Vacature Docent Scheikunde in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Scheikunde 
Datum online
2021-04-07 07-04-2021
Sluitingsdatum
30-4-2021
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6-1,0
Omschrijving
Weet jij alles van atomen en chemische bindingen? Raak jij niet uitgepraat over stofdelingen en scheikundige processen in de procesindustrie? Ben je gemotiveerd om jouw passie over te brengen op onze mbo studenten? Wie weet word jij onze nieuwe collega!

Als docent scheikunde doe je natuurlijk meer dan alleen lesgeven aan onze studenten die een mbo opleiding (allround) operationele techniek volgen. Je bent ook een coach voor de studenten, je houdt je vakinhoudelijke kennis bij, je kijkt toetsen en examens na en verdiept je in (nieuwe) lesmethoden.

Een belangrijk aspect van het overbrengen van jouw scheikundige kennis is de koppeling die jij kan maken met de praktijk. Ga jij nieuwe uitdagingen niet uit de weg en probeer jij jouw klas uit te dagen door middel van het koppelen van praktijkvoorbeelden aan de theorie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen

Je houdt het lesprogramma actueel en aantrekkelijk en laat de theorie van het vak aansluiten op de beleving en het toekomstige werkveld van onze studenten. Je levert daarnaast een bijdrage aan de Vakgroep Exact en aan projecten binnen STC Group. Naast deze docerende taken, ben je studieloopbaanbegeleider van één klas en kun je andere overstijgende taken krijgen zoals intakegesprekken voeren met potentiële studenten, examenontwikkeling of stagebezoeken.

Wij zijn op zoek naar dé scheikundige expert die het belangrijk vindt om met zijn/haar bevlogenheid studenten te motiveren en enthousiasmeren voor de wonderen van Scheikunde. Het gaat om een aanstelling van ongeveer 0,6 fte.  Ben je ook bereid om natuurkunde te geven naast scheikunde dan kan de aanstelling uitgebreid worden naar 1,0 fte. Een flexibele inzet tussen natuur- en scheikunde heeft onze voorkeur.

De collega die wij zoeken:

  • is in het bezit van een onderwijsbevoegdheid (mbo) Natuur- of Scheikunde of is bereid deze te behalen;
  • beschikt over hbo- werk en –denkniveau. Mocht je geen hbo-diploma hebben, dan maakt een capaciteitentest onderdeel uit van de selectieprocedure;
  • heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • heeft aantoonbaar affiniteit met lesgeven aan jongeren op mbo-niveau;
  • schakelt moeiteloos tussen verschillende didactische werkvormen;
  • herkent zich in onze kernwaarden: nieuwsgierigheid, vakmanschap en respectvol;
  • werkt accuraat en resultaatgericht en heeft een flexibele werkhouding;
  • kan goed organiseren en werkt gestructureerd;
  • is in staat zelfstandig te werken, maar voelt zich tegelijkertijd onderdeel van een team en draagt bij aan een goede teamsfeer.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB/LC
Arbeidsvoorwaarden

Op deze functie van 0,6-1,0 fte is de cao mbo van toepassing. Dat betekent dat je start met een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging en een salaris in schaal LB/LC (afhankelijk van lesgevende ervaring). We bieden diverse interessante regelingen voor onze medewerkers. Denk aan een eindejaarsuitkering, een fietsplan, een Rotterdampas en een flink aantal vakantiedagen. Naast de leuke en enthousiaste collega's werk je op schoollocaties midden in het werkveld, met prachtig uitzicht.

Je bent wat ons betreft nooit uitgeleerd, daarom blijf je via de STC Academy altijd aan je ontwikkeling werken. Als docent houd je graag je vakkennis up-to-date, daarom volg je docentstages, workshops, cursussen en opleidingen. Voor de verbreding van je functie kan je ook deelnemen aan vakgroepen, werkgroepen en projecten, of je wordt mentor of stagebegeleider. Dat noemen wij een ‘leven lang leren’.  
 
Voor al onze nieuwe docenten ligt er een introductieprogramma klaar, waarbij je o.a. professionele begeleiding krijgt en gekoppeld wordt aan een collega uit je team. Er worden uren vrijgemaakt om, samen met andere startende docenten, deel te nemen aan bijeenkomsten. Dit programma biedt je de eerste twee jaar extra houvast, want wij weten als geen ander dat het switchen van baan een hele verandering is. 
 
Ben je nog geen docent met onderwijsbevoegdheid? Ook dan bieden wij je de mogelijkheid om, naast je werk, een passende opleiding te volgen.

Maak kennis met je collega's

Binnen het STC mbo college Procestechniek & Maintenance leiden wij jongeren op voor een carrière in de proces- en maintenance. Dit doen we dagelijks met een team van gedreven docenten en instructeurs. Liefde voor ons vak en de branche en oprechte interesse in de leefwereld en behoeftes van onze studenten is wat ons dagelijks motiveert. Binnen het mbo college Procestechniek & Maintenance bieden we BOL opleidingen aan op niveau 2 tot en met 4.

Leren door te ervaren staat bij STC voorop. Dit geldt ook op de moderne locatie aan de kerkhoekstraat in Brielle, de hoofdlocatie van dit college. Hierin bevinden zich allerlei innovatieve faciliteiten zoals simulatoren en een unieke Oefenfabriek. Deze spelen een belangrijke rol tijdens de opleiding van onze studenten. Sinds 2018 kunnen studenten ook terecht op onze nieuwe, kleinschalige locatie op de RDM-campus in Rotterdam.

Over STC Group

Naam school
Adres
Lloydstraat 300 , 3024EA Rotterdam Zuid-Holland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Tamara Pols
Omschrijving

Het STC is als onderwijsinstelling een begrip in de wereld van scheepvaart, transport, logistiek en de procesindustrie. Iedereen, van jong tot oud, die droomt van een carrière als kapitein op zee, manager in de haven, ontwerper op een scheepswerf, als onderhoudsmonteur in de procesindustrie of medewerker in de logistiek en alles daartussenin, is bij ons welkom voor een opleiding of training. Docenten met specifieke vakkennis spelen een belangrijk rol in het studiesucces. Met ruim 800 collega’s werken we elke dag met passie samen aan het maken van aantrekkelijk onderwijs. We bieden onderwijs aan op verschillende niveaus: vmbo, (haven)havo, mbo, hbo en master.

Wij staan voor de kracht van beroepsonderwijs. Wij ontwikkelen, samen met het bedrijfsleven, het talent van de toekomst voor het havenindustrieel complex, de maritieme en de logistieke sector. Het STC wil in de komende decennia jongeren helpen hun weg te vinden op de internationale arbeidsmarkt. De ambities van het STC zijn groot. Om deze te realiseren spelen collega’s een doorslaggevende rol.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren kan tot 30 april 2021.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.