Vacature Docent Nederlands VSO 1e graads in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands VSO 1e graads 
Datum online
2021-02-19 19-02-2021
Sluitingsdatum
13-3-2021
Met ingang van
01-04-2021 of zoveel eerder als mogelijk
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6 (3 dagen)
Omschrijving
Voor onze locatie Orion College Drostenburg zijn wij op zoek naar een docent Nederlands voor een 3TL-groep en een derde, vierde en vijfde groep van de Havo. De eindexamenkandidaten doen bij ons op school staatsexamen. De leerlingen naar het examen worden toegeleid en op het examen worden voorbereid. Een verantwoordelijke en uitdagende klus. Qua werkdagen hebben wij een voorkeur voor de maandagen, dinsdagen en de donderdagen. Het gaat om 16 lesuren per week. 
Orion College Drostenburg is een VSO school voor leerlingen met een lichamelijke beperking, een chronische ziekte of een internaliserend gedragsprobleem (bijvoorbeeld autisme of een angststoornis). We zitten op een nieuwe locatie in Amsterdam Venserpolder en hebben 250 leerlingen die veelal een traject op maat volgen. Daarnaast hebben we een symbiose met een reguliere VMBO school voor de VMBO BB/KB leerlingen. Binnen de school werken naast de docenten veel ondersteuners met expertise op verschillen de vakgebieden. Er zitten gemiddeld 10 leerlingen in een klas met verschillende ondersteuningsbehoeften.

Eisen

Functie-eisen
- Eerstegraads bevoegd (of bekwaam) Nederlands
- flexibel
- kunnen differentiëren
- affiniteit met de doelgroep
- kennis van autisme is gewenst
- teamspeler
- overzicht kunnen houden
- contactueel vaardig meer leerlingen en ouders

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L11
Arbeidsvoorwaarden
Conform cao

Over Orion College Drostenburg

Adres
Drostenburg 5B, 1102AM Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet speciaal onderwijs
Contactpersoon
Dhr. Scheerder
Niveau
pro, vmbo, havo
Omschrijving
Voor wie
Langdurig zieke leerlingen
Het doel van Orion College Drostenburg is om alle leerlingen het onderwijs te bieden dat voor hen het beste is. Daarbij sluiten we aan bij het ontwikkelingsperspectief van de leerling.
Het motto daarbij is: 'Speciaal waar nodig, gewoon als het kan’.

Voor langdurig zieke leerlingen kan een schooldag erg belastend zijn. Met als gevolg een hoog verzuim en daardoor misschien achterstand in de lesstof. Op onze locaties is verpleegkundige zorg aanwezig om langdurig zieke leerlingen ondersteuning te bieden. De verpleegkundige kan bijvoorbeeld helpen bij het instellen van diabetes of de belastbaarheid van een leerling in kaart brengen. Doordat een leerling zo goed in de gaten wordt gehouden, gaat de ziekte niet ten koste van de schoolresultaten. 

Lichamelijk gehandicapte leerlingen
Lichamelijk gehandicapte leerlingen zijn beperkt in hun motorische vaardigheden. Daarnaast is er vaak sprake van een wisselend energieniveau. Dat vraagt soms aanpassingen aan bijvoorbeeld het gebouw, het lesmateriaal of het rooster. Door dergelijke aanpassingen worden de belemmeringen voor het onderwijs zoveel mogelijk weggenomen. We werken intensief samen met Reade waardoor revalidatietherapie op school mogelijk is. 

Leerlingen met internaliserende gedragsproblemen
In bepaalde gevallen kan ook een leerling met internaliserende gedragsproblemen of psychiatrische problematiek bij ons terecht. Internaliserend wil zeggen dat het gedrag niet op anderen gericht is. Dit kunnen bijvoorbeeld leerlingen zijn met een stoornis in het autistisch spectrum of met extreme angstklachten. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Stuur een mail met een motivatiebrief en CV naar Erik Scheerder, directeur Orion College Drostenburg. Zijn mailadres is
e.scheerder@orion.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.