Vacature Leerkracht middenbouw (internaliserend) in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerkracht middenbouw (internaliserend) 
Datum online
2021-03-08 08-03-2021
Sluitingsdatum
30-9-2021
Met ingang van
Per direct
Omschrijving
**De Piloot**

Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. Wij verzorgen (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 80 scholen vallen onder onze stichting, waaronder De Piloot. De Piloot is een school voor speciaal onderwijs waar leerlingen onderwijs krijgen die gedragskenmerken vertonen voortkomend vanuit verschillende stoornissen waaronder autisme, angststoornissen en adhd. De leerlingen zijn gebaat bij een leerkracht die affiniteit en/of ervaringheeft met deze doelgroep. De leerlingen hebben behoefte aan duidelijkheid, veiligheid en structuur.Het betreft een leerkrachtfunctie voor een groep 3. Meer informatie over onze school vind je op:www.depiloot.nl

De Piloot is een cluster 4 school voor leerlingen van 4 tot 12 jaar. De school is direct verbonden aan het Pedologisch Instituut.
De Piloot biedt, vanuit kennis en ervaring, speciaal onderwijs en begeleiding aan kinderen met ontwikkelings- of gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Rekening houdend met de stimulerende en belemmerende factoren van de leerling wordt een positieve bijdrage geleverd aan de groei en ontwikkeling van de leerling. De school heeft een duidelijk sociaal en gestructureerd klimaat waarbinnen de leerling zich veilig en thuis kan voelen om op een positieve manier zich verder te ontwikkelen. Binnen de school wordt samengewerkt met diverse disciplines.
De school telt op dit moment ongeveer 340 leerlingen verdeelt over 30 groepen.
Voor het personeel is het werken op De Piloot een uitdaging en een boeiende werkplek als men affiniteit heeft met de doelgroep leerlingen. Het creëren van een rustig, ondersteunend en individueel vormgegeven klimaat, waarbinnen didactische en persoonlijkheidsbegeleiding hand in hand gaan, is een mooie opgave die aan veel leerlingen weer schoolplezier geeft.
Het werkklimaat voor de medewerkers is te kwalificeren als bijzonder collegiaal, ondersteunend en zeer betrokken bij leerlingen en collegas.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Charlotte Grootenboer (afdelingsleider bovenbouw) via: 010-4205314 of 06-83811559.

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
**Kennis en vaardigheden:** - Een afgeronde PABO - Enige tijd ervaring in het speciaal onderwijs is een pré, maar is niet direct noodzakelijk. - Duidelijk, geduldig, enthousiasmerend en oplossingsgericht. - Zelfstandig en flexibel. - Goede communicatieve vaardigheden en ICT-Vaardigheden. - Is er op gericht om met collega’s en leerlingen te komen tot gemeenschappelijk gedragen doelen.
Functie-eisen
- Je hebt een duidelijke visie op onderwijs aan leerlingen met gedragsproblematiek.
- Je stemt af op de behoefte aan structuur en duidelijkheid van onze specifieke doelgroep.
- Je bent duidelijk en consequent en geeft je grenzen aan.
- Je staat stevig in je schoenen en bent altijd op zoek hoe jij kan zorgen voor de verandering van het gedrag en de ontwikkeling van het kind.
- Je hebt ervaring met leerlingen met gedragsproblematiek in het S(B)O of op een reguliere school met een uitdagende populatie.
- Je bent enthousiast om mee te bouwen aan onze zich verder ontwikkelende school voor Speciaal Onderwijs en wilt je hiervoor inzetten.
- Je staat open voor verschillende inzichten en expertises en hebt een professionele houding binnen het team.
- Je kan relativeren en benadert problemen oplossingsgericht.

Over De Piloot 

Naam school
Adres
Nieuwe Ommoordseweg 30 , 3068BT Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Speciaal (basis) onderwijs
Omschrijving
De Piloot is een cluster 4 school.
Cluster 4 scholen plaatsen en begeleiden leerlingen met onderwijsbelemmeringen als gevolg van diverse vormen van gedragsproblematiek. Naast inhoudelijke toelatingsargumenten is een Toelatingsverklaring (TLV) van het Samenwerkingsverband van de huidige school van uw kind noodzakelijk.
Met betrekking tot de basisschoolvestigingen (S.O. afdelingen) van de Piloot kan gemeld worden dat de school in haar nu haast 50 jarige bestaan een uitgebreide expertise opgebouwd heeft in de opvang en begeleiding van kleuters en kinderen met:
  • Onderwijsbelemmeringen en leerproblemen.
  • Gedrags- en psychiatrische stoornissen, zoals kinderen met;
  • hyperactiviteit (ADHD),
  • kinderen met stoornissen binnen het autistisch spectrum (ASS) zoals PDD-NOS, syndroom van Asperger
  • hechtingsstoornissen.
  • oppositioneel opstandige gedragsstoornissen
Met betrekking tot de voortgezet onderwijsvestiging van het Passer College (V.S.O. afdeling van de Piloot): de  school heeft inmiddels een jarenlange expertise opgebouwd met leerlingen die een veilige en vertrouwde schoolomgeving vragen als gevolg van autisme, teruggetrokken gedrag of bijv. angsten.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.