Vacature Leraar Infratechniek / GWW in Den Bosch

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leraar Infratechniek / GWW 
Datum online
2021-09-17 17-09-2021
Sluitingsdatum
1-11-2021
FTE
1,0
Omschrijving
Onze afdeling Middelbare Techniek School (MTS) biedt ruim 50 opleidingen in een combinatie van elektrotechniek, werktuigbouw, energietechniek en automatisering. Deze opleidingen worden gegeven op de hoofdlocatie in ’s-Hertogenbosch, maar ook op andere locaties in Noord-Brabant en daarbuiten. Er wordt zowel overdag als ook op enkele avonden in de week les gegeven.

Voor deze afdeling zijn we in verband met het vertrek van een collega op zoek naar een gemotiveerde, flexibele en collegiale leraar Infratechniek / GWW (Gas, Water en Warmte). In deze functie verzorg je de lessen veelal bij de bedrijfsscholen op locatie zoals bij Brabant Water / GOA leidingtechniek in Eindhoven, Enexis in Eindhoven, Technisch Opleidingscentrum Zuid in Kelpen-Oler en Rasenberg-Apk-groep in Dongen.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Wat ga je doen?
Als coachende leraar bereid je onze studenten voor op hun toekomst. De toekomst vraagt enerzijds om experts in een beroep met de voorwaardelijke basiskennis en vaardigheden van taal, rekenen, loopbaanontwikkeling & burgerschap. Anderzijds vraagt de toekomst een scala aan vaardigheden die de student wendbaar en weerbaar maken bij veranderingen in het beroep en de maatschappij. Je geeft op een aansprekende en effectieve wijze les, afgestemd op leerwensen en beginniveau. Je bent (mede) verantwoordelijk voor het samenstellen van les- en leermethoden. Ook lever je een bijdrage aan het proces met betrekking tot toetsontwikkeling, toetsing en examinering. In samenwerking met collega’s zorg je voor het samenstellen van onderwijsprogramma’s, het ontwikkelen van voorstellen voor (onderwijs)vernieuwing en de advisering van je leidinggevende op dat gebied.

De kenmerken van ons onderwijs zijn:

• We gaan voor praktijkgericht onderwijs
• We bieden flexibel onderwijs
• We bieden interdisciplinaire ervaringen
• We bieden een passende blend
• We staan voor sterk pedagogisch en didactisch vakmanschap

Wat verwachten we van jou?
Aangezien we praktijkervaring in het vakgebied erg belangrijk vinden, nodigen we zij-instromers expliciet uit om te solliciteren. Je moet dan wel bereid zijn om een opleiding te doen, om bovenstaande te leren.
Je hebt kennis van en ervaring met het uitvoeren en/of voorbereiden van projecten binnen het vakgebied van ondergrondse infratechniek of je hebt een specifieke achtergrond als leraar Infratechniek / GWW. Je bent flexibel qua instelling en werktijden.
 
Je bent vaardig in het overdragen van (praktijk)kennis en het begeleiden en motiveren van studenten zit in je DNA. Verder ben je in staat om didactische methoden en technieken toe te passen.

Het mentorschap van een klas studenten is voor jou een aantrekkelijke uitdaging, je weet studenten te enthousiasmeren. Ben je een ervaren leraar in technische (werktuigbouwkunde / installatietechniek) en heb je interesse in een andere, uitdagende richting? Dan kan deze vacature mogelijk de uitdaging bieden waarnaar je op zoek bent.
 
Voor deze vacature vragen we een afgeronde tweedegraads lerarenopleiding (bijvoorbeeld PTH) of een relevant hbo-diploma (zoals Civiele Techniek of Energietechniek) en de bereidwilligheid om het Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG) te behalen. In dit geval maakt een assessment onderdeel uit van de procedure. We vragen ook kandidaten met een afgeronde relevante mbo niveau 4 opleiding en minimaal 3 jaar werkervaring in het vakgebied te reageren, mits je gemotiveerd bent om een 4-jarige lerarenopleiding te volgen.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden we?
De sfeer binnen het college is informeel en laagdrempelig, er is veel aandacht voor de werk- en leeromgeving. Ons college is een echte ontmoetingsplek, een ‘sticky campus’. Met onze mooi ingerichte praktijklokalen bootsen we de echte maatschappij zoveel mogelijk na. Als medewerker kun jij hier van mee profiteren. Zo kun je een bezoek brengen aan de kapper, kun je een hapje eten in Ons Restaurant of de Mensa en gebruik maken van onze eigen evenementenorganisatie.

We bieden een gevarieerd scholingsaanbod en volop ruimte om je talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Het salaris voor deze functie ligt tussen de € 2961,- en € 4429,- bruto per maand op fulltime basis (LB schaal, cao mbo). We hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
Indien er sprake is van een ontwikkeltraject tot Leraar dan bedraagt het maximale salaris € 3979,- bruto op fulltime basis (schaal 9). Het college neemt de kosten voor de opleiding voor haar rekening. Er worden afspraken gemaakt over de tijdsinvestering.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op een nader te bepalen moment. Tussentijds bekijken we de reacties en kunnen we besluiten vast gesprekken te voeren.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Bart van Nistelrooij (Teamleider) op telefoonnummer 06-23 12 47 57.

Over Koning Willem I College

Adres
Vlijmenseweg 2 , 5223GW Den Bosch Brabant
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Floris
Omschrijving

Het Koning Willem I College is een school, gewoon een goede school. Maar, wel eentje die op een eigen manier tegen de wereld aankijkt. Met een eigen cultuur, een eigen plek en een eigen -moderne- manier van lesgeven. Een plek zonder grenzen en met onbegrensde mogelijkheden. Een plek waar dingen kunnen en waar altijd iets gebeurt. Wij houden namelijk niet van afwachten. Wij houden van proberen; experimenteren. Leren door dingen te ervaren. Door gewoon vanaf dag één aan de slag te gaan. Daarom hebben we hier een bank, een garage, een restaurant en zelfs een theater. Zo leiden we studenten op die zelf iets kunnen bedenken, en het vervolgens ook zelf kunnen doen. Vakmensen die goed voor zichzelf en voor de wereld om ons heen zorgen.
Het Koning Willem I College is een UNESCO-school. We zeggen daarom ook: 'We gaan voor een betere wereld'. Dit is één van onze kernwaarden. Samenleven, goed voor de wereld en elkaar zorgen. Dat vinden we heel belangrijk. We maken onze studenten en medewerkers vertrouwd met het UNESCO-gedachtengoed. Zo dragen we ons steentje bij aan vrede en verdraagzaamheid.

Het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) is een investeringsprogramma van het kabinet voor de komende 2,5 jaar om de gevolgen van de coronacrisis voor leerlingen op te vangen. De nadruk ligt vooral op het wegwerken van achterstanden en het inlopen van vertragingen, opgedaan tijdens de coronacrisis. Maar het programma kijkt ook verder: naar de ontwikkeling van een duurzame basis voor goed onderwijs, zodat we het leereffect vasthouden. 
 
Binnen het Koning Willem I College zien wij dit programma als een mooie kans om de kwaliteit van onderwijs en groei en ontwikkeling van onze studenten te waarborgen. Wij kunnen hierbij hulp gebruiken van enthousiaste collega’s! Voor het nieuwe schooljaar zijn wij nog op zoek naar onderwijsprofessionals in vrijwel alle vakgebieden, die ons op tijdelijke basis kunnen helpen om onze studenten te ondersteunen om hun talenten tot bloei te kunnen brengen. Op verschillende afdelingen zoeken wij leraren die extra ingezet kunnen worden.

 
Wil jij een bijdrage leveren aan deze mooie doelstelling? Bekijk hieronder onze actuele (NPO) vacatures.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Iets voor jou?
Reageer dan via de knop 'Solliciteer' voor 1 november 2021.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.