Vacature Vrijeschoolleerkracht klas 4 / Rudolfsteinerschool Krimpen aan den IJssel (g...

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Vrijeschoolleerkracht klas 4 / Rudolfsteinerschool Krimpen aan den IJssel (groep 6) 
Datum online
2021-04-08 08-04-2021
Sluitingsdatum
7-5-2021
Met ingang van
01-08-2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6
Omschrijving
Wat voor school zijn wij
In ons gerenoveerde schoolgebouw bieden we gedegen en modern vrijeschoolonderwijs aan circa 200 leerlingen. Leerlingen voelen zich hier veilig en geborgen, de sfeer is kalm. Rond de school is veel ruimte om te spelen, met een grote tuin en veel groen. Vanuit Rotterdam ben je zo bij ons.
 
Als leerkracht krijg je de kans iedere leerling te zien en te begeleiden in zijn ontwikkeling om te worden wie hij is. Als team benutten we ieders talent optimaal en halen zo het beste in elkaar naar boven. Je krijgt bij ons veel vrijheid voor eigen ideeën en inbreng. Tegelijkertijd geven we je de begeleiding die je hierbij nodig hebt. We groeien en bloeien. Daarom zijn we bezig met een nieuwe vleugel aan het gebouw, zodat we ook nieuwe leerlingen kunnen verwelkomen. Onze klassen zijn overzichtelijk en we boffen met een fijne en betrokken groep ouders.


Wat ga je doen
 • Je laat je onderwijs aansluiten bij de onderwijsbehoefte van iedere leerling en van de groep en begeleidt de leerlingen in hun ontwikkeling.
 • Binnen de vastgestelde lesstof geef je zelf vorm en invulling aan je lessen. Dat is hard werken, maar het is ook afwisselend en geeft energie, want je geeft les vanuit je eigen enthousiasme en kennis.
 • Vrijeschoolonderwijs is meer dan taal en rekenen. Je leert je leerlingen zich cognitief te ontwikkelen, maar ook sociaal-emotioneel en motorisch. Leren met hoofd, hart en handen, dus.

Eisen

Functie-eisen
Wat breng je mee
 • Je bent een goede leerkracht, maar ook een ijzersterke pedagoog. Je kijkt en luistert naar de leerlingen en past je lesstof aan op wat iedere leerling nodig heeft.
 • Je bent jezelf. Je hebt eigen ideeën over hoe we samen ons onderwijs nog beter vormgeven.
 • Je hebt een pabodiploma of een vrijeschool-pabodiploma.
 • Je voelt je thuis bij de vrijeschool en de antroposofie. Ben je er nog niet helemaal over uit? We vertellen je er graag meer over.
 
Verder is het fijn als je ervaring hebt met
 • Lesgeven in het vrijeschoolonderwijs
 • Google for education en ParnasSys

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L10
Arbeidsvoorwaarden
Wat krijg je van ons
 • Binnen de kaders van het vrijeschoolonderwijs heb je als leerkracht veel autonomie. Hierdoor geef je les vanuit je hart en vanuit jezelf als onderwijsprofessional.
 • Een baan waarin je jezelf ontplooit. Bij onze SVZH Academie volg je basisopleidingen, verdiepingscursussen en studiebijeenkomsten.
 • Je krijgt coaching en begeleiding ‘on the job’ van je collega’s.
 • Een school die staat als een huis, met een betrokken en innoverend team en goed onderwijs.
 • Salaris in functieschaal L10, volgens de cao PO.

Kleine lettertjes
 • Je kunt vanaf 1 augustus 2021 beginnen.
 • Het gaat om een functie van 0,6 fte
 • Je krijgt een tijdelijk contract, met uitzicht op een vast dienstverband.

Over Samenwerkende Vrijescholen ZH

Adres
Postbus 4292 , 3006AG Rotterdam Zuid-Holland
Type onderwijs
Vrijeschool
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Hindriks
Website
Omschrijving
In het vrijeschoolonderwijs gaan leren en persoonlijke ontwikkeling hand in hand. Vrijeschoolonderwijs is méér dan gewoon goed onderwijs. Naast cognitieve vaardigheden wordt er veel aandacht besteed aan sociaal-emotionele, motorische en praktische vaardigheden. Met dit onderwijs voor ‘hoofd, hart en handen’ zorgt de vrijeschool dat leerlingen de bagage krijgen die ze nodig hebben om zichzelf te ontwikkelen én daarmee ook een rol kunnen nemen in de ontwikkeling van de toekomst. Ons pedagogisch kompas wordt bepaald door begrippen als creativiteit, verantwoordelijkheid, vitaliteit en ambitie.

De vrijescholen in Zuid-Holland zijn in 2011 gaan samenwerken om sterker te staan. De Stichting SVZH vormt het bevoegd gezag van acht vrijescholen. Samen staan we financieel sterker. Samen organiseren we de verbetering van de onderwijskwaliteit door bijvoorbeeld een eigen auditsysteem. Samen zorgen we voor de scholing en ontwikkeling van onze medewerkers in de SVZH academie. Samen kunnen we een aantrekkelijk personeelsbeleid voeren en kunnen we de vraag naar nieuwe leraren beter aan. Samen zorgen we voor goede onderwijshuisvesting. En samen kunnen we ervoor zorgen dat er effectief aan wet- en regelgeving wordt voldaan ten aanzien van sturing en verantwoording.

De Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland heeft scholen in Den Haag, Delft, Rotterdam (3x), Krimpen aan den IJssel, Dordrecht en Oud- Beijerland.
Kijk voor meer informatie over de scholen en contactinformatie op onze website : https://www.svzh.nl/scholen/
Kijk voor al onze vacatures op: https://vrijeschoolleerkracht.svzh.nl/vacatures

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
 
Hoe reageer je
 • Je kunt tot 7 mei 2021 solliciteren. De eerste gesprekken vinden plaats op 12 mei.
 • Heb je nog vragen? Neem contact op met Barry Simons (schoolleider) via bsi@rudolfsteinerschool.nl
 • Op de website van onze school, www.rudolfsteinerschoolkrimpen.nl vind je meer informatie.
 • Stuur je sollicitatie en cv naar bsi@rudolfsteinerschool.nl. We horen graag van je.
 • Is dit de droombaan van iemand die jij kent? Fijn als je deze vacature deelt!
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.