Vacature docent geschiedenis, 1e graads in Den Haag

Onderwijs

Vacature

Functietitel
docent geschiedenis, 1e graads 
Datum online
2021-04-14 14-04-2021
Sluitingsdatum
14-5-2021
Met ingang van
1-8-2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,32
Aantal uren
8
Omschrijving
We zoeken een enthousiaste, bevlogen docent geschiedenis die gymnasiasten weet uit te dagen. Een deel van de lesuren is mogelijk voor onze 'onderzoekswerkgroepen' waarin leerlingen deels zelfstandig onderzoek doen naar een historisch onderwerp. We verwachten dat de kandidaat affiniteit heeft met deze vorm van onderwijs. Verder zoeken we iemand die prettig kan samenwerken in een betrokken sectie en die hart heeft voor slimme pubers. 

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
We zoeken een eerstegrader of iemand die binnen niet al te lange tijd eerstegraads bevoegd wordt.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB/LC/LD
Arbeidsvoorwaarden
Op Sorghvliet werken we met chromebooks als aanvullend digitaal lesmiddel. Docenten krijgen een chromebook in bruikleen. Salariƫring vindt plaats conform CAO. Sorghvliet kent een LD-beleid gericht op competenties.

Over Christelijk Gymnasium Sorghvliet

Adres
Johan de Wittlaan 22 , 2517JR Den Haag Zuid-Holland
Denominatie
Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. Beute
Niveau
gymnasium
Omschrijving
Sorghvliet is een categoriaal gymnasium met ongeveer 800 leerlingen en 70 docenten. Kernwoorden: kleinschalig, korte lijnen, geheel zelfstandig, christelijk, erg actief, hoge kwaliteit.

Sorghvliet leidt leerlingen op tot betrokken, onderzoekende en autonoom denkende wereldburgers. Onze leerlingen hebben besef van de eigen identiteit, cultuur en tradities, beschouwen de steeds veranderende wereld en dragen actief bij aan het verbeteren ervan. Onze leerlingen trekken de wereld in en voor onze leerlingen halen we de wereld ook binnen. Een Sorghvliet-diploma is niet een droge optelsom van je resultaten voor schoolexamens en examens; docenten op Sorghvliet bieden dan ook meer dan een standaardprogramma. 
 
Bijzonderheden
Wij zoeken naar docenten die enthousiast worden van kritische en leergierige leerlingen, die graag wat extra's doen om de leerlingen te motiveren en die houden van een actieve school waarin ook naast de lessen heel veel gebeurt. We bieden een plezierige werkomgeving met een prima sfeer en ondersteuning waar dat nodig mocht zijn. 
Op Sorghvliet rekenen we erop dat elke docent zichzelf ontplooit. Ons uitgangspunt is dat onze leerlingen goed en boeiend les krijgen. We bieden docenten daarom gelegenheid zich verder te ontwikkelen door onder meer intervisie en coaching. Op Sorghvliet gebruiken we boeken, maar hebben alle leerlingen ook een chromebook tot hun beschikking. We verwachten van docenten dat ze goed overweg kunnen met Google Classroom. 

Sorghvliet is een christelijk gymnasium. Van sollicitanten verwachten wij dat zij de christelijke identiteit van de school onderschrijven, door mee te werken aan activiteiten rond onze identiteit.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Een selectiecommissie bestaande uit twee leden van de sectie en een schoolleider beoordeelt de sollicitaties. Uiteindelijk worden maximaal vier kandidaten uitgenodigd voor een gesprek met twee sollicitatiecommissies, waarin in ieder geval de sectie, de schoolleiding, de PMR en de leeringen zitting hebben. De samenstelling van deze commissies kan variĆ«ren. 

Kandidaten worden online of offline uitgenodigd, al naar gelang de op dat moment geldende maatregelen vanwege het coronavirus. Deze gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 17 mei. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.