Vacature Nederlands in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Nederlands 
Datum online
2021-02-19 19-02-2021
Sluitingsdatum
12-3-2021
Met ingang van
01-08-2021
Dienstverband
Tijdelijk
Omschrijving
Vacature docent Nederlands (0,7-1,0 fte)
 
 
Het Rudolf Steiner College is een school voor vwo, havo en vmbo-tl in Rotterdam.
De school werkt vanuit een leerplan dat gebaseerd is op het gedachtegoed van Rudolf Steiner en geeft de leerlingen de ruimte ‘te worden wie ze zijn’. Daarbij is de school een vrijeschool in en van deze tijd.
 
Het Rudolf Steiner College is een overzichtelijke school waar leerling en leraar zich in een veilige en inspirerende omgeving kunnen ontwikkelen.
 
Wij zijn per 1 augustus 2021 op zoek naar docent Nederlands
 
Wat vragen we van jou?
  • je enthousiasmeert en inspireert de leerlingen vanuit je liefde voor de Nederlandse taal;
  • je hebt (ruime) ervaring in het geven van Nederlandse lessen;
  • je staat open voor het antroposofische mensbeeld en het curriculum van de vrije school;
  • je weet je eigen ideeën in te brengen;
  • je bent inhoudelijk, pedagogisch en didactisch sterk;
  • je hebt een 1e  of 2e graad lesbevoegdheid.
 
Het is belangrijk dat je in overeenstemming met de pedagogische uitgangspunten van het vrijeschoolonderwijs werkt en de identiteit van de school onderschrijft.
 
Standplaats:
Werkzaam op het Rudolf Steiner College in Rotterdam op de locaties Tamboerstraat en mogelijk ook Oudedijk. Een VOG is een vereiste bij aanvang van de werkzaamheden.
 
Schrijf een motivatiebrief en stuur deze samen met je CV naar Daphne Maclean, dma@vszh.nl voor 12 maart.  Voor vragen kan je contact opnemen met Suzanne Verveer, svr@vszh.nl.
 

Eisen

Opleiding
1e graads of 2e graads

Over Rudolf Steiner College

Adres
Tamboerstraat 9, 3034PT Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Vrijeschool
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. D. Maclean
Niveau
vmbo, havo, vwo
Omschrijving
Rudolf Steiner College is een school voor vwo, havo en vmbo-tl middenin de stad Rotterdam.
De school maakt, samen met de vrijescholen voor voortgezet onderwijs in Leiden en Den Haag, deel uit van de Stichting Vrijescholen Zuidwest Nederland (ZWN).
De school werkt vanuit een leerplan dat gebaseerd is op het gedachtegoed van Rudolf Steiner en geeft de leerlingen de ruimte ‘te worden wie ze zijn’. Daarbij is de school een vrijeschool van deze tijd, waarin docenten bewust zijn dat zij onderwijs geven voor hoofd, hart en handen.
Met 920 leerlingen en 100 betrokken en enthousiaste medewerkers is het Rudolf Steiner College een overzichtelijke school waar leerling en leraar zich in een veilige en inspirerende omgeving kunnen ontwikkelen.
Werken op het Rudolf Steiner College betekent werken in een lerende organisatie. Een omgeving waarin mensen durven te onderzoeken, te leren en graag met elkaar bespreken hoe de lessen en het w
erk zo goed mogelijk gedaan kan worden. Zij kunnen het antroposofisch gedachtegoed vertalen naar de huidige onderwijspraktijk. Een ondernemende houding, ambitie en initiatiefkracht worden gewaardeerd.
Er is een intern scholingsprogramma door docenten onderling, met intervisie en uitwisseling. Het volgen van scholing buiten de school wordt gestimuleerd en ondersteund.
Als je interesse hebt in werken op onze school, kun je dat, ook als er geen vacatures open staan, kenbaar maken door het sturen van een open sollicitatie naar info@rudolfsteinercollege.nl. t.a.v. Mw. Maclean
.
Van docenten wordt verwacht dat zij minimaal een 2de graads-bevoegdheid hebben.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.