Vacature Docent Nederlands in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Datum online
2021-04-07 07-04-2021
Sluitingsdatum
13-4-2021
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1
Omschrijving
Kan jij vol enthousiasme het vak Nederlands aan onze studenten overbrengen en staat de student bij jou centraal? 

Je gaat lessen Nederlands verzorgen aan onze mbo-niveau 3 en 4 studenten in de leeftijd vanaf 16 jaar. Vind jij dat het om het leerproces van de studenten draait en dat jij hen daarbij moet begeleiden, coachen en motiveren? Dan zoeken wij jou!

Je hebt ervaring of aantoonbare affiniteit met onze doelgroep. Je geeft les in Nederlands toegepast op onze beroepspraktijk. Je weet je studenten met creatieve en actuele input op te leiden naar het examen. Je leert hen ook gespreksvaardigheden zoals vergaderen en solliciteren en bereid hen voor op onderwerpen zoals offertes en brieven schrijven, omdat ze hier bij hun toekomstige baan ook mee te maken krijgen.

Je kunt zowel digitaal (via MS Teams) als fysiek uit de voeten met de lessen Nederlands en differentiëren is je tweede natuur. Naast lesgevende taken behoren ook niet-lesgebonden taken tot je takenpakket. Je kunt hierbij denken aan mentoraat, bijwonen van vergaderingen, actief bijdragen aan vakgroep, projecten en meer.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen

Ben je onze nieuwe docent Nederlands en draai jij je hand niet om voor onze Rotterdamse aanpakkers mentaliteit? Ben je daarnaast:

–       didactisch en pedagogisch sterk onderlegd en sta je stevig in je schoenen. Je draait je hand niet om voor de Rotterdamse mentaliteit en je houdt van aanpakken;

–       accuraat en resultaatgericht en je hebt een flexibele werkhouding;

–       in bezit van een afgeronde (of je bent nog bezig) lerarenopleiding Nederlands of een afgeronde PABO opleiding met de ambitie om de bevoegdheid Nederlands te behalen;

–       bij voorkeur ervaren binnen het mbo-onderwijs op het gebied van Nederlands.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB/LC
Arbeidsvoorwaarden
Op deze functie van 1,0 fte is de cao mbo van toepassing. Dat betekent dat je start met een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging en een salaris in schaal LB/LC (afhankelijk van lesgevende ervaring. We bieden diverse interessante regelingen voor onze medewerkers. Denk aan een eindejaarsuitkering, een fietsplan, een Rotterdampas en een flink aantal vakantiedagen. Naast de leuke en enthousiaste collega's werk je op schoollocaties midden in het werkveld, met prachtig uitzicht.

Je bent wat ons betreft nooit uitgeleerd, daarom blijf je via de STC Academy altijd aan je ontwikkeling werken. Als docent houd je graag je vakkennis up-to-date, daarom volg je docentstages, workshops, cursussen en opleidingen. Voor de verbreding van je functie kan je ook deelnemen aan vakgroepen, werkgroepen en projecten, of je wordt mentor of stagebegeleider. Dat noemen wij een ‘leven lang leren’.  
 
Voor al onze nieuwe docenten ligt er een introductieprogramma klaar, waarbij je o.a. professionele begeleiding krijgt en gekoppeld wordt aan een collega uit je team. Er worden uren vrijgemaakt om, samen met andere startende docenten, deel te nemen aan bijeenkomsten. Dit programma biedt je de eerste twee jaar extra houvast, want wij weten als geen ander dat het switchen van baan een hele verandering is. 

Maak kennis met je collega's

Binnen het STC mbo college Logistiek & Vervoer leiden wij jongeren op voor een carrière in de logistiek, wegtransport, luchtvaart en rail. Dit doen we dagelijks in teams met gedreven docenten en instructeurs.  Liefde voor ons vak en de branche en oprechte interesse in de leefwereld en behoeftes van onze studenten is wat ons dagelijks motiveert. Binnen het mbo college Logistiek & Vervoer bieden we zowel bbl- als bol-opleidingen aan op niveau 1 tot en met 4.

Leren door te ervaren staat bij ons voorop. Ook op de hypermoderne locatie aan de Waalhaven Z.z. 16 in Rotterdam, de thuishaven van dit college. Hier bevinden zich allerlei innovatieve faciliteiten zoals het Living Logistics Lab en simulatoren die een rol spelen tijdens de opleiding van onze studenten. In totaal volgen circa 1.400 studenten een opleiding bij ons.

Je komt te werken bij een opleidingsteam voor mbo niveau 3 en 4 in de logistieke sector, waaronder ook “Luchtvaart”. Hierin bieden we o.a. de opleidingen “luchtvrachtspecialist” en “Aviation operation officer” aan.

We zijn een dynamisch onderwijsteam met docenten, instructeurs en ondersteunende collega’s. We gaan vol enthousiasme aan de slag voor onze studenten. 

Over STC Group

Naam school
Adres
Lloydstraat 300 , 3024EA Rotterdam Zuid-Holland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Tamara Pols
Omschrijving

Het STC is als onderwijsinstelling een begrip in de wereld van scheepvaart, transport, logistiek en de procesindustrie. Iedereen, van jong tot oud, die droomt van een carrière als kapitein op zee, manager in de haven, ontwerper op een scheepswerf, als onderhoudsmonteur in de procesindustrie of medewerker in de logistiek en alles daartussenin, is bij ons welkom voor een opleiding of training. Docenten met specifieke vakkennis spelen een belangrijk rol in het studiesucces. Met ruim 800 collega’s werken we elke dag met passie samen aan het maken van aantrekkelijk onderwijs. We bieden onderwijs aan op verschillende niveaus: vmbo, (haven)havo, mbo, hbo en master.

Wij staan voor de kracht van beroepsonderwijs. Wij ontwikkelen, samen met het bedrijfsleven, het talent van de toekomst voor het havenindustrieel complex, de maritieme en de logistieke sector. Het STC wil in de komende decennia jongeren helpen hun weg te vinden op de internationale arbeidsmarkt. De ambities van het STC zijn groot. Om deze te realiseren spelen collega’s een doorslaggevende rol.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren kan tot 13 april 2021.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.