Vacature Docent Praktijkonderwijs AVO in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Praktijkonderwijs AVO 
Datum online
2021-02-19 19-02-2021
Sluitingsdatum
5-3-2021
Met ingang van
per direct
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 - 1,0
Aantal uren
14-25
Omschrijving
Deze vacature is voor 0,6 tot 1 FTE op 3 tot 5 dagen.

Wij zoeken iemand die ernaar uit ziet om met leerlingen van het praktijkonderwijs aan de slag te gaan. Deze leerlingen hebben veel baat bij structuur en duidelijkheid terwijl zij ook graag praktisch aan de slag gaan door middel van activerende werkvormen.
De vacature bestaat voor 0,6 fte deel uit het verzorgen van lessen beeldende vorming en handvaardigheid. De vacature kan worden uitgebreid met een mentoraat tot 1,0 fte, 0,9 is bespreekbaar. Het mentoraat is een prachtige kans om dichter bij de leerlingen te staan en echt wat te betekenen voor deze doelgroep. In een kennismaking onderzoeken we graag welke delen van de vacature kunnen passen bij jou.

Wij verwachten veel van onze medewerkers, maar op HPC Charlois doen we dingen graag samen en nieuwe collega's worden extra ondersteund en begeleid. HPC Charlois is een kleine school Rotterdam Zuid.  De school is onderdeel van een scholengroep van 3 HPC scholen in Rotterdam. De scholengroep valt onder het bestuur van LMC.
De locatie heeft 200 leerlingen en het team bestaat uit ongeveer 40 personeelsleden.
Voor meer informatie over onze school verwijzen wij graag naar de website van school:
https://www.hpc-charlois.nl/, hier vindt u ook de schoolgids.

Eisen

Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding of Pabo

Over Het Praktijkcollege Charlois

Adres
Talingstraat 170, 3082MH Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Wesdorp
Niveau
pro
Omschrijving
Jouw stap naar de echte wereld op een hippe en moderne school
 
Ons onderwijs is praktijkgericht, dat betekent dat er naast de theorielessen er ook veel praktijklessen worden gegeven. Om goed te kunnen oefenen in de echte praktijk, wordt er veel stage gelopen. Door het aanbieden van individuele onderwijsprogramma’s op school en op stage, kunnen leerlingen bij ons op school optimaal presteren. Elke leerling leert te ontdekken waar hij of zij goed in is. De leerling leert trots te zijn op zichzelf en kan laten zien wat hij of zij allemaal kan.

Elke leerling heeft zijn of haar eigen mentor. Met deze mentor is veel contact. In de onderbouw krijgt de leerling veel les van de mentor zodat zij elkaar veel zien en spreken. Om leerlingen op school goed te kunnen begeleiden, is het contact met ouders van groot belang. Er wordt dan ook regelmatig door de school contact opgenomen met ouders. Niet alleen als er problemen zijn, maar ook als het goed gaat. Er is een aaneengesloten lesrooster, leerlingen hebben geen tussenuren.

Soms heeft een leerling extra individuele begeleiding nodig. Daar is op school veel tijd en aandacht voor. Wij hechten er veel waarde aan dat er een veilig klimaat heerst op school en dat leerlingen en personeel op een prettige en respectvolle manier met elkaar omgaan. Daar letten we samen goed op. Binnen het onderwijs staat de toeleiding naar arbeid centraal en het hele aanbod is hierop gericht. Daarnaast wordt voor een klein deel van de leerlingen MBO-entreeonderwijs aangeboden. Wij zijn er trots op als leerlingen onze school verlaten met een baan of als ze doorstromen naar een vervolgopleiding.

De school kenmerkt zich door een hoge mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de medewerkers voor hun handelen. Tevens is twee jaar geleden het vrijetaakmodel ingevoerd waarbij de docenten samen bepalen hoe de taken verdeeld worden en daarmee optimaal uitgevoerd. Deze stap past in de visie van de school wat betreft eigenaarschap en ontwikkeling van de medewerkers maar ook van de leerlingen. De school is prachtig gerenoveerd en is zeer transparant. Er zijn drie leerpleinen en een centrale aula met veel glas. Het gebouw heeft een chique uitstraling en is prikkelarm ingericht. De leerlingen kunnen net als de medewerkers trots zijn op hun leer/werkomgeving.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.