzicht in de ontwikkelingen van de toepassing van ICT
• Je hebt affiniteit met het primaire onderwijsproces;
• Je bent vaardig in het formuleren, uitdragen en verdedigen van beleid en het opstellen en doen uitvoeren van een afdelingsplan;
• Je hebt ruime ervaring met en vaardigheid in het coachend aansturen van medewerkers op verschillende niveaus;
• Je bent communicatief vaardig. Je zorgt voor het verbinden van diverse groepen medewerkers met (tegengestelde) wensen, behoeften en belangen;
• Je bent in staat om pragmatische, creatieve en flexibele oplossingen voor voorkomende situaties te bedenken;
• Je hebt ervaring in het formuleren van projectplannen en het (bege)leiden van de uitvoering ervan;
• Je hebt kennis van en inzicht in budgetteren en begroten, en van financiële verantwoording;
• Je hebt ervaring in het onderhandelen met externe/commerciële partijen op het gebied van ICT;
• Je hebt creatief inzicht, technische kennis en ervaring op het gebied van het gebruik van social media.

Wat bieden wij jou?
• Een dynamische, sterk in ontwikkeling zijnde werkomgeving.
• Een uitdagende functie voor 0,8 fte.
• Ruime mogelijkheden om jezelf te ontplooien.
• Salarisschaal 10, met een maximum van € 4301,- bruto per maand conform cao VO.
• Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Spreekt deze vacature je aan?
Vraag dan het uitgebreide functieprofiel op bij de afdeling P&O via d.vandenhurk@parmantscholen.nl. Daarin vind je een uitgebreide omschrijving van de
werkzaamheden en de kennis en vaardigheden die wij belangrijk vinden voor deze functie.

Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen met Jeanne Derks, directeur beheer en organisatie, via j.derks@parmantscholen.nl.

Solliciteren kan bij voorkeur via de website van Ons Middelbaar Onderwijs: www.omo.nl.
We ontvangen je brief met motivatie en je CV graag voor 17 mei a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Over Parmant Scholen

Naam school
Adres
Roostenln 296 , 5644BS Eindhoven Brabant
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Jij maakt morgen mooi! Dat is wat bij Parmant Scholen centraal staat. In onze visie, ons onderwijs en onze cultuur. Het is bovendien onze belofte aan onze leerlingen, docenten en medewerkers. Parmant Scholen is een organisatie met zes samenwerkende scholen, van praktijkonderwijs tot en met vwo. Onze scholen onderscheiden zich elk in hun eigenheid en doelgroep, maar delen een sterk besef van onze gezamenlijke cultuur en koers. Met professionele en zeer betrokken docenten, die samen zorgen voor passend, kleurrijk en actueel onderwijs in een veilig, inclusief en kansrijk klimaat voor elke leerling. Die leerlingen zichzelf laten zijn en stimuleren op hun eigen niveau. Hen inspireren tot keuzes waarmee onze leerlingen een positieve bijdrage aan de maatschappij gaan leveren, van nu en de toekomst. Waarmee ze hun dromen waar kunnen maken en zullen ervaren dat ze ertoe doen. Waarmee ze uitgroeien tot een ‘goed mens’.
 
De zes samenwerkende Parmant Scholen zijn:
• Aloysius De Roosten 
• Antoon Schellenscollege
• Helder havo/vwo
• Praktijkschool Eindhoven
• Sint-Joriscollege 
• Vakcollege Eindhoven

Parmant Scholen biedt onderwijs aan ongeveer 2.800 leerlingen en is al vijfentwintig jaar één van de grootste aanbieders van onderwijs aan topsporters als onderdeel van de Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport (LOOT) met een verkregen licentie van het Ministerie van OC&W. 
Bijzonderheden
Parmant Scholen is onderdeel van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.