Vacature 732005 Docent Scheikunde - 2e graad - 0,8-1,0 fte in Helmond

Onderwijs

Vacature

Functietitel
732005 Docent Scheikunde - 2e graad - 0,8-1,0 fte 
Datum online
2021-04-30 30-04-2021
Sluitingsdatum
16-5-2021
Met ingang van
30-04-2021
FTE
0,8
Omschrijving
Docent Scheikunde – 2e graad – 0,8 - 1,0 FTE – regulier tijdelijk

Vakgebied: Scheikunde
Locatie: Helmond
Graad: 2e graad
Salarisschaal: docent LB, salariëring conform cao VO – deel I
Omvang: 0,8 - 1,0 FTE
Dienstverband: regulier tijdelijk
Startdatum: aanvang schooljaar 2021-2022

Profiel van de school
Het Dr. Knippenbergcollege is een school voor mavo-havo-vwo. Een school met zo’n 1700 leerlingen en 175 medewerkers. Onze school kent een brede doelgroep en onderscheidt zich door ruim aandacht te besteden aan talentontwikkeling. Naast het behalen van een diploma, is er voor leerlingen veel te kiezen om zich bij aan te sluiten of in te ontwikkelen. Onze school maakt werk van contextrijk onderwijs. ‘Dr. Knippenbergcollege, meer dan een school.’

Wat ga je doen?
Als docent scheikunde ga je lessen verzorgen aan onze leerlingen van mavo en/of havo en/of vwo in de derde klas. Je werkt nauw samen met de sectie scheikunde (bestaande uit zes sectieleden), die continu op zoek is naar vernieuwing en verbetering van het onderwijs. Je geeft altijd parallel met een collega les aan een jaarlaag, zodat je altijd iemand hebt om mee te overleggen. Daarnaast werk je met ons samen aan het opzetten van een nieuwe manier van lesgeven aan de hand van leerdoelen.

Functie-eisen
Binnen de OMO Scholengroep Helmond draagt iedere medewerker vanuit de kernwaarden bij aan het (pedagogische) klimaat binnen de school en daarmee aan de positieve ontwikkeling van onze leerlingen én collega’s. Daarnaast vragen wij het volgende:
• een tweedegraads bevoegdheid;
• in staat zijn om een stimulerende werkomgeving te creëren en kennis en vaardigheden over te dragen aan leerlingen;
• pedagogisch sterk zijn/handelen, een goede relatie kunnen opbouwen met leerlingen;
• in staat zijn om met een volledig digitale lesmethode te werken;
• meedenken met de organisatie en op basis van ervaringen en ontwikkelingen tot voorstellen komen voor vernieuwingen en verbeteringen.

Wat bieden wij?
• uitzicht op een vaste aanstelling bij een positieve beoordeling;
• een sectie die vooruitstrevend is in zijn vakgebied en nauw met elkaar samenwerkt;
• benoeming in docentschaal LB;
• uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao VO deel I en de cao OMO.

Interesse?
Solliciteren is uitsluitend mogelijk via het OMO sollicitatieportaal. Om te solliciteren klik je op de knop ‘Solliciteren’ en volg je de instructies op de pagina. Je kunt reageren tot en met 16 mei 2021. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op dinsdag 25 mei tussen 15.00 uur en 17.00 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Liesette van Hoek (Personeelszaken). Zij is te bereiken per e-mail op l.vanhoek@omosghelmond.nl of op telefoonnummer 0492 – 79 20 20.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer over het Dr. Knippenbergcollege
Wat ons op ‘de Knip’ bindt is de passie die we voelen voor ons vak en de omgang met onze leerlingen. Ons pedagogisch klimaat is een sterk fundament waar we met elkaar op kunnen bouwen. Zo bouwen we aan een nieuw schoolgebouw, een nieuw rooster en kijken we met een vernieuwende blik naar ons onderwijs waardoor we Domeinonderwijs op de kaart hebben gezet.
Leerlingen begeleiden in hun ontwikkeling als kritisch denkend burger, daar leveren we graag een bijdrage aan. Dat doen we met onze lessen en dat bereiken we door aandacht te hebben voor groei; ook wel talentontwikkeling. Drie talentgebieden lopen als een rode draad door de schoolloopbaan van de leerling.
• Talentgebied vorm en media, waar creativiteit een belangrijke rol speelt om onze leerlingen voor te bereiden op een wereld waarin media een belangrijke rol spelen. Inspirerende materialen en werkruimtes maken het werkplezier en niveau van werken bij dit vak hoog.
• Talentgebied technologie staat prominent op de kaart op onze school, we zijn de school in Helmond voor onderwijs in techniek en technologie. We bieden voortdurend samen met het bedrijfsleven uitdagende projecten.
• Talentgebied sport, we zijn een topsportvriendelijke school die de lessen en sport goed op elkaar afstemt. Onze samenwerking met de jeugdopleiding van Helmond Sport is een voorbeeld hiervan.

Al een aantal jaar werken we in onze lessen in de onderbouw met iPads. Blended learning waar we bij verschillende vakken een eigen digitale lesmethoden hebben ontwikkeld en waar we bij vakken naast de iPad ook de boeken en schriften op tafel pakken. Onze eigen iCoaches helpen ons verder op weg in onze digitale ontwikkeling onderweg naar 21e eeuwse vaardigheden voor docent en leerling. Naast de talentontwikkeling en de digitale ontwikkeling begeleiden we onze leerlingen met extra leer- en ontwikkelingsvragen met ons eigen ondersteuningsteam.
Daarnaast zijn er veel activiteiten en projecten waar je als docent en als leerling in de les of na school bij kunt aansluiten. Het bruist op de Knip.

Het Dr. Knippenbergcollege vormt samen met het Carolus Borromeus College, de Praktijkschool Helmond en het Vakcollege de OMO Scholengroep Helmond. Deze scholengroep valt onder het bestuur van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Over OMO SG Helmond - Dr.-Knippenbergcollege

Adres
Nachtegaallaan 40 , 5702KN Helmond Brabant
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Bijzonderheden
Dr.-Knippenbergcollege maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.