Vacature Afdelingsleider brugklas in Castricum

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Afdelingsleider brugklas 
Datum online
2021-02-15 15-02-2021
Sluitingsdatum
10-3-2021
Met ingang van
1 augustus 2021
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0
Omschrijving
Functieomschrijving
De afdelingsleider geeft leiding aan het brugklasteam, coördineert uitvoering van het onderwijs en draagt zorg voor de ontwikkeling, afstemming en vernieuwing van het onderwijs binnen het team. De afdelingsleider maakt deel uit van het managementteam van de school.
 
Het brugklasteam
 Het brugklasteam bestaat uit 21 docenten. Binnen het team heerst een open cultuur, waarbij er ruimte is voor eigen initiatief en verschillende meningen. Kwaliteitsbewustzijn en verantwoordelijkheid zijn waarden die het team hoog in het vaandel heeft staan. Hierbij blijft de leerling altijd centraal staan, met als doel om de zelfredzaamheid van leerlingen te vergroten zodat ze in staat zijn om de verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces te nemen. Kortom, in de samenwerking binnen het team spelen de kernwaarden van Bonhoeffer (Vertrouwen, Vrijheid en Verantwoordelijkheid) nadrukkelijk een rol.
 
 

Eisen

Opleiding
1e graads of 2e graads of Buitenlandse opleiding of Pabo
Functie-eisen
Jouw profiel
Wij zoeken een positieve afdelingsleider die op samenwerking gericht is. Hierbij breng je zowel stabiliteit voor het team als dat je een frisse wind door het team laat waaien. Je hebt passie voor de brugklas en hebt visie op de ontwikkelingen binnen zowel het primair, als voortgezet onderwijs. Daarbij heb je zicht op alle niveaus van VMBO-tl tot en met gymnasium. Je hebt oog voor je teamleden en weet binnen het team diversiteit en expertise van de leden te benutten. Tevens stimuleer je autonomie en geef je sturing waar nodig. Je geeft vertrouwen, communiceert helder en weet de veilige sfeer te waarborgen.
 
Je beschikt over goede organisatorische vaardigheden, waarbij je overzicht houdt, de voortgang van projecten bewaakt en goed kan delegeren. Rondom de werving ben je het gezicht van de school naar basisscholen en groep 8-leerlingen. Zowel binnen het MT als het brugklasteam kun je op beleidsmatig niveau meedenken, en ben je creatief in de vertaalslag naar praktische uitwerkingen. Je beschikt over een onderwijsbevoegdheid. Je hebt aantoonbare ervaring in een coördinerende rol en een relevante managementopleiding zoals de master van het NSO.
 
 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat wij bieden
Een uitdagende functie (0,8-1,0 fte, schaal 12) per 1 augustus 2021 met een enthousiast team in een inspirerende omgeving.

Jouw werkomgeving
We bieden uitdagend en vernieuwend onderwijs waarbij kennis en kwaliteit centraal staan. Binnen onze scholengemeenschap voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium werken 1600 leerlingen en 160 medewerkers in een omgeving die stimuleert tot leren in een plezierige, veilige sfeer.

 

Over Bonhoeffercollege

Naam school
Adres
Pieter Kieftstraat 20, 1902RA Castricum
Denominatie
Oecumenisch
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Sewuster
Niveau
mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
De ideale school: schept een veilige omgeving waarin leerlingen zich optimaal kunnen ontplooien en verantwoordelijkheid dragen voor elkaar, hun omgeving en het eigen leerproces; heeft aandacht voor verdieping, levensbeschouwing, kunst en cultuur; koestert de verwondering en stimuleert onderzoek; maakt waardering zichtbaar voor uitblinken op het gebied van leren en talentontwikkeling door diploma’s en getuigschriften; integreert technologische ontwikkelingen en ICT op zinvolle wijze; zet jongeren in de samenleving met een grote verscheidenheid aan talenten, kennis, vaardigheden, mooie herinneringen en een rotsvast vertrouwen in de toekomst: jongeren op wie we trots zijn.
Het Bonhoeffercollege streeft ernaar iedere dag opnieuw zo’n school te zijn.

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Je sollicitatiebrief met CV kun je uiterlijk 9 maart onder vermelding van de vacaturenaam mailen naar directiesecretariaat@bonhoeffer.nl of je kunt reageren via Meesterbaan.
De eerste ronde met gesprekken vindt plaats op 17 maart. De tweede ronde vindt plaats op 22 maart.
Een ontwikkelassessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure

Meer weten
Meer informatie over de school vind je op www.bonhoeffer.nl. Inlichtingen kun je inwinnen bij de heer Bos, conrector, (j.bos@bonhoeffer.nl)
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.