Vacature Docent AV-technicus in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent AV-technicus 
Datum online
2021-02-19 19-02-2021
Sluitingsdatum
21-3-2021
Met ingang van
in overleg
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6000 - 1,0000
Omschrijving
Voor de onderwijsafdeling Mediatechnologie zijn wij op zoek naar een:
Docent AV-technicus – 0,6 - 1,0 fte
De functie:
Als docent AV-technicus maak je deel uit van de onderwijsafdeling Mediatechnologie. De opleiding Mediatechnologie kent twee richtingen: Software Developer en IT Systems & Devices. Kijk voor uitgebreide informatie over deze opleiding op onze website: https://www.glr.nl/mbo/opleidingen/mediatechnologie
De opleiding Mediatechnologie heeft de ambitie zich te ontwikkelen en te profileren als specialistische opleiding voor de mediabranche. Ontwikkelingen en trends in deze mediabranche, zoals crossmedia en het integreren van audiovisuele technieken, zijn belangrijke aandachtspunten in de ontwikkeling van het curriculum.
Het onderwijs vindt voor een belangrijk deel thematisch plaats. Daarnaast zijn er diverse vakspecifieke leseenheden, die we als leerlijnen klassikaal aanbieden. De opleiding kenmerkt zich vooral door het creëren van leersituaties waar studenten met elkaar en van elkaar leren, kennis vergaren en zich de beroepshouding van de mediatechnoloog eigen maken. De diverse werkzaamheden van de docent sluiten hier op aan.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Gewenst profiel:
De opleiding IT Systems & Devices van het GLR focust zich op het snijvlak van ICT en media. In de afgelopen jaren is de specialisatie Media System Engineer (MSE) ontwikkeld, waarbij broadcast en live/regie systemen een belangrijke rol spelen.
In het aankomende jaar ‘bouwen’ we verder. In de tweede specialisatie komen audio-, video-, lichttechnologie en controlesystemen centraal te staan. Voor deze differentiatie zoeken we een docent AV-technicus met een sterke voorliefde voor ICT, of andersom.
 
Onze ideale docent:
 • Begrijpt audiovisuele-, IT-signaaldistributie en AV-infrastructuur
 • Heeft ervaring met audiovisuele installaties
 • Heeft affiniteit met audiovisuele-, IT- en softwareoplossingen
 • Is bereid trainingen en cursussen te volgen
 • Is een teamspeler en is bereid om samen met collega’s uitvoering te geven aan een innoverende opleiding
 • Is representatief, stressbestendig en bovenal flexibel
 • Is leergierig, kritisch, denkt in mogelijkheden en vooral in oplossingen
 • Heeft affiniteit of ervaring met het begeleiden of coachen van jongeren
 • Is communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels
 • Is docent of is bereid om docent te worden
 • Reikt naar het beste voor onze studenten en wil daar een rol in spelen
 • Heeft plezier in voortdurend bezig te zijn in de constant veranderende wereld van media en entertainment
Naast kennisoverdracht ben je in staat een bijdrage te leveren aan de vorming van jongeren tot zelfstandige, sociale en initiatiefrijke jonge mensen. Als persoon ben je verder flexibel, praktisch, creatief, vasthoudend, extravert en gericht op samenwerking en resultaat. Je denkt vanuit het doel en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO MBO schaal LB
Arbeidsvoorwaarden
Wat we bieden:
Het Grafisch Lyceum Rotterdam biedt een stimulerende werkomgeving, waarin de mens centraal staat en waar je je prima kunt ontwikkelen. Verder bieden we een uitstekende verlofregeling, 13e maand, laptopregeling en diverse andere secundaire arbeidsvoorwaarden. De honorering is afhankelijk van leeftijd en ervaring en bedraagt maximaal € 4.359,- bruto per maand exclusief vakantiegeld (schaal LB CAO MBO).
 

Over Grafisch Lyceum Rotterdam

Adres
Heer Bokelweg 255, 3000BR Rotterdam Zuid-Holland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Ria van Zoest
Omschrijving
Het Grafisch Lyceum Rotterdam ontwikkelt en verzorgt opleidingen voor de wereld van media, entertainment en technologie; de creatieve industrie. De organisatie telt 400 medewerkers en wekelijks volgen circa 4500 deelnemers een opleiding aan ons instituut. Opleidingen worden verzorgd in het middelbaar beroepsonderwijs. Daarnaast maakt ook een VMBO-afdeling deel uit van de instelling met leerwegen voor vormgeven en media. De instelling kenmerkt zich door innovatie, creativiteit, techniek, kwaliteit en een voortdurend streven naar verbetering in een uitdagende en evenwichtige omgeving voor medewerkers, leerlingen en studenten. Zowel aan medewerkers als leerlingen worden hoge eisen gesteld om gezamenlijke doelen te bereiken, maar ze kunnen tevens rekenen op een brede ondersteuning om aan de eisen te voldoen. Op het gebied van onderwijsvernieuwing in relatie tot nieuwe vormen van leren, informatie- en communicatietechnologie, het leveren van maatwerk en kwaliteit maakt het Grafisch Lyceum Rotterdam een snelle ontwikkeling door gebaseerd op een hoog ambitieniveau.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Reactie:
Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met mevrouw M.E.T. Woudstra, Afdelingsdirecteur MBO, telefoon (088) 200 15 00 of via emailadres solliciteren@glr.nl.
De oriënterende sollicitatiegesprekken worden gehouden op dinsdag 6 april a.s. Je sollicitatie kun je tot en met zondag 21 maart a.s. via het online sollicitatieformulier van het Grafisch Lyceum Rotterdam/Meesterbaan insturen. Ga naar de vacature op www.glr.nl en klik op ‘Solliciteren’.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.