Vacature Docent Groen in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Groen 
Datum online
2021-04-07 07-04-2021
Sluitingsdatum
7-5-2021
Met ingang van
25-8-2021
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,5-0,6 fte
Omschrijving

Door de forse groei van onze aantrekkelijke school zijn wij  op zoek naar een enthousiaste collega voor het vak Groen ( bloemdesign ) . Van onze nieuwe collega verwachten wij een creatieve en innoverende houding. Daarnaast heb jij zin om samen met ons het onderwijs in de  toekomst  verder vorm te geven. Voel jij je aangesproken? 
Welke onderdelen kunnen onderdeel van het aantrekkelijke lespakket vormen? Vormgeving en  technieken toepassen in alle facetten van  groen zijn de belangrijkste onderdelen van het werk. Dit betekent dat je vooral in de praktijk met de leerlingen bezig bent in  onze bloemdesignlokalen en in de pluktuin aan de achterzijde van de school.  In overleg met de sectie Bloemdesign worden jouw werkzaamheden vastgesteld. Deze werkzaamheden zijn vooral in de onderbouw gepland.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Overige

Over Rotterdam Designcollege

Adres
Beukelsdijk 145 , 3022DC Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. El Arrag
Niveau
vmbo, mavo
Omschrijving
Het Rotterdam Designcollege (RDC) is een innoverende school voor vmbo met alle richtingen tot en met TL (mavo).  Het is een groeiende school in het hartje van Rotterdam. Vanaf het schooljaar 2019-2020 bestaat de school uit 2 leerjaren.  Ons motto is "Design your future". Creativiteit staat hierbij centraal.  Zoals Albert Einstein schreef : "Creativity is intelligence having fun". Leerlingen kleuren graag buiten de lijntjes en willen ontdekken. Zij verleggen hier hun grenzen en hebben plezier in het praktische leren. 
Op het RDC ontwikkelt de leerling zich dan ook hoofdzakelijk in de praktijk. Dit doet hij/zij door aan de hand van challenges toe te werken naar eindopdrachten die niet te onderscheiden zijn van echte situaties uit het bedrijfsleven. Samen met andere leerlingen gaan ze op zoek naar oplossingen voor deze challenges.  In de eerste twee leerjaren zijn in het lesprogramma 16 challenges opgenomen. 
Binnen onze bruisende school werken de leerlingen aan hun toekomst waarin veel keuzemogelijkheden liggen.
De school is volop in ontwikkeling. Alle medewerkers leveren een bijdrage aan de inhoudelijke vormgeving van ons unieke concept dat zich richt op het profiel Dienstverlening & Producten. Naast dit profiel is er veel aandacht voor Jong Ondernemerschap inclusief economie. Alle vakken zijn inhoudelijk verbonden aan elkaar en er wordt veel onderling op elkaar afgestemd. Leerlingen stromen door naar het mbo en havo. Ook voor de medewerkers is de nieuwe school en het daarbij behorend concept een ontdekkingstocht waar met veel plezier met elkaar wordt gewerkt. Onze medewerkers zijn niet alleen docent maar ook inspirator, motivator, en coach.

Het Rotterdam Designcollege is onderdeel van LMC Rotterdam. Hieronder vallen 24 scholen die bijna allemaal een bijzonder profiel hebben. LMC stimuleert de scholen constant te innoveren. LMC heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden.  Kijk op www.lmc-vo.nl voor meer informatie.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.