Vacature Adviseur P&O in Purmerend

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Adviseur P&O 
Datum online
2021-04-23 23-04-2021
Sluitingsdatum
17-5-2021
Met ingang van
Per direct
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0 fte
Omschrijving
De Purmerendse ScholenGroep is op zoek naar een P&O adviseur (0,8 – 1,0 fte) 

Interesse in mensen en hart voor onderwijs staat bij jou voorop. Wij zijn op zoek naar een energieke, ervaren en resultaatgerichte P&O adviseur. Ben je initiatiefrijk, vakinhoudelijk sterk, een doorzetter, doortastend en ook gewoon een plezierige collega? Dan nodigen we jou van harte uit om te solliciteren.

Als P&O-adviseur adviseer je de directeur P&O&O (Personeel & Organisatie & Ontwikkeling) en de schoolleiding over vraagstukken op het brede vakgebied van personeel en organisatie. Zo adviseer je over tactisch, operationeel en strategisch personeelsbeleid, de rechtspositie van medewerkers en ontwikkelingen in de organisatie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een aantal organisatie brede beleidsterreinen en ben je in staat om projecten op P&O-terrein te leiden. We zoeken een adviseur die proactief is in het verbeteren van de diensten van het team P&O&O en die op basis van zelfreflectie in staat is om de P&O instrumenten zo optimaal mogelijk in te zetten. Er is veel ruimte om ontwikkelingen op P&O-gebied te implementeren.  

Een P&O-adviseur bij de Purmerendse ScholenGroep ziet de uitdaging in het werken in een onderwijsorganisatie, waarbij de onderwijsopdracht centraal staat. Je bouwt mee aan een professionele leergemeenschap, waarin we mét en van elkaar leren. De focus de komende jaren is op ‘samenwerken aan leren’. We stimuleren en enthousiasmeren collega’s regie te nemen op de eigen ontwikkeling en daarvoor verantwoordelijkheid te nemen.

Je volgt ontwikkelingen op het gebied van personeel, organisatie en leren & ontwikkelen, relevante onderwijsontwikkelingen, arbeidsvoorwaarden en wet- en regelgeving op de voet. Je weet deze te vertalen naar heldere integrale beleidsvoorstellen.

In je werk op de schoollocaties word je ervaren als een vakkundige en tegelijkertijd plezierige gesprekspartner die gericht doorvraagt om de juiste ondersteuningsvraag helder te krijgen om de dienstverlening optimaal te kunnen verlenen. Dit vraagt ook om coaching vaardigheden.

Je bent proactief, overziet het proces en komt met verbetervoorstellen. Jouw advies heeft altijd een gedegen onderbouwing. Je hebt een goed gevoel voor verhoudingen, een goed ontwikkelde sensitiviteit en oog voor effecten die besluiten en acties hebben.

De collega’s waar je vooral mee samenwerkt zijn de mensen vanuit het P&O&O-team! Ons team bestaat uit 3 collega’s van Beheer, 3 collega’s van P&O-advies & beleid en 2 collega’s van het team Leren & Ontwikkelen.


Onze ideale kandidaat
 • Wij zoeken een verbindende en resultaatgerichte P&O-professional die vakinhoudelijk sterk is. Je hebt hart voor onderwijs en een passie voor mensen. Je bent een stevige gesprekspartner, die empathie en doortastendheid combineert. Je vindt het een uitdaging om je mouwen op te stropen en te gaan bouwen. Je bent enthousiast, proactief, accuraat en communicatief sterk.
 • Je blik is naar buiten gericht en je vertaalt externe ontwikkelingen, zowel op het gebied van wet- en regelgeving als P&O-concepten. Je neemt deel aan regionale P&O-netwerken en participeert in in- en externe overlegvormen en projecten.
 • Je bent kwaliteitsbewust en vindt het belangrijk dat processen optimaal zijn ingericht. Het werken met personeelsmanagementsysteem Visma/Raet en Foleta maak je je snel eigen.  
 • Je bent aantoonbaar vaardig in het opstellen van analyses, notities en (strategische) adviezen.
 • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau met een relevante P&O of Arbeidsrechtelijke opleiding en beschikt over meerdere jaren relevante werkervaring.
 • En bovenal, je bent positief ingesteld, relativerend, hebt gevoel voor humor en draagt bij aan een fijne werksfeer gericht op samenwerken.

Extra informatie
 • We bieden je een mooie adviseurspositie, waarbij je veel ruimte krijgt om het P&O&O beleid verder te helpen uit te bouwen, goed neer te zetten en je een toegevoegde waarde kunt leveren aan de toegewezen schoollocaties.
 • Op dit moment wordt een bestuurlijke samenwerking verkend met de besturen van het Atlas College en het Tabor College.
 • Je begint met een dienstverband van een jaar met uitzicht op een vast contract. De functie wordt gewaardeerd conform de CAO VO. De aanstellingsomvang is bespreekbaar, maar tenminste 0,8 FTE.
 • Voor vragen over de inhoud van deze functie, kan contact worden opgenomen met Deodaat Tadema, directeur P&O&O, 06-81244043 of e-mail tdm@psg.nl
 • Wij vragen voor al onze nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan, zodat we zeker weten dat jij als nieuwe collega helemaal past in onze organisatie. De kosten die je hiervoor maakt vergoeden wij.

Belangstelling?
Herken je je in het profiel reageer dan snel.

De sluitingsdatum van deze vacature is 17 mei 2021 9:00 uur. Na de sluitingsdatum vindt de briefselectie plaats. De procedure bestaat uit 2 gesprekken die op 21 en 28 mei aanstaande zullen plaatsvinden.

Eisen

Opleiding
Overige

Over Purmerendse ScholenGroep

Adres
Flevostraat 257 , 1442PX Purmerend Noord-Holland
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier, Dalton, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Afdeling P&O
Niveau
pro, lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo
Omschrijving
De Purmerendse ScholenGroep (PSG) is een samenwerkingsverband van zes scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Waterland en omliggende gemeenten. De organisatie kent een campus havo/vwo (het Jan van Egmond Lyceum en het Da Vinci College), een campus vmbo/pro (SG Antoni Gaudí, SG Nelson Mandela, SG W.J. Bladergroen, het SG Gerrit Rietveld) en ondersteunende diensten.

Binnen onze scholengroep liggen er kansen voor zowel eerste- als tweedegraads docenten. De grote verscheidenheid aan scholen binnen onze groep staat garant voor een zeer afwisselende baan.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.