Vacature Adviseur Onderwijskwaliteit in Castricum

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Adviseur Onderwijskwaliteit 
Datum online
2021-03-05 05-03-2021
Sluitingsdatum
9-5-2021
Met ingang van
Uiterlijk per 23-08-2021
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,80 - 1,0 FTE
Aantal uren
-
Omschrijving
Algemeen
De ambitie van de afdeling Onderwijskwaliteit is om op cyclische wijze te werken aan toekomstbestendig onderwijs binnen de stichting. Dit doen we o.a. door inzicht te geven in onderwijsontwikkeling, het verkennen en stimuleren van innovatie, het analyseren van onderwijsresultaten en coördineren van interne visitaties. De adviseurs onderwijskwaliteit werken daarbij actief samen met de scholen van SVOK en ondersteunen hen bij het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van onderwijsbeleid op strategisch-, tactisch- en operationeel niveau. De afdeling bestaat uit twee adviseurs en maakt onderdeel uit van het Service- en & Expertisecentrum. Door het vertrek van één collega zijn wij op zoek naar een nieuw talent met een groot hart voor het onderwijs.

Over het Service- & Expertisecentrum
Het Service- & Expertisecentrum (SEC) bestaat uit een team van specialisten op het gebied van onderwijskwaliteit, financiën, HR, ICT en communicatie. Het SEC adviseert zowel de scholen als het bestuur over strategische beleidsvoorbereiding en -uitvoering. Wij zijn gedreven om onze scholen zo goed mogelijk te bedienen. Met elkaar werken wij aan het versterken van een goede en efficiënte samenwerking binnen het SEC-team en geïntegreerde advisering richting de scholen, op basis van het SVOK-koersplan en het SEC-jaarplan.

 

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
Wie zoeken wij?
Je hebt een academische (onderwijskundige) achtergrond en werkervaring in het (Voortgezet) onderwijs. Je bent een inspirerende sparringpartner voor de scholen waar het gaat om onderwijsontwikkeling en onderwijsvernieuwing en weet onderwijskundige inzichten te vertalen naar de praktijk van alle dag. Het toezichtkader VO kent voor jou geen geheimen. Je neemt deel aan interne audits- en visitatiecommissies door deze voor te bereiden, te begeleiden en nazorg te leveren. De feedback en aanwijzingen van de onderwijsinspectie analyseer je en zet je om in adviezen aan het College van Bestuur.
 
Als Adviseur Onderwijskwaliteit krijg je alle ruimte om samen met de scholen - schoolspecifiek en stichtingsbreed - onderwijsbeleid te ontwikkelen en neem je deel aan verschillende multidisciplinaire projecten. Je bent een expert in het interpreteren en analyseren van (onderwijs)data en bent in staat om op basis hiervan scholen te adviseren en beleidsvoorstellen te schrijven.
 
Functie-eisen
 • Een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur Onderwijskunde
 • Ervaring in het (voortgezet) onderwijs
 • Ervaring met systemen als MMP en Cumlaude
 • Kennis van en ervaring met systematische kwaliteitszorg op het gebied van onderwijs
 • Ervaring met het analyseren en vertalen van informatie naar adviezen
 • Kennis van het toezichtskader van de onderwijsinspectie
 • Ervaring met het introduceren, monitoren en beheren van procedures en instrumenten voor kwaliteitszorg
 • Ervaring met lesgeven in het VO is een pré
 
Belangrijke competenties
 • Een enthousiaste teamspeler
 • Tactisch en empathisch vermogen
 • Een proactieve, pragmatische en dienstverlenende werkhouding
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden
 • Resultaatgericht en overtuigingskracht
 • Organisatiesensitief

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Schaal 11 (CAO VO)
Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden 
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op vast
 • Een marktconform salaris en een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een uitdagende functie in een professionele onderwijsorganisatie
 • Veel mogelijkheden voor creatieve ideeën en vrijheid om je dagelijkse werkzaamheden in te richten en te organiseren
 • Een organisatie met ruimte voor professionele ontwikkeling

Over Service & Expertisecentrum SVOK

Adres
Westerplein 4B/4C , 1901NA Castricum
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Lotte van der Voort
Niveau
pro, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland
 
Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland (SVOK) is een professionele en lerende organisatie waarin zes scholen voor voortgezet onderwijs samenwerken aan uitdagend, eigentijds en betekenisvol onderwijs.

Het Bonhoeffercollege en het Jac. P. Thijsse College in Castricum, het Kennemer College havo-atheneum-gymnasium in Beverwijk en het Kennemer College mavo en beroepsgericht en de Kennemer Praktijkschool in Heemskerk. Gezamenlijk verzorgen wij een breed palet aan onderwijsmogelijkheden, van praktijkschool tot en met het gymnasium. We geven onderwijs aan bijna 6.700 leerlingen en werkgelegenheid aan ruim 700 medewerkers.

De verschillen tussen onze scholen verbinden ons in de belofte om onze maatschappelijke opdracht in de regio waar te maken:
Wij geven iedere leerling de kans om de voor hem of haar beste plek in de samenleving te vinden, passend bij het eigen leervermogen en het individuele talent. We vinden het belangrijk ze daarbij mee te geven hoe ze zélf kunnen zorgen voor een leefbare samenleving. Oftewel, SVOK wil eraan bijdragen dat leuke kleine mensen leuke grote mensen worden.
 
De volgende scholen maken deel uit van SVOK:

Bonhoeffercollege
Een eigentijdse school die op eigen wijze invulling geeft aan onderwijs met kwaliteit. Het moderne en goed uitgeruste schoolgebouw biedt leerlingen een veelheid aan mogelijkheden voor studie en talentontwikkeling, van gymnasium, technasium, atheneum, havo tot mavo (vmbo-tl).
 
Jac. P. Thijsse College
Een school die regulier en tweetalig onderwijs biedt op mavo-, havo- en vwo-niveau. JPTeaching staat voor modern en actueel onderwijs, stevig geworteld in de lokale, nationale en internationale maatschappij. De school stelt zich ten doel dat leerlingen ambitieus en onderzoekend zijn en een empathische houding tonen ten opzichte van andere culturen en levenswijzen. 

Kennemer College havo-atheneum-gymnasium
Een ondernemende school die leerlingen een sterke en brede basis aan kennis en vaardigheden biedt. De school zet in op de ontwikkeling van persoonlijke kwaliteiten en doorlopende leerlijnen in onderzoeksvaardigheden, presenteren, leren leren en ICT-vaardigheden.

Kennemer College mavo
Een school die uitgaat van de talenten en persoonlijke capaciteiten van de leerling. Met het concept van gepersonaliseerd leren daagt de school iedere leerling uit om zijn of haar persoonlijke leerroute te lopen. Dat houdt in dat leerlingen vakken op een verschillend niveau (mavo/havo) en met verschil in tempo kunnen volgen.

Kennemer College beroepsgericht
Een school die leerlingen de mogelijkheid biedt vakken op verschillende niveaus in een verschillend tempo af te sluiten, of in een extra vak examen te doen. Met onderwijs op maat geeft de school leerlingen eigenaarschap over het eigen leren, ingebed in een strakke, heldere structuur waarbinnen veel keuzes mogelijk zijn.

Kennemer Praktijkschool
Een school die het onderwijs vormgeeft vanuit de mogelijkheden van de leerling. De school kijkt daarbij naar de individuele kwaliteiten en bereidt de leerling voor op de arbeidsmarkt of een mogelijke doorstroom naar de Entree-opleiding.

Kijk voor meer informatie over SVOK op www.svok.nl.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Sollicitatie informatie
Je motivatie en cv kun je tot en met 9 mei 2021 versturen via Meesterbaan, ter attentie van Willem Baumfalk, bestuurder SVOK. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 
Voor meer informatie over de inhoud van de functie en de procedure kun je contact opnemen met Lotte van der Voort, Adviseur Onderwijskwaliteit via l.vandervoort@svok.nl of 06-25157534.
 
Startdatum
Uiterlijk per 23 augustus 2021 (definitieve startdatum in overleg)

Eerste sollicitatiegesprek
Dinsdag 18 mei 2021 (ochtend)

Tweede sollicitatiegesprek
Dinsdag 25 mei 2021 (middag)

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.