Vacature Leerkracht onderbouw/middenbouw/bovenbouw in ROTTERDAM

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerkracht onderbouw/middenbouw/bovenbouw 
Datum online
2021-02-18 18-02-2021
Sluitingsdatum
18-3-2021
FTE
1,0 (minder is
Omschrijving
Wij zoeken jou!
Ben jij iemand met een innovatieve, nieuwsgierige en gedreven grondhouding? Wil je graag het onderwijs verder ontwikkelen en ga je een uitdaging niet uit de weg? Dan zoeken we jou!

Binnen een context die vergelijkbaar is met Rotterdam Zuid, bouwen wij een nieuw Kindcentrum. Twee reguliere basisscholen en een school voor Speciaal Basisonderwijs in Rotterdam IJsselmonde zullen, samen met opvang, opgaan in Kindcentrum IJsselmonde. Binnen de context van ons Kindcentrum zijn er veel kinderen die opgroeien in een taalarme omgeving. Om die reden is taal een speerpunt en heeft taal de hele dag door de focus in alle activiteiten en het gehele lesaanbod.

Op dit moment zitten we in een situatie die ruimte geeft voor meedenken in en ontwikkelen van het onderwijsaanbod. Komend schooljaar is er tijd om mee te groeien en samen een aanbod te creëren waarmee we kinderen kunnen helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Samen met de partners in zorg en opvang groeien we tot KC IJsselmonde, waarbij de doorgaande lijn centraal staat en schotten zoveel mogelijk verdwijnen.

Door de fase van de school heb je als docent de tijd om vanuit een nieuwsgierige, innovatieve en gedreven grondhouding door te groeien naar een situatie waarin je jezelf en anderen inspireert om samen onderwijs te ontwikkelen, op een wetenschappelijke basis. Dit doe je door samen te werken, samen verantwoordelijk te zijn voor een groep kinderen en dagelijks te evalueren en bij te stellen. Zo zijn we constant bezig om het onderwijs te verbeteren op basis van kennis en kunde van ons multidisciplinaire team. Op basis van de kerndoelen kijken wij naar de kinderen en laten kinderen, stamgroep doorbroken, instructie volgen op basis van hun onderwijsbehoeften. Zo kunnen we het kind centraal stellen in hun eigen ontwikkeling.

Komend schooljaar wordt dus een jaar van bouwen, letterlijk en figuurlijk. Want… volgend jaar gaan we met onderwijs, opvang en zorgpartners verhuizen naar een prachtig gloednieuw gebouw waarin we de rest van deze ontwikkeling verder met elkaar gaan vormgeven.

Bekijk hier het filmpje van de eerste paal:
Kindcentrum IJsselmonde 1e Paal 01 - YouTube

Kindcentrum IJsselmonde als onderdeel van Stichting BOOR
Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 75 scholen vallen onder onze stichting, waaronder Kindcentrum IJsselmonde.

Wat mag je van Kindcentrum IJsselmonde en Stichting BOOR verwachten?
Kwaliteit waarborgen! Dat doen we vooral in samenwerking met al onze medewerkers. Door de mobiliteit en flexibiliteit van onze docenten en leerkrachten tussen de BOOR scholen en onderwijsvormen te bevorderen.
Naast jouw dagelijkse werkzaamheden als leerkracht faciliteren en adviseren Stichting BOOR en de school jou om jouw carrière en ‘’work-life-balance’’ in het onderwijs te bevorderen. Zo biedt BOOR mogelijkheden jouw vaardigheden en ervaring verder te ontwikkelen.

Dit doen we door inspiratiesessies en trajecten voor startende leerkrachten te organiseren en professionele leergemeenschappen en studiedagen te faciliteren. Kortom een organisatie waarbij jij je zelf zowel horizontaal als verticaal kunt ontwikkelen.

Maar er is meer:
  • Een gedreven en enthousiast team, dat samen de schouders er onder zet om dit Kindcentrum te realiseren;
  • Ontwikkelingsmogelijkheden en inspraak in het vormgeven van deze ‘nieuwe’, doordachte vorm van onderwijs voor de kinderen in IJsselmonde;
  • Mogelijkheid om jouw expertise en kwaliteiten in te zetten in het onderwijs binnen de thema/atelier lessen;
  • Contract voor bepaalde tijd met uitzicht op vast, WTF 1,0 maar minder is ook bespreekbaar. Salaris is afhankelijk van ervaring en ingeschaald in CAO-PO.
Wat we van jou verwachten
  • Een PABO bevoegdheid;
  • Zin in samenwerken en elkaar als collega’s inspireren bij het vormgeven van het onderwijs.
  • Een natuurlijke nieuwsgierigheid naar dat wat werkt in onderwijs, innovatie en ontwikkeling, om dat te kunnen inzetten en uitdiepen in het onderwijs.
  • Collegialiteit, flexibiliteit, gedrevenheid en relativeringsvermogen;
  • Passie voor het werken in Rotterdam Zuid.

Hoe ziet jouw sollicitatieproces er uit?
Zie jij aansluiting met ons verhaal? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk!
Voor informatie of vragen kun je bellen met Lieke Thomassen tel: 06-33690595.

Wil je direct solliciteren? Stuur dan je C.V. en motivatie naar: sollicitatie@stichtingboor.nl.

Nadere informatie en solliciteren:

Over Kindcentrum IJsselmonde

Adres
Postbus 23058, 3001KB ROTTERDAM Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Afdeling Werving
Niveau
vmbo
Omschrijving
In totaal heeft BOOR zo'n 75 openbare scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben. Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name het Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders. Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen. Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.