Vacature docent Engels in Weesp

Onderwijs

Vacature

Functietitel
docent Engels 
Datum online
2021-02-19 19-02-2021
Sluitingsdatum
21-3-2021
Met ingang van
1-8-2021
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0
Omschrijving
Werken op het Vechtstede College
Als docent op het Vechtstede College kun je goed lesgeven en benader je leerlingen positief. Je hebt ook affiniteit met digitale leermiddelen en bent bereid jezelf daar verder in te bekwamen.

Minstens zo belangrijk is je betrokkenheid bij de school als geheel. Of je nu kiest voor het coachen van beginnende docenten, aan de slag gaat met leerlingbegeleiding of meewerkt aan een cultuurproject: je werk eindigt niet met de laatste les van de dag.

Je staat open voor nieuwe ideeën en draagt die zelf ook aan. Je denkt enthousiast mee: zowel binnen je sectie (een samenwerkingsverband dat bij ons heel belangrijk is) als binnen de jaarlagen waarin je lesgeeft. Overal tref je warme collega’s, met wie je samenwerkt aan de vorming van leerlingen tot goede burgers en de verdere ontwikkeling van de school.

Het Vechtstede College is een erkende opleidingsschool. Jaarlijks leiden wij ongeveer 30 studenten op binnen de school. Wij vragen en verwachten dat alle collega’s met hun sectie daar een bijdrage aan leveren in de vorm van begeleiding.
 

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Voor aankomend schooljaar zoeken wij een eerstegraads docent Engels. Onze voorkeur gaat uit naar een collega met ervaring in de bovenbouw en examenklassen havo en vwo. We zoeken een creatieve, flexibele collega die goed kan samenwerken binnen en buiten de sectie en ook een bijdrage levert aan het onderwijs dat het vak Engels biedt.

Wij zijn een ambitieuze sectie en hechten veel waarde aan het (verder) ontwikkelen van (digitaal) lesmateriaal en nieuwe werkvormen om het vak aantrekkelijk en up-to-date te houden. Onze sectie werkt immers met zelf geschreven modules en niet met vaste methodes, waarbij van elke collega bijdragen verwacht worden in het (her)schrijven en updaten van de lesmodules. Bij onze ambitieuze houding past ook het gebruik van de Engelse (doel)taal als voertaal in de les. Wij gaan ervan uit dat wij volgend schooljaar al onze lessen fysiek kunnen geven. Desalniettemin is het een pré als je ervaring hebt met het geven van online lessen.

Het Vechtstede College verwacht dat je:
  • bevoegd bent
  • goed kunt lesgeven
  • de mogelijkheden van digitale leermiddelen ziet en toepast in je lessen
  • aan leerlingen zowel hoge eisen stelt als ruimte biedt
  • zelf voortdurend wilt blijven leren en ontwikkelen
  • betrokken bent en bijdraagt aan de ontwikkeling van de school
     
Wij nodigen je van harte uit te solliciteren en kennis te maken op onze school.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LC/LD
Arbeidsvoorwaarden
Salariëring is op basis van kennis en ervaring in schaal LC/LD van de cao vo.

Over Vechtstede College

Naam school
Adres
Amstellandlaan 1A , 1382CD Weesp
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Annerieke Kroeze
Niveau
mavo, havo, vwo
Omschrijving
Het Vechtstede College is een middelgrote school voor mavo, havo, vwo en tweetalig vwo in Weesp. Wij combineren gedegen onderwijs met vernieuwingen, bijvoorbeeld op het gebied van ICT.

In ons onderwijs stellen we aan leerlingen hoge eisen, maar bieden we ook veel ruimte. Dat leidt tot goede resultaten, enthousiaste leerlingen en veel belangstelling van toekomstige leerlingen en hun ouders. Onze havo draagt al enkele jaren het predicaat Excellent.

Vanuit deze stabiele basis werken we onder meer aan digitalisering. Al onze leerlingen en docenten werken met een Chromebook en de Google Classroom-omgeving. Daarnaast staan we bekend om de aandacht voor kunst & cultuur. Elk jaar zijn veel leerlingen en docenten betrokken bij onze culturele activiteiten, zoals het Vechtstede Theater, het Open Podium en VSC Cultureel.

Het Vechtstede College maakt deel uit van de Gooise Scholen Federatie. Deze scholengroep hecht veel waarde aan professionele ontwikkeling. Er is bijvoorbeeld een eigen GSF Academie en een tweejaarlijkse onderwijsconferentie. Alle GSF-scholen zijn gecertificeerd als opleidingsschool.

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Jouw sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 21 maart 2021.
Wij behouden ons het recht voor, om bij voldoende reacties, de vacature eerder te sluiten.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden vanaf 22 maart 2021 (week 12).

Voor informatie over deze functie kun je contact opnemen met mw. A. Kroeze (plv. rector Vechtstede College), bereikbaar via
0294 - 80 52 68. 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.