Vacature Docent Frans in Krommenie

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Frans 
Datum online
2021-02-09 09-02-2021
Sluitingsdatum
7-3-2021
Met ingang van
z.s.m.
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,5 - 0,8
Aantal uren
10-18
Omschrijving
Buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. Daar staan wij voor bij Trias. Als docent Frans lever jij daaraan een bijdrage met heldere lessen voor de onder- dan wel bovenbouw. Je hebt daarbij altijd oog voor het kind achter de leerling en weet iedereen in de klas aan te spreken op zijn of haar talent. 

Jij weet het onderwijsproces zo te begeleiden dat leerlingen gestimuleerd worden om zelf actief mee te doen. Niet alleen ín de les, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld bij schoolactiviteiten. In goed Nederlands: jij slaagt erin om leerlingen zowel binnen als buiten het lokaal in beweging te krijgen. 

Zelf sta je niet stil. De vernieuwing van het onderwijs heeft je aandacht en daar wil je graag actief aan meewerken. Zo denk je binnen de sectie mee over de ontwikkeling van leermiddelen, lesmateriaal en toetsen, alsmede het bevorderen van een herkenbaar pedagogisch klimaat. Jouw passie voor het vak draag je binnen en buiten de school met veel enthousiasme uit.

 

Eisen

Opleiding
1e graads of 2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Je bent in het bezit van een onderwijsbevoegdheid Frans of studerend hiervoor.
Daarnaast heb je ervaring en/of affiniteit met leerlingen in de onder- en bovenbouw. Je weet met gevarieerde lessen aan te sluiten bij leerlingen in deze klassen. Net als wij sta je open voor mensen met verschillende culturele en sociale achtergronden en ben je in staat om goed met ouders en leerlingen om te gaan. Tot slot onderschrijf je onze visie dat je leert met en voor elkaar. Verder verwachten wij:
  • Uitstekende sociale vaardigheden;
  • Teamgeest;
  • De wil om te innoveren;
  • Empathisch vermogen;
  • Sterk klassenmanagement.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij:
  • Het betreft een tijdelijk dienstverband, tot aan de zomervakantie 2021;
  • Datum in diensttreding - zo spoedig mogelijk;
  • Dienstverband van ca. 0,5 - 0,8 fte in overleg in te vullen; 
  • Salarisschaal LB.

Over Trias VMBO

Naam school
Adres
Saendelverlaan 1, 1561KS Krommenie
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Sandra Haasdijk
Niveau
vmbo, mavo
Omschrijving
Trias VMBO in Krommenie biedt 1203 leerlingen vmbo-onderwijs in alle leerwegen op basis van veiligheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Onze leerlingen krijgen de ruimte om op een zorgvuldige manier hun richting te ontdekken. Tegelijkertijd zorgen onze gedifferentieerde lessen er voor dat onze leerlingen uitgedaagd worden.
 
Hoofd, hart en handen
We werken met hoofd, hart en handen onderwijs waarbij theoretische kennis omgezet wordt in praktische opdrachten die aansluiten bij de belevingswereld van onze leerlingen. De omgeving speelt een rol bij de uitvoering van de opdrachten. Dit schooljaar werken al onze eerstejaars leerlingen met een laptop in de klas waardoor zij de ICT basisvaardigheden leren toepassen als startpunt om tijdens hun schoolloopbaan digitaal geletterd te worden. 
Het doel van hoofd, hart en handen onderwijs is leerlingen in toenemende mate hun eigen leerproces te laten sturen. We onderzoeken met leerlingen en met ouders wat daarvoor nodig is. We ontwikkelen situaties waar leren kan optreden door middel van het hoofd, hart of handen. Denk aan een doe opdracht tijdens wis­kunde. Alle klassen werken met een start-up: opstarten van de dag, activatie van het hoofd, hart en handen.

Structuur biedt ruimte
We zoeken met en voor elke leerling een leerroute die past bij zijn of haar mogelijkheden en wensen. Onze leerlingen bouwen in vier jaar een loopbaandossier op, dat aansluit bij hun individuele talenten en passies. Onze docenten ondersteunen de brede ontwikkeling van de leerlingen en stimuleren hen op weg naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid.
 
Docent als lerende professional
Wat geldt voor leerlingen, geldt ook voor onze collega’s. Zij krijgen de ruimte om te leren, te onderzoeken en te experimenteren en dus ook om fouten te maken. Alle medewerkers wordt actief scholing aangeboden, zowel door Trias VMBO als door de OVO Academie. Iedere docent is anders en heeft iets anders te bieden; dit wordt gezien, gewaardeerd en benut.
 
Onze extra’s
Havo-kansklas (i.s.m. Bertrand Russell College), H3O-klas, Trias BusinessPoint, BouleVaart, turboroute economie, maatschappelijke stages, beroepsoriënterende stages.
Bijzonderheden
Trias VMBO is onderdeel van OVO Zaanstad. OVO Zaanstad staat voor buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. We verbinden theorie met praktijk, we bieden onderwijs op maat en we willen dat onze medewerkers zich voortdurend blijven ontwikkelen. Zo bereiden we onze leerlingen voor op hun plek in de maatschappij.
 
In totaal heeft OVO Zaanstad zeven scholen voor openbaar voortgezet onderwijs in Zaanstad, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Onze 800 medewerkers zijn samen verantwoordelijk voor het onderwijs aan ruim 6000 leerlingen. Elke leerling uit de regio bieden we een passende plek.

Kijk voor meer informatie over OVO Zaanstad op www.ovo-zaanstad.nl.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Overige info:
Sluitingsdatum zondag 7 maart 2021, de eerste gesprekken vinden aansluitend plaats.
 
Ben jij degene die we zoeken voor deze functie?
Reageer dan zo snel mogelijk met motivatie en C.V. via: info@triasvmbo.nl
Inhoudelijke vragen over de functie kun je stellen aan: Jessica Kramer, j.kramer@triasvmbo.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.